از خودکفایی تا صادرات مرغ به کشورهای همسایه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تا پایان سال به خودکفایی در تولید مرغ در استان می‌رسیم و با توجه به اعلام نیاز کشورهای افغانستان و پاکستان، بحث صادرات را دنبال خواهیم کرد.

علیرضا دهمرده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته بازار مصرف مرغ این استان متکی به سایر استان‌ها بود و سرمایه‌گذاران ورود نکرده بودند، وضعیت مرغداری‌های استان مطلوب نبود.

وی افزود: صاحبان مرغداری‌های موجود با وجود تجربه زیاد، به لحاظ اینکه بازار مصرف استان تحت سیطره سایر استان‌ها بود در بحث فروش دچار چالش‌های جدی بودند و علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری در این زمینه نداشتند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: استان‌های معین تأمین مرغ این استان، در مواقع بحرانی ابتدا مرغ مورد نیاز خودشان را فراهم می‌کردند و در صورت داشتن مازاد به سیستان و بلوچستان می‌فرستادند.

وی گفت: در ابتدای دولت قبل با توجه به محدودیت‌های جوجه‌ریزی در کشور، کاهش جوجه‌ریزی در استان‌های معین که مسئول تأمین مرغ این استان بودند، صورت گرفت و این امر مسئولان را بر این واداشت که یک اقدام جدی در بحث ورود سرمایه‌گذاران و ترغیب آنها به احداث واحدهای جدید مرغداری شود تا جوجه‌ریزی در استان نیز افزایش پیدا کند.

دهمرده با بیان اینکه در سال‌های گذشته دچار چالش‌های جدی نیز در زمینه مرغ شدیم، بیان کرد: حدود سه سال قبل، ظرفیت جوجه‌ریزی در استان حدود شش میلیون قطعه در هر دوره بود و تعداد ۱۳۴ واحد مرغداری فعال که کمتر از ۳۰ درصد نیاز استان را در خود استان تأمین می‌کردند، داشتیم.

وی یادآور شد: با جذب سرمایه‌گذاران مختلف به ویژه سرمایه‌گذاران بومی در حال حاضر تعداد ۲۹۴ واحد مرغداری فعال با ظرفیت نزدیک به هشت میلیون قطعه جوجه‌ریزی در سال بالای ۴۰ درصد نیاز استان مرتفع می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: ما به این میزان اکتفا نکردیم و برای بحث افزایش ظرفیت تولید گوشت مرغ در چند مسیر مختلف قدم برمی‌داریم که یکی بحث فعال‌سازی مرغداری‌های غیر فعال است و ۲۱ واحد مرغداری غیر فعال شناسایی شده و تقریباً ۴۸ هزار ظرفیت جوجه‌ریزی آنها هست که اگر چهار دوره در سال جوجه‌ریزی کنند، یک میلیون و ۹۲۶ هزار از محل همین مرغداری‌های غیر فعال که ساختار آنها آماده هست می‌توانیم سه هزار و ۲۷۵ تن تولید گوشت مرغ داشته باشیم.

وی گفت: از محل مرغداری‌های فعال هم با چهار دوره جوجه‌ریزی، ظرفیت جوجه‌ریزی به ۳۱ میلیون و ۶۱۷ هزار و ۷۴۸ قطعه رسیده که ۵۳ هزار و ۷۵۰ تن تولید گوشت مرغ خواهیم داشت.

دهمرده تصریح کرد: ۲۲۲ واحد مرغداری با ظرفیت شش میلیون و ۵۹۲ هزار در سطح استان در حال ساخت است که اگر چهار دوره در سال جوجه‌ریزی کنند ۴۴ هزار و ۸۲۶ تن هم از محل مرغداری‌های در حال ساخت، تولید گوشت مرغ خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه با همین سه مسیر تا پایان سال به خودکفایی تولید مرغ خواهیم رسید، گفت: در بحث مازاد تولید هم از همین حالا پیگیر هستیم، چرا که یکی از دلایل اینکه سرمایه‌گذار ورود نمی‌کرد و یا مرغداران رغبتی برای جوجه‌ریزی در دوره‌های متعدد نداشتند، مشکل فروش بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه پیگیر هستیم تا بازار فروش فراهم شود و بحث صادرات نیز دنبال می‌شود، افزود: با توجه به نیازی که کشور افغانستان و پاکستان اعلام کردند، بحث صادرات را دنبال خواهیم کرد و سایر کشورها مانند عمان در بحث صادرات مرغ به صورت منجمد یا گرم، آماده همکاری هستند.

وی خاطرنشان کرد: در راستای بحث مشارکت مردم که مورد نظر مقام معظم رهبری است، پیش می‌رویم و اگر بهره‌بردار و بخش خصوصی ورود نکنند و فقط بر عهده دولت باشد، جهش تولید اتفاق نخواهد افتاد.

کد خبر 779223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.