بایدها و نبایدهای تغذیه کودک با شیر مادر / رژیم غذایی مادر باید چگونه باشد؟

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به بایدها و نبایدهای تغذیه کودک با شیر مادر گفت: برای جلوگیری از ابتلای مادر به مشکلاتی همچون پوکی استخوان و کم‌خونی، بهتر است مادر از انواع ویتامین‌های خوراکی، مینرال و آهن استفاده کند و تا حد امکان هر روز به مدت پنج دقیقه در معرض نور خورشید قرار گیرد.

ضیاالدین مظهری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: تغذیه کودک با شیر مادر تا پایان دو سالگی ضروری است و در صورت تمایل مادر و شیرخوار پس از آن نیز می‌تواند ادامه پیدا کند، اما برخلاف سال ابتدایی زندگی نوزاد، سایر غذاها منبع اصلی تغذیه کودک هستند و به همین دلیل در هر وعده اصلی، کودک باید غذا بخورد و سپس با شیر مادر در میان وعده‌ها تغذیه شود.

وی افزود: شیر مادر در سال دوم زندگی کودک می‌تواند تا یک سوم یا بیشتر از میزان انرژی، پروتئین، آهن و قسمت بیشتری از ویتامین‌های آ و ث مورد نیاز شیرخوار را بین یک تا دو سالگی تأمین کند؛ در واقع شیر مادر مواد مغذی با ارزشی را فراهم می‌کند و ارزش بیولوژیکی آن‌ها را افزون‌تر می‌سازد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: تغذیه با شیر مادر در سال دوم زندگی نیز به پیشگیری از اسهال و عفونت‌های حاد تنفسی کمک می‌کند و در صورت ابتلاء، شدت بیماری در این شیرخواران کمتر است، کودکان بیمار اغلب برای خوردن سایر غذاها اشتها ندارند، اما چون شیر مادر برای آن‌ها مغذی و قابل هضم است، به تغذیه با شیر مادر خود تمایل نشان می‌دهند.

مظهری با بیان اینکه تغذیه کودکان بیمار با شیر مادر در سرعت بهبود کودکان و پیشگیری از سوءتغذیه بسیار مؤثر است، ادامه داد: در دوران شیردهی مادر باید از خستگی مفرط پرهیز کند و ضمن انجام فعالیت جسمی مناسب، به تغذیه خود توجه داشته باشد و از حمایت روانی سایر اعضای خانواده به‌ویژه همسر خود برخوردار باشد تا احساس شادابی و سلامتی کند.

وی گفت: مصرف شیر در برنامه غذایی مادران شیرده بسیار ضروری محسوب می‌شود و در صورت در دسترس نبودن شیر، می‌توان از ماست، دوغ، کشک و پنیر به میزان مناسب استفاده کرد، همچنین علاوه‌بر مصرف روزانه شیر یا ماست، مادر باید در پاسخ به احساس تشنگی خود، آب و سایر مایعات را نیز مصرف کند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: ویتامین آ از طریق مصرف انواع سبزی‌های زرد و سبز همچون هویج، اسفناج و کدو حلوایی و میوه‌هایی همچون طالبی، هندوانه، زردآلو و انگور تأمین می‌شود، همچنین استفاده از لبنیات برای دریافت میزان کلسیم مورد نیاز مادران ضروری است و مادر باید از یک رژیم غذایی متعادل بهره ببرد؛ در واقع هیچ غذایی نباید بی‌دلیل از برنامه غذایی یک مادر حذف شود و در عین حال مادر نباید در تغذیه خود افراط داشته باشد، چراکه دچار اضافه وزن و چاقی می‌شود.

مظهری خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از ابتلای مادر به پوکی استخوان و کم خونی یا دیگر مشکلات نیز بهتر است مادر از انواع ویتامین‌های خوراکی، مینرال و آهن استفاده کند و تا حد امکان هر روز به مدت پنج دقیقه پوست بدن خود به‌ویژه دست‌ها و صورت را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهد.

کد خبر 779898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.