به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، حسین رضایی، صبح امروز_یکشنبه بیستویکم مرداد_ در جلسه هماهنگی برگزاری جشن ملی پسته اظهار کرد: برپایی تورهای گردشگری، معرفی غذاهای سنتی با کاربرد مغز پسته، مجسمهسازی، نمایشگاههای صنایع دستی و معرفی محصولات محلی از برنامههای جانبی این جشن است.
وی با اشاره به اینکه در این جشن علاوه بر شادمانی مردم، باید به بحث و مشکلات حوزه پسته از جمله رفع تعهد ارزی هم پرداخته شود، افزود: بخش عمده محصول پسته کشور در ۸۰ هزار هکتار باغ شهرستان رفسنجان تولید میشود و ثبت ملی پسته به نام رفسنجان به علت ارزآوری این محصول در رفسنجان است.
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه جشن ملی پسته همزمان با هشتمین سالگرد ثبت ملی پسته در روزهای بیستوهفتم تا سیام شهریور در رفسنجان برگزار میشود، تصریح کرد: پسته رفسنجان دهم شهریور سال ۱۳۹۵ با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان ثبت ملی شد.
احمد انارکی، محمدی نماینده مردم رفسنجان و انار نیز با اشاره به اینکه در سالجاری، یک میلیون تن محصول از باغهای پسته خیز جهان برداشت میشود که بالغ بر ۵۰۰ هزار تن برای مصرف خوراکی کاربرد دارد و گفت: در جشن ملی پسته رفسنجان از ظرفیت حضور سفرای کشورهایی که پسته ایران را خریدار هستند، باید استفاده کرد تا این محصول بیش از پیش به دنیا شناسانده شود.
وی بیان کرد: رفسنجان بزرگترین تولید کننده پسته در ایران و جهان است که در این خصوص باید طرح تحقیقاتی دانشگاهی تدوین شود.
مجید حجت، رئیس اتاق بازرگانی رفسنجان نیز پسته را محصولی استراتژیک و ارزآور دانست و با اشاره به اینکه رفسنجان مهد تولید جهانی پسته است، افزود: دبیرخانه هشتمین جشن ملی پسته رفسنجان برعهده اتاق بازرگانی است.
مجید کهنوجی شهردار رفسنجان نیز در این جلسه از حمایتهای لازم جهت برگزاری هرچه باشکوهتر جشن ملی پسته اعم از تبلیغات میدانی و شهری خبر داد.
نظر شما