افزایش ۱۰هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور طی ۳ سال

وزیر نیرو گفت: با مرور عملکرد دولت سیزدهم نتیجه می‌گیریم که طی نزدیک به ۳ سال حدود ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وزارت نیرو، علی اکبر محرابیان در مرکز پایش برق کشور اظهار کرد: هر دولتی برای رفع ناترازی برق برنامه‌هایی را اجرا کرده است تا بخشی از ناترازی را جبران کند، در این حوزه برخی از دولت‌ها موفقیت‌های بیشتر و برخی موفقیت کمتری را کسب کرده‌اند.

وی افزود: در این بین دولت سیزدهم در شرایطی روی کار آمد که کشور با وضعیت سختی دسته و پنجه نرم می‌کرد، چرا که شاهد خاموشی‌های جدی و جدول خاموشی تا ۳ نوبت در شبانه روز و مشکل در تأمین برق صنایع بودیم.

وزیر نیرو تصریح کرد: از همین رو دولت با برنامه‌ی جامع در بخش‌های مختلف آغاز به کار کرد. امسال سومین تابستانی است که از آن عبور کردیم و با مرور عملکرد دولت نتیجه می‌گیریم که طی نزدیک به ۳ سال حدود ۱۰ هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور اضافه شده است.

افزایش ۱۰هزار مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور طی ۳ سال

محرابیان ادامه داد: برای تحقق افزایش ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی، دولت حدود ۸ هزار مگاوات نیروگاه منصوبه جدید حرارتی، نیروگاه تجدیدپذیر و نیروگاه آبی به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه کرده است. همچنین با اجرای طرح‌های دانش‌بنیان و استفاده از توان داخلی، دولت توانست تا حدود ۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه‌های موجود را ارتقا دهد.

وی با اشاره به برق تولیدی در کشور در طول دولت سیزدهم گفت: بنا بر گزارش مؤسسه انرژی، رشد تولید برق ایران طی دولت سیزدهم ۴۵.۷ تراوات ساعت بود و کشور را در جایگاه هفتم دنیا و بعد از کشورهایی مانند چین، هند، آمریکا، روسیه، برزیل و اندونزی قرار می‌دهد. اقتصاد این ۶ کشور بزرگ و جمعیت آنها بسیار قابل توجه است با این حال شاهدیم افزایش ظرفیت تولید برق شرایط مطلوبی را برای کشورمان فراهم کرده است.

وزیر نیرو با بیان این که شرایط موجود به معنای رفع ناترازی نیست، تاکید کرد: ناترازی در کشور قابل توجه است و باید طرح‌های توسعه را با جدیت به اجرا برسانیم. در این دولت علاوه بر نیروگاه‌هایی که وارد مدار شده است، ۸۵۰۰ مگاوات نیروگاه حرارتی در حال ساخت با پیشرفت بالغ بر ۵۰ درصد وجود دارد.

محرابیان توسعه تجدیدپذیرها را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر با توجه به تعدد طرح‌ها و مجوزهای اخذ شده از شورای اقتصاد حدود ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه در دست اجرا وجود دارد، البته مزیت نیروگاه تجدیدپذیر مدت زمان زیر یک سال برای احداث است.

افزایش ظرفیت تولید قطعات نیروگاهی

وی با اشاره به داخلی‌سازی قطعات نیروگاهی نیز تصریح کرد: در دولت سیزدهم افزایش ظرفیت تولید قطعات نیروگاهی مورد توجه قرار گرفت. در واقع استفاده و بهره‌گیری حداکثری از توان داخلی هم در بخش نیروگاه حرارتی و هم در نیروگاه تجدیدپذیر صورت گرفته است. همچنین افزایش ظرفیت شبکه متناسب با افزایش تولید هم مد نظر بوده است.

وزیر نیرو عنوان کرد: در کشور مناطقی وجود داشت که با مشکل توزیع و انتقال برق مواجه بود. در نتیجه وزارت نیرو با تعریف پروژه‌هایی چون احداث خطوط انتقال، شبکه فوق توزیع، پست‌ها و شبکه توزیع اقداماتی را صورت داد تا محدودیت‌ها رفع شود. وزیر نیرو خاطرنشان کرد: بسیاری از این نقاط در حال حاضر با محدودیتی مواجه نیستند، بسیاری از محدودیت‌ها مرتفع شده اما همچنان پروژه‌ها تا رفع حداکثری موارد باید ادامه یابد.

محرابیان در پایان تاکید کرد: در سال جاری با افزایش چشمگیر دما مصرف برق در کشور روند صعودی قابل توجهی به خود گرفته است. از سوی دیگر متوسط رشد مصرف برق کشور که عموماً ۴ درصد در سال است، در سال جاری به رقم بالغ بر ۹ درصد افزایش پیدا کرده است.

وی افزود: نصاب رشد مصرف همواره در حال تکرار است، چراکه تا به امروز ۲۳ مرتبه اوج مصرف سال جاری از اوج مصرف سال قبل سبقت گرفته که ادامه فعالیت را برای صنعت برق دشوار می‌سازد.

وزیر نیرو در پایان اظهار کرد: فعالان صنعت برق با ایثار خود باعث شدند مردم از نعمت برق بهره‌مند شوند که جا دارد از این عزیزان تقدیر و تشکر کنم. امیدواریم تا پایان تابستان خدمت‌رسانی به نحوه احسن انجام شود و البته همکاری مردم در این شرایط حائز اهمیت بوده و باعث مدیریت مطلوب می‌شود.

کد خبر 777873

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.