به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، حمزه عشوری امروز _یکشنبه چهاردهم مرداد اظهار کرد: آتش زدن «کاه و کلش» به استناد ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و ماده ۲۰ قانون هوای پاک و به دلیل تهدید علیه بهداشت عمومی و آلودگی هوا جرم محسوب میشود.
وی با بیان اینکه سوزاندن بقایای گیاهی یک رویه اشتباه بین کشاورزان بوده و اثرات منفی بسیاری روی خاک و محیط زیست دارد، افزود: سوزاندن بقایای گیاهی عاملی برای نابودی مواد آلی خاک، آسیب رساندن به طبیعت و محیط زیست و نابودی میلیونها موجود زنده در خاک، آزاد شدن باقی مانده سموم شیمیایی باقی مانده در بقایای گیاهی و آلودگی هوا میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان خاطرنشان کرد: با سوزاندن بقایای گیاهی در مزارع کشاورزی، خاکستر و دود ناشی از آن باعث آلودگی هوا در فضای مسکونی روستایی و یا شهری همجوار شده و مشکلات سلامتی و بهداشتی شامل بروز انواع حساسیتها، مشکلات تنفسی و در نتیجه موجب نارضایتی عمومی میشود.
عشوری با بیان اینکه کشاورزان روشهای غیر مخرب را درباره ی مدیریت اصولی پسماندهای کشاورزی به کار گیرند، تصریح کرد: ضروری است همه کشاورزان و باغداران در اجرای قانون و جلوگیری از آلودگی هوا اقدامات و همکاریهای لازم را داشته باشند.
وی با تاکید بر حساسیت این موضوع از برگزاری گشتهای مشترک نظارتی مأموران اجرایی این اداره با نهادهای ذیربط خبر داد و افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان از مردم میخواهد در صورت مشاهده سوزاندن کاه و کلش، مراتب را به ادارات حفاظت محیط زیست، جهاد کشاورزی، پلیس ۱۱۰، بخشداریها و دهیاریهای محل خود اطلاع دهند.
نظر شما