به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسمزاده امروز _چهارشنبه هفدهم مرداد_ در برنامه رادیویی «بیواسطه با مردم» اظهار کرد: سیزدهمین نمایشگاه خدمات شهری که برای اهل فن و عموم مردم جذاب است، از امروز آغاز میشود و از فردا برای عموم مردم آماده بازدید است.
وی با بیان اینکه شهرداری اصفهان همواره سعی کرده است بر لبه فناوری حرکت کند و سازمانها از آخرین تکنولوژیها برای خدمات شهر استفاده کنند، افزود: در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای حوزه خدمات شهری به نمایش گذاشته میشود.
شهردار اصفهان گفت: امروز چند مدیر شهری و ملی در دفتر من حضور پیدا کردند و بهاتفاق رئیس شورای اسلامی شهر از ایستگاه متروی امام حسین (ع) بازدید کردند و در این بازدید یکی از مدیران اذعان داشت که باور نمیکردم ۲۰ هزار متر مربع عملیات عمرانی در عمق ۳۳ متری زمین، در میدان امام حسین (ع) در حال اجرا باشد.
قاسمزاده ضمن خداقوت به افرادی که زیرِ زمین شهر کار میکنند و دیده نمیشوند، ادامه داد: این افراد تلاش میکنند تا با راهاندازی بخشی از خط دو قطار شهری، از مشکلات آلایندگی و حملونقل شهر کاسته شود.
سوال شهروندان و پاسخ مسئولان
بخش دیگر این برنامه به پرسش شهروندان و پاسخ مدیران شهری اختصاص یافت.
رفع مشکل زمینهای حصه از توان مالی شهرداری خارج است
شهروند: در محلههای حصه غربی و شرقی برای پروانه و نقل و انتقال چند سال است مشکل داریم و حقی نسبت به زمین خود نداریم؛ گفته شده زمینهای این نقطه از شهر وقفی است. باید زمین را به اوقاف واگذار کنیم تا به ما نامه بدهند!
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: مشکل زمینهای وقفی حصه به مسائل حقوقی مربوط میشود؛ اداره اوقاف یا آستان قدس برای چند پهنه شهر سند ارائه کرده که جزو موقوفات است.
در حصه اسنادی ارائه شده که زمانی توسط مالکان اولیه برای موارد خاص وقف شده است، افرادی که در حال حاضر آنجا را تصرف کردند، قولنامهای خرید کردند یا سند شش دانگ دارند، همچنین به شهرداری اعلام شده است که هیچ پروانهای صادر نکند، مگر اینکه قبل از آن به اوقاف مراجعه تا تکلیف را مشخص کنند.
اوقاف هزینهای دریافت میکند و اجارهای تنظیم میکند، درواقع ملک متعلق به اوقاف است و بهرهبرداری و اعیانی را اجازه صدور پروانه میدهد.
پیش از این کسی از این موضوع خبر نداشت و خرید و فروش انجام میشد، اما از حدود ۱۵ سال پیش تا کنون مردم به مشکل برخوردهاند؛ تا مدتی اوقاف خیلی پیگیر نبود، سکونتگاهها غیر رسمی شکل میگرفت و افراد برای دریافت پروانه ساختمانی اقدام نمیکردند، اما از جایی به بعد اعلام کردند که شهرداری نباید پروانه صادر کند.
رفع مشکل زمینهای وقفی دو مسیر دارد، یکی اینکه تبدیل به احسن شود، عرصه را از اوقاف بخریم و زمینی جای دیگر بهعنوان معوض دهیم یا منابع طبیعی از عرصههای خود زمینی با ارزش بیشتر در اختیار اوقاف قرار دهد تا از وقفی بودن خارج و با مردم مسئله را حل کنیم.
راه دوم این است که تشریفات قانونی شرعی وقف را رعایت کنیم؛ برای مردم اصفهان این موضوع جدیدی است و سند اعیانی را به رسمیت نمیشناسند، بنابراین باید با اوقاف توافق کنند، هزینه زمین را بدهند و در قالب اجاره ۹۹ ساله، پروانه ساخت اعیانی و سند شش دانگ اعیانی را دریافت کنند که با این اقدام مشکلی برای خرید و فروش نیست.
