به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، سیاوش بدری امروز _ یکشنبه بیست و یکم مرداد_ در نشست خبری خود با خبرنگاران اظهار کرد: در سال آبی جاری که از مهر شروع میشود، تاکنون میزان بارندگی بهطور متوسط در سطح استان ۲۵۷ میلی متر بود که نسبت به سال گذشته که ۲۶۲ میلی متر بود ۱.۸ درصد نسبت به سال گذشته منفی است.
وی افزود: بیشترین میزان بارندگی باران در سطح استان مربوط به برقان شهرستان سپیدان با ۵۹۴ میلی متر و کمترین میزان بارندگی مربوط به بخش فورگ شهرستان داراب با ۱۲۷ میلی متر است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس همچنین در خصوص وضعیت سدهای استان، تصریح کرد: در حال حاضر ۹ سد در سطح استان در دست بهرهبرداری است که حجم ذخیره آب آنها ۲ میلیارد و ۹۳۶ میلیون متر مکعب است.
بدری اضافه کرد: در حال حاضر همچنین میزان ذخیره آب پشت سدهای استان به میزان ۱۱۹۷ میلیون متر مکعب است که نسبت به سال گذشته ۱۳۴ میلیون متر مکعب کاهش حجم مخازن داریم و آورد سدها نسبت به سال گذشته بسیار کمتر است.
وی ادامه داد: تا روز گذشته ۱۵.۹ متر مکعب ورودی سدها بود و این میزان در مقایسه با سال گذشته ۲۸ متر مکعب است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیشترین آب موجود در سدهای استان به ترتیب سدهای درودزن، سلمان فارسی و ملاصدرا است.
بدری همچنین به وضعیت ساخت سد هایقر در شهرستان فیروزآباد اشاره و اظهار کرد: این سد در حال احداث است و آبگیری انجام شده است و هم اکنون ۱۷ میلیون متر مکعب آب ذخیره دارد.
وی افزود: کمبود آب در دنیا یکی از چالشهای بزرگ بشر است و استان فارس بهدلیل قرارگیری در منطقه خشک و نیمه خشک و تبادل بارشها با کمبود و یا تنش آبی مواجه است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس ادامه داد: گزارش هواشناسی و شاخصهای موجود نشانگر این است که کشور در حدود ۲۰ سال است که در مرحله خشکسالی قرار دارد و این موضوع نیازمند تمهیدات خاص برای مدیریت منابع آبی است.
بدری خاطر نشان کرد: در استان فارس کمینه بارش باران ۱۰۰ میلی متر و بیشینه ۶۰۰ میلی متر است.
وی همچنین به موضوع آب تجدید پذیر اشاره کرد و افزود: آب تجدید پذیر میزان کل بارندگیهایی که در یک منطقه است که ایجاد میشود و این عدد در استان فارس ۷۰ درصد است و بر اساس شاخصها میزان استفاده از آبهای تجدید پذیر ۴۰ درصد است. اما متأسفانه این میزان استفاده در سطح کشور و استان فارس به میزان ۹۰ درصد است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای فارس اضافه کرد: بر اساس آخرین آماربرداری صورت گرفته در سال ۹۸ میزان آب برداشته شده به میزان ۷ میلیارد متر مکعب در طول سال است که ۹۰ درصد مربوط به بخش کشاورزی، ۸ درصد در بخش شرب و ۲ درصد در بخش صنعت است.
بدری همچنین تصریح کرد: ۵ خط شیرینسازی آب دریا در کشور در حال احداث است که سهم استان فارس از این خطوط ۴۰۰ میلیون متر مکعب آب است که بهره برداری از ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب از این طرح به پیمانکار واگذار شده و در حال حاضر طرح ۱۵ درصد پیشرفت دارد.
وی تاکید کرد: با اجرای طرح انتقال آب دریا به فارس که از شهرستانهای پارسیان، لامرد، جویم و شهرستانهای جنوب فارس و سروستان میگذرد و به شهر آباده میرسد، طول این طرح حدود ۱۵۰۰ کیلومتر است که در سه فاز اجرا میشود و هم اکنون سرمایه گذار در جنوب استان فارس در قالب این طرح در حال فعالیت است.
نظر شما