تب دنگی در چهارمحال‌وبختیاری مشاهده نشده است

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال‌وبختیاری گفت: مراقبت انسانی بیماری تب دنگی، به صورت مداوم در سطح استان در حال انجام بوده و تاکنون موردی از بیماری ناشی از پشه آئدس و تب دنگی در استان گزارش نشده است.

علی ضامن صالحی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به این‌که پشه آئدس با گزش انسان موجب انتقال بیماری تب دنگی یا تب استخوان‌شکن می‌شود، اظهار کرد: فرد مورد گزش بین چهار تا ۱۰ روز پس از گزش دارای علائم می‌شود که در ابتدا علائمی همچون سرماخوردگی خفیف و آنفلوآنزا دارد و با شدیدتر شدن بیماری دچار تب، سردرد، بدن درد، درد پشت کره چشم، تورم و درد مفاصل و خون‌ریزی لثه و بینی می‌شود.

وی با بیان این‌که تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود، افزود: وقتی که پشه آئدس از فرد مبتلا به تب دنگی خون‌خواری می‌کند، آلوده شده و ویروس را به افراد دیگر منتقل می‌کند.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال‌وبختیاری گفت: این پشه اغلب در طول روز در زمان‌های طلوع و غروب آفتاب انسان را مورد گزش قرار می‌دهد، برای مقابله با بیماری تب دنگی و همچنین جلوگیری از ورود، استقرار و گسترش پشه آئدس در استان، اقدامات گسترده‌ای از سوی کمیته‌های مختلف دانشگاه علوم پزشکی استان درحال انجام است.

صالحی‌فرد تصریح کرد: پشه آئدس در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری فعالیت بیشتری دارد و با تخلیه و تمیز کردن مرتب ظروف محتوی آب، مانند گلدان‌های شیشه‌ای، ظروف زیر گلدان، ظروف آب پرندگان و حیوانات، تعبیه درب یا پوشاندن مخازن آب مثل تانکر، بشکه و استخرها جلوگیری از تجمع آب در زیر کولر، جلوگیری از ایجاد آب راکد در اطراف محل زندگی از جمله در داخل گودال‌ها و در داخل ضایعات جامد مانند ظروف رها شده و لاستیک‌ها، می‌توان از تکثیر و ازدیاد پشه.ها در محل زندگی جلوگیری کرد.

وی اضافه کرد: تا این زمان ۱۵۱ مورد بیماری تب دنگی در کشور شناسایی شده‌اند که اکثریت آنها سابقه مسافرت به کشور امارات را داشته‌اند، ۱۰ نفر نیز در بندر لنگه استان هرمزگان و یک نفر در چابهار مسافرت خارجی نداشته‌اند و مبتلا شده‌اند.

رئیس مرکز بهداشت چهارمحال‌وبختیاری اضافه کرد: مراقبت انسانی بیماری تب دنگی، به صورت مداوم در سطح استان در حال انجام بوده و تاکنون موردی از بیماری ناشی از پشه آئدس و تب دنگی در استان گزارش نشده است.

صالحی‌فرد افزود: در حال حاضر تست تشخیص سریع بیماری تب دنگی در استان وجود دارد و درصورت مثبت بودن، ن نمونه خون به آزمایشگاه انسیتو پاستور ارسال می‌شود.

وی با بیان اینکه محافظت بدن از گزش پشه آئدس مهم‌ترین راه پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب دنگی است، تاکید کرد: توصیه می‌شود کسانی که به هر دلیل به استان‌های جنوب و جنوب شرق کشور از جمله استان‌های هرمزگان و بوشهر و سیستان و بلوچستان مسافرت می‌کنند با پوشیدن لباس‌های رنگ روشن و بلند، پوشیدن جوراب، استفاده از پشه‌بند و پمادها و کرم‌های دور کننده حشرات و نصب توری روی درب و پنجره‌ها، خودداری از باز کردن پنجره‌های بدون توری خود را در برابر گزش پشه‌ها محافظت کنند.

کد خبر 775653

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.