در این راستا اذن ولی فقیه دریافت شده است و تنها مشکل تبدیل به احسن است که از توان مالی شهرداری خارج است و تکلیف قانونی هم ندارد، اما با نیت کمک به حل مسئله مردم جلو رفتیم که امیدوارم اراده جمعی که بخشی از آن ملی است شکل گیرد و مشکل مردم رفع شود.
محمد کریمی، مدیر منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان: در محله حصه زمینها وقفی است؛ سال ۹۵ اداره اوقاف سند شش دانگ را برای حصه شمالی و جنوبی ارائه میکند و نامهای به شهرداری زده میشود که این محل وقف محمدباقر صدر حصهای است، از آن به بعد مالک عرصه اداره اوقاف است و شهرداری بدون اجازه اوقاف حق هیچ گونه دخل و تصرف ندارد، بنابراین باید به اداره اوقاف ارجاع داده شود، هرچند تاکنون چندین جلسه با حضور شهردار، رئیس شورای اسلامی شهر و مدیر کل اوقاف تشکیل شد.
مردم میگویند زمانی که خرید و فروش کردیم و ساختیم اطلاعی از این موضوع نداشتیم، بعد از این تاریخ اداره اوقاف مستند به آن سند به شهرداری نامه میزند و خود را مالک عرصه اعلام میکند.
در زمان سفر رئیسجمهور شهید به اصفهان مسئله وقف مطرح شد؛ البته تبدیل به احسن کردن نیاز به اذن ولی فقیه دارد که انجام شد.
مردم معتقد هستند حصه عیاری ندارد و اگر اینها خود را مالک اعیان بدانند، درواقع مالک چیزی نیستند و اگر عرصه را از اینها بگیری اعیان ارزشی ندارد، به همین خاطر مردم در مقابل راه حل دوم مقاومت میکنند.
راه حل اول منفعتی برای شهرداری ندارد و فقط بخاطر مردم پا در این عرصه گذاشتیم، یک سال پیش جلسات برگزار شد، اما سر مبلغ مسئله وجود دارد چرا که عرصه بزرگی است و نیازمند مدیریت فرا شهرداری دارد و در سطح استان دارد.
اجرای طرح ترافیکی برای رفع مشکل خیابان قدس
شهروند: تعریض خیابان قدس از حدود ۱۲ سال پیش انجام شده، اما هنوز به چهارراه صمدیه لباف متصل نشده است و شاهد تصادفات در این منطقه هستیم.
سیدسلمان قاضیعسگر، مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان: پیرامون انتهای خیابان قدس به خیابان کهندژ، طرحی در بازنگری طرح تفصیلی درج شده که از زمانهای قدیم قابلیت آزادسازی آن وجود نداشته و انجام نشده است، البته تنها مسیر ترافیکی برای ارتباط به خیابان اشرفی اصفهانی برقرار شده است و در حال حاضر ساماندهی ترافیکی توسط طراح انجام شده، پیمانکار مشخص و هفته آینده عملیات آغاز میشود که معضل ترافیکی با احداث میدان حل میشود.
بحث طرح کلی که از سال ۹۵ ابلاغ شده است، در طرح جامعی که هماکنون تهیه میشود و با دستور شهردار و کمیسیون ماده ۵ پیش میرود، اصلاح شده که حقوق مردم بهصورت اصلاح شده و با کمترین تعارض هزینه بتوانیم اتصال خیابان قدس به اشرفی را انجام دهیم.
طرح ترافیکی به همراه چند آزادسازی و اصلاح رفیوژ میانی، بیش از ۵۰ درصد مسئله تصادف و عدم دید کافی را حل میکند، اما خطی که قبلاً در طرح تفصیلی ابلاغ شده، نیاز به اصلاح داشته است که سالهای قبل انجام شده، اما به نتیجه نرسیده است، بنابراین در طرح جامع اصرار داریم انتهای خیابان با کارشناسی بهتری انجام شود.
حل مشکل مادی کوچه افضل تا ۲ ماه آینده
شهروند: چرا بدنهسازی مادی کوچه افضل در منطقه ۹ انجام نمیشود؟ از دو سال پیش پیگیر این اقدام هستیم.
