رهاسازی باغات با واردات بی‌رویه میوه

خبرگزاری ایمنا: مدیرعامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان گفت: متاسفانه نه فقط در میوه که در تمام محصولات تولیدی بخش کشاورزی به قدری واردات انجام شد که اکنون شاهد هستیم که تمام تولید کنندگان دچار ضرر و زیان شدند.

اسفندیار امینی امروز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایمنا با اشاره به واردات بی رویه محصولات کشاورزی در سال های اخیر، اظهار داشت: متاسفانه اکنون شاهد هستیم که تمام تولیدکنندگان در بخش های مختلف دامداری، طیور، باغات و صیفی کاری دچار ضرر و زیان شدند و تعداد بسیاری از باغات رها شده است.
وی ادامه داد: طی سال های گذشته بسیار اتفاق افتاد که هزینه برداشت و کرایه حمل و نقل محصول تا بنگاه میوه و میادین به اندازه هزینه تمام شده محصولی که به فروش می رسید نبود و تولیدکننده ضرر می کرد.
مدیرعامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان با بیان دلایل مشکلات به وجو آمده در تولیدات کشاورزی، تصریح کرد: با جداشدن صدور مجوز واردات از وزارت کشاورزی و واگذاری آن به وزارت بازرگانی، بدون لحاظ کردن میزان تولید داخلی و یا نیاز داخل کشورمان فقط به این دلیل که واردات صرفه اقتصادی داشت به عده ای مجوز واردات داده شد.
وی اضافه کرد: متاسفانه این موضوع از اساس تصمیم اشتباهی بود و جدا شدن صدور مجوز از بدنه جهاد کشاورزی به ضرر تولید تمام شد.
امینی از عدم صرفه اقتصادی و به طبع آن بالا نرفتن کیفیت محصولات کشاورزی سخن گفت و اظهار داشت: ما الان شاهد هستیم که رکود اقتصادی شدید از یک طرف و بی انگیره بودن تولیدکنندگان ما و همچنین عدم ورود سرمایه گذار جدید به بخش کشاورزی باعث بروز مشکل در بخش کشاورزی شده است.
وی بیان کرد: بنابر این راهکاری که به نظر می رسید اینکه اختیارات بخش کشاورزی که از وزارت جهاد کشاورزی گرفته شده و به سایر وزارتخانه ها واگذار گردیده به وزارتخانه بازگردد.
مدیرعامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان گفت: در سال ۱۳۸۹ قانون گذار در ماده ۱۶ قانون افزایش بهره وری در کشاورزی، صدور مجوز واردات و محصولات فرآوری شده بخش کشاورزی صنایع غذایی و همچنین مواد اولیه به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد و حتی وضع تعرفه واردات محصول را هم به به این وزارتخانه دادند، اما باز هم با وجود قانون متاسفانه شاهد وارداتی بی رویه هستیم.
وی اظهار داشت: به عنوان نمونه در سال گذشته واردات انواع مرکبات و بسیاری از میوه هایی که وزارت جهاد کشاورزی مجوز نداده بود وزارت بازرگانی ثبت سفارش کرده و مجوز آن را نیز صادر کرد.
امینی با اشاره به طرح انتزاع در مجلس، بیان داشت: سال گذشته کمیسیون کشاورزی مجلس این طرح را پیشنهاد داد و علیرغم کسب رای در صحن علنی مجلس، متاسفانه بنا به دلایلی در نهایت در صحن متوقف ماند.
وی از تصویب مجدد این قانون سخن گفت و افزود: خوشبختانه مجددا امسال طرح انتزاع با یک فوریت در ۲۱ مرداد امسال رای آورد و امیدواریم اختیاراتی که از بخش کشاورزی خارج شده به این وزارتخانه بازگردد.
 مدیرعامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: امیداواریم وزارت جهاد کشاورزی هم طبق قانون با همکاری تشکل های بهره برداران و به ویژه صنف کشاورزی که حدود سه سال گذشته تشکیل شده بتوانند این نابسامانی ها را به سامان برسانند.
کد خبر 77607

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.