تشکل‌های مردمی هویت جمعی و اجتماعی یک ملت را تقویت می‌کند

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور گفت: باید جریان های اجتماع محور تشکل‌های مردمی را تقویت کنیم؛ چرا که می‌توانند هویت اجتماعی یک ملت را تقویت کنند و هویت جمعی ما را انسجام بخشند و این از مشخصه های یک جامعه آرمانی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد عباسی در رویداد روز ملی تشکل‌ها و مشارکت اجتماعی که در سالن همایش‌های وزارت کشور تشکیل شد، ضمن گرامیداشت روز بیست و دوم مرداد به عنوان روز ملی تشکل‌های مردم نهاد و مشارکت اجتماعی، اظهار کرد: بهانه نامگذاری این روز تجلیل از خدمات عزیزان زحمت کش تشکل‌ها و سمن‌ها است.

وی ضمن تشکر از تمامی تشکل‌های مردمی که چراغ پرنور حرکت اجتماعی را در حوزه‌های مختلف جامعه پرنور نگه داشتند، در اهمیت تشکل‌های مردمی اضافه کرد: گفتمان‌ها، آرمان‌ها و تمدن‌ها به شرطی ماندگار است که دارای انسجام، پایدار، هدفمند و دارای پیوستگی باشد. تشکل‌های اجتماعی همه خصایص ذکر شده را در خود دارند.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور با تاکید بر اهمیت کار جمعی گفت: همه آنچه که در تمدن‌ها شکل گرفته ایده‌های فردی افراد نیست و ماندگاری ایده‌ها به شرطی است که افراد با به هم پیوستن آرمان‌ها و با هدف مشترکی که در خدمت همنوعان خویش تعریف می‌کنند، به آنها تجسم ببخشند.

عباسی با اشاره به طیف متنوعی از تشکل‌های علمی، اقتصادی و … که در جامعه وجود دارد، افزود: ما تشکل‌هایی هستیم که خودجوش، آرمانی، داوطلبانه و اجتماعی هستیم که نفع شخصی را مدنظر نداریم و این بهترین نوع تشکل‌های جمعی است. این چنین افرادی در حقیقت مجاهدین اموال و انفس هستند که از جان و مال خویش در راه منافع عمومی می‌گذرند.

وی ارزش‌های انقلاب اسلامی را ارزش مسلط در تشکل‌های مردم نهاد کشور دانست و بیان کرد: هدف از افزایش قدرت تشکل‌های مردم نهاد نزدیک کردن مردم به حاکمان و همینطور امتزاج اهداف اجتماعی با شکل دادن هدف‌های فردی و فراهم کردن قدرتی فراتر از دولت‌ها است.

رئیس سازمان امور اجتماعی کشور تشکل‌های مردم نهاد را رابطه متقابل افراد در راستای ایفای نقش دانست و افزود: این همان حلقه‌های میانی تأثیرگذاری است که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است و چون آرمانی و همگرا هستند می‌توانند ارزش‌هایی را بیافرینند که نیل به اهداف متعالی نظام را تسهیل نمایند.

عباسی نقش تشکل‌های مردم نهاد را در تقویت منافع ملی قابل توجه ارزیابی کرد و گفت: این تشکل‌ها راهی برای جذب افرادی هستند که به دلایل مختلف هم راستای منافع و آرمان‌های جامعه نیستند و از این جهت تشکل‌ها را می‌توان بسترساز آرامش، امنیت، انسجام و حتی سرمایه گزاری‌های ملی دانست که به نوبه خود می‌تواند به بهبود صنعت، اشتغال و اقتصاد به طور کلی نیز منجر شود.

بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور، در بخش دیگری از این جلسه محسن ولیئی معاون مشارکت‌های امور اجتماعی وزارت کشور ضمن ارائه گزارشی از عملکرد سال گذشته تشکل‌های مردم نهاد سه دستاورد مهم این معاونت را انتقال معاونت مشارکت اجتماعی به خارج از ساختمان وزارت کشور برای تسهیل ارتباط تشکل‌ها و سمن‌ها با وزارت کشور، برگزاری انتخابات نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد پس از وقفه‌ای ۴ ساله و در نهایت راه اندازی رشته دکترای حرفه‌ای مدیریت سازمان‌های مردم نهاد دانست.

منبع: ایسنا

کد خبر 780442

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.