سیدسلمان قاضیعسگر، مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان: منطقه ۹ بیشترین طول انهار و مادیها را در کل شهر اصفهان با ۱۲۰ کیلومتر دارد و هر سال بودجهای برای ایمنسازی مادیهای اصلی در نظر گرفته میشود.
بهرغم اینکه کوچه افضل از محدوده منطقه ۹ خارج و در محدوده ناژوان است، اما با هماهنگی مدیر ناژوان این مورد را در بودجه سال جاری در نظر گرفتهایم، هفته آینده پیمانکار مشخص میشود و طی دو ماه آینده انجام میشود.
پیگیری تخلفات ساختوساز در کمیسیون ماده ۱۰۰
محمدتقی رفیعی، رئیس اداره ارتباطات مردمی شهرداری اصفهان: یکی از مواردی که طی ماههای گذشته تعداد زیادی از شهروندان بابت آن با مجموعه ۱۳۷ تماس داشتند و پیگیر شکایت خود بودند، مربوط به تغییر کاربری طبقه همکف یک ساختمان به آرایشگاه زنانه، واقع در خیابان چهارباغ بالا واقع در محدوده منطقه ۵ شهرداری اصفهان بوده است که پیرو پیامهای ثبت شده، موضوع به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارجاع و حکم پرونده صادر شده است، اما بر اساس گزارش شهروندان، حکم هنوز به اجرا در نیامده است.
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: اگر از اجراییات حکمی ابلاغ شود، باید اجرا و پرونده بررسی شود که آیا تشکیلات قانونی طی شده است یا خیر؟، اگر سه ماه مهلت برای متشاکی طی شده باشد، باید اجرای احکام صورت گیرد.
حسین کارگر، مدیر منطقه ۵ شهرداری اصفهان: بهطور کلی وقتی تخلفی صورت گیرد، پرونده مربوطه به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال میشود تا ابتدا رأی بدوی و سپس رأی قطعی صادر شود.
پس از صدور رأی قطعی افراد متشاکی سه ماه فرصت دارند تا دفاعیات خود را در دیوان عدالت اداری مطرح کنند، این مورد باید بهصورت حضوری به شهرداری مراجعه کنند تا من پیگیری کنم.
اگر مالک امتناع کند، از طریق مراجع قضائی حکم میگیریم، شهرداری ورود میکند و محل را تخلیه میکند.
خبرهای خوب برای شهروندان ساکن در منطقه ۸ اصفهان
شهروند: ساکن خانه اصفهان، خیابان عباس دوران هستیم؛ چند سال پیش این مکان را خطکشی و گودبرداری کردند، اما تا کنون رها باقی مانده و تبدیل به یک میدان خاکی و پر از نخاله ساختمانی و تجمع معتادان شده است که از مسئولان درخواست رسیدگی داریم
علی قاسمزاده، شهردار اصفهان: در بودجه سال ۱۴۰۳ برای این منظور ردیفی در نظر گرفته شده است، البته مقداری تملک باقیمانده بود که پس از آن اجرا انجام شود.
حسن محمدحسینی، مدیر منطقه ۸ شهرداری اصفهان: آزادسازی خیابان شهید عباس دوران سالهای پیش انجام شده و قرار بوده خیابان احداث شود؛ دو سوم خیابان سالهای قبل انجام شده است و رفیوژ وسط، کنار و بافت مسکونی و تجاری شکل گرفته است.
انتهای این محدوده با مشکلات قضائی و آزادسازی داشت که مدت زمانی بهواسطه تعدادی شکایات متوقف شد، اما بخشی از مسائل در چند ماه اخیر حل شد.
سازمان طراحی طرح را ارائه داده که در کمیسیون ماده ۵ اصلاح میشود، بنابراین درخواست کردیم در اولویت اجرایی قرار گیرد و در چند ماه اخیر انجام شود.
تاکنون آزادسازی فاز اول خیابان انجام شده است و از خیابان نوبهار تا شهید اسماعیلی میتوانیم امتداد را انجام دهیم.
نظر شما