به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان، علیرضا وحیدزاده امروز _شنبه سیزدهم مرداد_ در نشست با اصحاب رسانه، با اشاره به اینکه ۹۵ درصد فعالیتهای بهزیستی به تشکلها واگذار شده است، اظهار کرد: استان کرمان جزو معدود استانهایی است که پایه تشکلهای مردمی در آن قوی است و هر تشکل بین چهار تا پنج مورد از فعالیتهای ما را ارائه میدهند.
وی با بیان اینکه فعال بودن تشکلها موجب مدیریت فعالیتهای اجتماعی میشود، افزود: تشکلها مردمی و نمادی از مدنیت هستند؛ ضرورت دارد مردم کنار تشکلها و حامی آنها باشند و صنایع و معادن هم بدانند که کمکهای آنها به تشکلها مدیریت میشود.
مدیرکل بهزیستی کرمان با اشاره به اینکه بالغ بر ۶۴ هزار پرونده معلولیت وجود دارد که خدمات توانبخشی، اشتغال و توانمندسازی مبتنی بر جامعه و خانواده دریافت میکنند، گفت: هر سال رقمی حدود سه تا پنج هزار تسهیلات بین جامعه هدف بهزیستی توزیع میشود.
وی در ادامه به موضوع کمپ ماده ۱۶ به عنوان مراکز کاهش و کنترل آسیب ورود کرد و افزود: در این مراکز افراد توسط شهرداری و نیروی انتظامی جمعآوری و با دستور قضائی به بهزیستی تحویل داده میشوند تا کار درمانی و کنترل آسیب برای آنها انجام دهیم و برای ورود به اجتماع بهبود پیدا کنند.
وحیدزاده با اشاره به اینکه ۱۶ مددکار در قالب دو تیم هشت نفره با مراکز ماده ۱۶ قرار گرفتند، تصریح کرد: غیر از کرامت سپاه، ماده ۱۶ سیرجان با ظرفیت ۲۰۰ نفر، ماده ۱۶ کرمان با ظرفیت ۱۵۰ نفر و ماده ۱۶ بم با ظرفیت ۱۰۰ نفر فعالیت میکنند و مرکز ماده ۱۶ بانوان نیز به مرکز غربالگری تبدیل شده است.
وی از آماده سازی ساختمانی در انتهای خیابان شهدای خانوک به عنوان کمپ ماده ۱۶ و گرمخانه توسط شهرداری خبر داد و با اشاره به وجود ۶۰۲ کودک کار و خیابانی در استان کرمان، گفت: کودکان کار و خیابانی زخم کهنهای در تمام جوامع بشری هستند که خوشبختانه تعداد آنها کاهش یافته است.
مدیرکل بهزیستی کرمان با بیان اینکه هشت نفر از جمعیت کودکان کار و خیابانی تابعیت ایرانی دارند، اضافه کرد: این افراد در هر دوره جمعآوری و به مرکز منتقل میشوند و خدمات حمایتی و آموزشی میگیرند اما پرچالشترین خانوادهها را اتباع دارند که همواره برا ی توانمندسازی آنها مسئله داریم.
وی در ادامه به پرداخت حق پرستاری به مبلغ دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به خانوادههای دارای افراد با معلولیت شدید و خیلی شدید اشاره کرد و گفت: سال گذشته بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان کمک هزینه ساخت مسکن به خانوادهها پرداخت شد و مبالغی هم تحت عنوان کمک ودیعه مسکن در اختیار افراد دارای معلولیت قرار گرفت.
وحیدزاده با اشاره به اینکه مبالغ پرداختی صرفاً کمک هزینه بوده و به صورت مشروط ارائه میشود، بیان کرد: هزینههای مربوطه حداقلی است که باید توسط سازمان پرداخت شود تا فردی که دچار عارضه شده، بتواند خودش را ارتقا دهد و انگیزهای برای حرکت داشته باشد.
وی با بیان اینکه مبلغ کمک هزینه مسکن در دو سال گذشته افزایش داشته است، ادامه داد: سال گذشته برای اولین بار در حوزه مسکن، تعداد افرادی که در نوبت دریافت هزینه قرار داشتند، به صفر رسیدند و در ارائه لوازم کمک توانبخشی افزایش قابل توجهی نسبت به سنوات گذشته داشتیم؛ اگر چه جامعه هدف را راضی نکرد و روند مطالبات را افزایش داد.
مدیرکل بهزیستی هم چنین از ارائه خدمات مشاوره ژنتیک در مراکز به منظور آگاه سازی خانوادهها برای کاهش معلولیت خبر داد و گفت: متأسفانه معلولیت رو به افزایش است و عمده ساکنان مناطق جنوبی و شرقی استان کرمان دچار مشکل هستند که انتظار میرود برای مشاوره و دریافت کمک هزینه به بهزیستی مراجعه کنند.
وی در ادامه عمده دلایل ابتلای به معلولیت را ژنتیکی یا ناشی از تصادفات دانست و بر ضرورت خودمراقبتی در افراد تأکید کرد و گفت: استان کرمان از حادثه خیزترین استانهای کشور است که آمار معلولیت در آن بالاست و در برخی نقاط به دلیل ناایمن بودن جادهها شاهد بروز معلولیت یا ضایعه نخاعی برای افراد هستیم.
وی با بیان اینکه پنجاه درصد هزینههای ناشی از مداخلات اجتماعی را دولت تأمین میکند و بقیه با جذب سرمایه اجتماعی و ظرفیتها تأمین میشود، اظهار کرد: منابعی که دولت بابت خدمات اجتماعی تأمین میکند، برای حداقلیترین ناهنجاریهای اجتماعی است اما ناهنجاریها گسترده شود و منابع کشش نداشته باشد، بایستی از مکانیزمهای مردمی استفاده کنیم.
نظر شما