پیگیری هزار مسئله از هنرمندان مناطق کمتربرخوردار

مشاور وزیر فرهنگ گفت:‌ در این مدت با حدود ۲۶۰۰ هنرمند به صورت فردی و جمعی دیدار داشتم؛ این حضورها صرفاً نشست و برخاست نبود و حدود هزار مطالبه و مسئله را پیگیری کردیم که به نتیجه قطعی رسید که بیشتر این جلسات با حمایت صندوق هنر اتفاق افتاد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، احمد مقیمی امروز _شنبه سیزدهم مرداد_ در نشست خبری مشترک قرارگاه عدالت فرهنگی و صندوق هنر به منظور بررسی محوریت عدالت فرهنگی در دولت شهید جمهور و تبیین اقدامات انجام شده در حوزه هنرمندان و اهالی فرهنگ، اظهار داشت: مشاور وزیر فرهنگ در امور مناطق محروم برای نخستین بار در دولت سیزدهم ایجاد؛ البته قرارگاه عدالت فرهنگی از ابتدای دولت سیزدهم با عنوان قرارگاه محرومیت‌زدایی تقریباً در اوایل دولت شکل گرفت؛ اما از خرداد ۱۴۰۱ که به عنوان مشاور وزیر فرهنگ حضور یافتم قرارگاه جدی‌تر شد البته محرومیت در کل کشور نسبی و بسته به جغرافیا متفاوت است.

دیدار با ۲۶۰۰ هنرمند و حل ۱۰۰۰ مسئله

وی با بیان اینکه صندوق اعتباری هنر مهم‌ترین تکیه‌گاه و مهمترین بخش در ارتباط با هنرمندان و هنر است، افزود: مسئله محرومیت‌زدایی و عدالت فرهنگی در موضوع فرهنگ و هنر موضوعیت و سابقه نداشت به همین دلیل لازم بود که یک تحقیق و حضور میدانی در مناطق کمتر برخوردار و دوردست داشته باشیم.

مشاور وزیر فرهنگ عنوان کرد: در مرحله اول حدود ۶۰ سفر به صورت میدانی از میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان تا اشنویه در آذربایجان غربی رفتیم و در طول این سفرها چند اتفاق افتاد و با حدود ۲۶۰۰ هنرمند به صورت فردی و جمعی دیدار داشتم؛ این حضورها صرفاً نشست و برخاست نبود و حدود هزار مطالبه و مسئله را پیگیری کردیم که به نتیجه قطعی رسید که بیشتر این جلسات با حمایت صندوق هنر اتفاق افتاد.

۱۴ طرح فرهنگی در مناطق کمتربرخوردار عملیاتی می‌شود

مقیمی گفت: از اول تیر تاکنون دور دوم سفرها در ۱۵ استان را آغاز کردیم، تا انتهای این دولت به ۳۲ استان سفر خواهیم داشت، ۱۴ طرح تعریف شده عملیاتی می‌شود. تا نیمه اول شهریور در تمام استان‌ها فرآیند عملیاتی این طرح‌ها شروع می‌شود و زمان بندی عمده طرح‌ها تا انتهای شهریور است تا بتوانیم با انجام آنها حال و هوای شهرستان‌ها را در بحث فرهنگ و هنر تغییر دهیم.

مشاور وزیر فرهنگ گفت: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند فرهنگ مانند آب و هواست و لازم است تغییرات در این حوزه‌ها انجام شود، اجرای این طرح‌ها می‌تواند حال خوشی در فضای فرهنگی و هنری به مردم و هنرمندان بدهد.

وی به طرح قلم (حمایت از نویسندگان مناطق دوردست) اشاره کرد و افزود: در این طرح نویسندگانی که کار اولشان است و یا عضو صندوق هنر هستند و برای استمرار عضویت نیاز دارند که کار جدیدی داشته باشند مورد حمایت قرار می‌گیرند و فرآیند اجرایی آن توضیح داده شده است و مبلغی به این نویسندگان برای نوشتن و صفحه‌آرایی اختصاص داده می‌شود.

مقیمی ادامه داد: طرح دیگر برای خبرنگاران است. با توجه به گله‌مندی خبرنگاران در مناطق کمتربرخوردار و دوردست دوره آموزش خبرنگاری و سواد رسانه‌ای برای اینها گذاشته می‌شود که با معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ برای اینها در نظر گرفته و گواهی رسمی صادر می‌شود و می‌تواند مقدمه‌ای باشد که پایگاه خبری داشته باشند و برای کانال‌های خبری خود، مجوز بگیرند.

وی از دوره آموزشی برای نهضت تاریخ شفاهی به عنوان دیگر طرح از جمله این طرح‌ها اشاره کرد و افزود: آئین‌ها و آداب و رسوم شهرستان‌ها و شخصیت‌هایی که در قید حیات هستند و پا به سن گذشته‌اند شامل این طرح می‌شود و اینها حافظه تاریخی شهرستان‌ها محسوب می‌شوند.

مشاور وزیر فرهنگ از ادبیات طنز و فراخوان فیلم کوتاه و مستند به عنوان دیگر طرح‌ها برشمرد و گفت: از طرح‌هایی حمایت می‌شود که موضوع مال خود شهرستان و لوکیشن در همان منطقه و فیلمسازان و همه عوامل متعلق به آن شهرستان باشند تا کار بومی برای این مناطق انجام شود.

خرید آثار هنرمندان مناطق کمتر برخوردار

مقیمی از نمایش خیابانی در مناطق کمتربرخوردار و هنرهای تجسمی و حمایت از اینها به عنوان دیگر طرح‌ها برشمرد و گفت: بازدید هنرمندان مناطق محروم و دور از مرکز از موزه هنرهای معاصر به این منظور در نظر گرفته شده و اردوی یک روزه تعریف کردیم. خرید هزار اثر از هنرمندان مناطق محروم و دور از مرکز در قالب این طرح گنجانده شده است.

کد خبر 777708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.