برای ایجاد تحول فرهنگی در مازندران باید از ظرفیت‌های مردمی استفاده برد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: برای ایجاد تحول فرهنگی در استان، دستگاه‌های اجرایی به تنهایی قادر به این کار نیستند و باید از ظرفیت‌های مردمی استفاده برد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، احسان آهنگر عصر امروز _چهارشنبه دهم مرداد _ در نشست خبری با موضوع تشریح و تبیین اولین رویداد هم‌افزا مازندران با اشاره به منویات رهبر انقلاب برای تدوین سند فرهنگی کشور اظهار کرد: کلیات این سند در سال ۹۲ به تصویب رسید و در سال ۹۷ مصوب بر تهیه برش استانی شد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۱ در فاز دوم تدوین برش استانی سند فرهنگی نوبت به استان مازندران رسید، افزود: در این سند مقرر شد تا با تشکیل کارگروه‌های تخصصی، پنج اولویت مهم مازندران شناسایی و راهکارهای حل آن طی برنامه پنج ساله ارائه شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با تاکید بر اینکه تصمیم گرفته شد تا برای تدوین کامل این سند از پایه از ظرفیت مردمی استفاده شود، اظهار داشت: برای تدوین این سند به جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی سپرده شد.

آهنگر گسترش مشارکت مردم در عرصه‌های مختلف را از سیاست‌های نظام عنوان کرد و گفت: نقش‌آفرینی مردم در صحنه‌های مختلف بسیار ارزشمند است که نمونه‌های متعددی از آن را در جمهوری اسلامی ایران، بارها و بارها در جنگ تحمیلی، فتنه‌ها و حتی حوادث غیرمترقبه شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه اصل و اساس کار فرهنگ و ارشاد نیز در تدوین و پیاده‌سازی سند فرهنگی استان، مردم هستند و مهم‌تر از تدوین سند، اجرای آن است، افزود: برای ایجاد تحول فرهنگی دستگاه‌های اجرایی به تنهایی قادر به این کار نیستند و باید از ظرفیت‌های مردمی استفاده برد.

وی با اشاره به اینکه گام نخست شناسایی نظام مسائل و گام بعدی ارائه راه‌حل و ایده‌ها است، تصریح کرد: به همین جهت به تمامی مجموعه‌ها، تشکل‌ها، هیئت‌های مذهبی و ظرفیت‌های مردمی اطلاع‌رسانی کردیم تا از ایده‌ها و نظرات آنان بهره ببریم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران یکی از نقاط ضعف موجود را شکاف میان دستگاه‌های اجرایی و حلقه‌های مردمی برشمرد و مطرح کرد: باید این شکاف به حداقل ممکن برسد و هیچ دستگاهی در بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی، متضرر نشده است.

آهنگر با اشاره به اهداف برای برگزاری رویداد هم‌افزا عنوان کرد: هدف نخست هم‌افزایی گروه‌های مختلف فرهنگی استان است که به یک شبکه قوی مبدل شوند؛ دیگر هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی با تشکل‌های مردم‌پایه است.

وی هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی با یکدیگر را از دیگر هدف برگزاری این رویداد مطرح کرد و گفت: سندی که مردم در تدوین آن مشارکت نداشته باشند قطعاً در اجرای آن نیز شاهد مشارکت خوبی نخواهیم بود.

این مسئول با تاکید بر اینکه هم‌افزایی باید به یک گفتمان و فرهنگ در میان دستگاه‌های اجرایی و تشکل‌های مردم‌پایه تبدیل شود، اظهار داشت: خیلی از تشکل‌های استانی در حال فعالیت‌های مسئله‌محور هستند که برخی زیر نظر ارشاد برخی، سازمان تبلیغات و برخی دیگر سایر مجموعه‌ها هستند که ایجاد تعامل و شناسایی آنان یک ضرورت برای هم افزایی میان آنان است.

کد خبر 776930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.