اراضی ملی استان مرکزی نیاز به ۲۰۰ قرقبان دارد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به حفاظت ۳۳ قرقبان از اراضی ملی این استان گفت: اراضی ملی استان نیاز به ۲۰۰ قرقبان دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، عبدالحسین محمدی عصر امروز _سه‌شنبه نهم مرداد_ در آئین تجلیل از جنگلبانان استان مرکزی اظهار کرد: طبق استانداردهای رایج جهانی به ازای هر ۱۰۰۰ هکتار جنگل به طور متوسط یک جنگلبان وجود دارد.

وی افزود: در استان مرکزی در هر ۶۱ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی، یک جنگلبان فعالیت دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به حفاظت ۳۳ قرقبان از اراضی ملی این استان گفت: اراضی ملی استان نیاز به ۲۰۰ قرقبان دارد.

محمدی تصریح کرد: قرقبانان از بیمه، سختی کار، افزایش حقوق بی‌بهره‌اند، بنابراین نیاز است مسئولان در این راستا نسبت به چارت سازمانی اقدام کنند.

وی افزود: عدم تصویب چارت سازمانی سبب شده تا نیروهای فعلی، اشتیاق به ماندن در یگان حفاظت نداشته باشند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با بیان اینکه حفاظت بیشتر و بهتر از منابع طبیعی نیازمند فرهنگ‌سازی مناسب است، گفت: ثروت‌های ملی متعلق به همه انسان‌ها است و ما باید امانتدار این سرمایه‌ها باشیم و به نسل‌های آتی جامعه انتقال دهیم.

محمدی ادامه داد: عوامل انسانی در آسیب رساندن به عرصه‌های ملی بیشترین نقش را دارند و در کنار عوامل انسانی شاهد این هستیم که منابع ملی، عرصه‌های جنگلی و مراتع دست‌خوش آسیب‌ها و خسارات طبیعی و غیرطبیعی می‌شوند.

وی با بیان اینکه نقش افرادی که به عنوان حافظ منابع طبیعی خدمت‌رسانی می‌کنند کمرنگ است، اظهار کرد: قرق‌بانان قشر مظلوم و بی‌دفاعی هستند که بدون داشتن تجهیزات کافی برای حفاظت از این عرصه‌ها با مشکلات زیادی روبرو هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ادامه داد: درگیری با سگ‌ها که به عمد به سوی آن‌ها هدایت می‌شوند و حمله حیوانات وحشی، فحاشی متخلفان و ضرب و شتم آنان از جمله مشکلاتی است که قرقبانان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

محمدی گفت: برای حفاظت و صیانت از عرصه‌ها، مراتع و جنگل‌ها حداقل باید دو یا سه نوبت کاری وجود داشته باشد، چراکه یک نفر در یک منطقه نمی‌تواند به صورت شبانه‌روزی فعالیت کند.

وی افزود: یکی از نیازهای اساسی این اداره‌کل، افزایش وسایل نقلیه مناسب برای گشت‌زنی به مناطق کوهستانی و کویری است، زیرا بیشترین تخلفات و دست‌درازی‌ها به اراضی ملی در این مناطق به وقوع می‌پیوندد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اضافه کرد: فعالیت قرق‌بانان برای حفاظت از منابع طبیعی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، بنابراین باید برای پیشگیری از وقوع جرم به ویژه در زمینه قطع درختان، قاچاق و حریق که از مهم‌ترین چالش‌ها هستند، این قشر بیش از پیش مورد حمایت قرار گیرند.

محمدی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات نیروهای قرقبان، عدم حمایت قضائی از نیروهاست، دفاع در درگیری‌ها به‌طور معمول سخت و بیشتر مأموریت‌های نیروهای حفاظتی با درگیری توأم است.

وی تصریح کرد: تعداد قرقبانان محدود است و آن‌ها سلاح مناسب هم ندارند و در برخی موارد مورد ضرب و شتم متخلفان قرار می‌گیرند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی افزود: قرقبانان حتی از حمله حیوان‌های وحشی و سگ‌های چوپانان که به طور عمد به سمت نیروهای گشتی هدایت داده می‌شوند، در امان نیستند اما قوانین و مقررات اجازه هیچ اقدامی به آن‌ها را نمی‌دهد.

به گزارش ایمنا، در این جلسه رؤسای منابع طبیعی در استان مرکزی مشکلات، مطالبات و تنگناهای کاری خود را مطرح کردند و از قرقبانان استان قدردانی شد.

کد خبر 776539

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.