منصور شیشهفروش در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره آتشسوزی در بخشی از مراتع نهضتآباد شهرستان فریدونشهر، اظهار کرد: وقوع حریق در ساعت ۱۱:۴۵ ظهر امروز، یک هکتار از مراتع این شهرستان را متحمل خسارت کرده است.
وی با بیان اینکه علت حادثه، افزایش دما و عوامل انسانی ارزیابی شده که به دلیل وزش تندباد حریق گسترش یافته است، افزود: مطابق با افزایش احتمال وقوع حریق به دلیل استقرار موج گرما و افزایش دو تا چهار درجه دما و به منظور پیشگیری از وقوع حریق در پوششهای گیاهی و مراتع ناشی از خطاهای انسانی، مجدد بر اقدامات اساسی تاکید میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان عامل ۹۵ درصد از وقایع حریق در عرصههای طبیعی عوامل انسانی و بی احتیاطی دانست و گفت: براساس دستورالعملهای لازم و ابلاغ شده باید گردشگران، مسافران، مرتعداران و ساکنان مجاور منابع طبیعی از روشن کردن آتش در مراتع، حاشیه جادهها و پوششهای گیاهی، رهاسازی ته سیگار و کبریت و اشیا صیقلی و بطریهای آب معدنی، کنسرو در مراتع و حاشیه جادهها خودداری کنند.
وی عنوان کرد: کشاورزان و باغداران از آتش زدن بقایای گیاهی در مزارع و علوفههای کف باغات خودداری کنند و در صورت مشاهده هرگونه آتش در عرصههای طبیعی موارد سریعاً به یگان حفاظت از منابع طبیعی با تلفن ۱۳۹ و ۱۵۰۴ و دستگاههای امدادی و مسؤلین محلی اطلاعرسانی و در جهت کنترل و پیشگیری از گسترش حریق مشارکت شود.
شیشهفروش افزود: با توجه به نقش مراتع در تولیدات دامی، تعدیل آب و هوا، پیشگیری از سیل و فرسایش بادی ضرورت حفاظت از مراتع و عرصههای زیست محیطی بسیار حائز اهمیت است، زیرا وقوع حریق در مراتع سبب حذف پوششهای گیاهی و تنوع جانوری، افزایش فرسایش بادی، ایجاد آلودگی هوا، نداشتن تولید اکسیژن و بذرهای مرتع خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری و کنترل حریق به موقع در عرصههای طبیعی استان نیاز است سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نسبت به استقرار بالگرد مجهز به سبد آبپاش در استان اقدام و ضمن تأمین اعتبار برای احداث و تجهیز دو پایگاه ثابت اطفای حریق در شهرستانهای سمیرم و چادگان نسبت به تخصیص اعتبار برای احیای مراتع آسیب دیده و تأمین تجهیزات اطفای حریق متناسب با شرایط استان و ارتفاعات صعبالعبور در مناطق غرب و جنوب اقدام کنند.
نظر شما