به گزارش خبرگزاری ایمنا، خبرگزاری الجزیره در گزارشی نوشت در حالی که تیم ملی فوتبال اسرائیل روز پنجشنبه برای بازی افتتاحیه خود در بازیهای المپیک تابستانی ۲۰۲۴ پاریس به میدان رفت، سرود ملی آنها توسط بخشی از تماشاگران هو شد و شعارهای «فلسطین را آزاد کنید» به صدا درآمد.
به گزارش الجزیره ۸۸ ورزشکار اسرائیلی در میان بیش از ۱۰۵۰۰ ورزشکار از ۲۰۰ کشور جهان حضور دارند که در المپیک به طور رسمی شرکت خواهند کرد. در پاریس، ورزشکاران اسرائیلی علاوه بر تدابیر امنیتی افزایش یافته خود، از حفاظت شبانه روزی توسط یک واحد نخبه متخصص پلیس فرانسه برخوردار خواهند شد.
شرکت این کشور در بازیها در بحبوحه جنگ وحشیانه اسرائیل در غزه که در آن بیش از ۳۹۰۰۰ نفر کشته شدهاند، انتقاد برگزارکنندگان المپیک را برانگیخته است، چراکه المپیک سابقه طولانی در ممنوعیت کشورهایی دارد که در اعمالی مغایر با روح بازیها افراط کردهاند، با این وجود دو کشور در المپیک امسال غایب خواهند بود: روسیه و بلاروس در نتیجه جنگ جاری در اوکراین.
الجزیره نوشته است کسانی که خواستار این ممنوعیت هستند میگویند اسرائیل که در پرونده خود در دیوان بینالمللی دادگستری توسط آفریقای جنوبی به نسل کشی متهم شده است و باید با عواقب اقدامات خود روبرو شود.
کدام کشورها قبلاً از المپیک محروم شدهاند؟
به گزارش الجزیره تعداد انگشت شماری از کشورها از شرکت در المپیک منع شدهاند. اولین ممنوعیت در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۲۰ که در آنتورپ بلژیک برگزار شد اتفاق افتاد، جایی که آلمان، اتریش، مجارستان، بلغارستان و ترکیه به دلیل نقش و مشارکت در جنگ جهانی اول ممنوع شدند.
آلمان همچنین به عنوان تمدید ممنوعیت قبلی و پیامدهای جنگ جهانی اول از بازیهای سال ۱۹۲۴ در پاریس محروم شد.
در بازیهای المپیک تابستانی ۱۹۴۸ که در لندن برگزار شد، از حضور آلمان و ژاپن در نتیجه نقش آنها در جنگ جهانی دوم و ویرانی ناشی از آن ممانعت به عمل آمد.
آفریقای جنوبی نیز از سال ۱۹۶۴ تا ۱۹۹۲ به دلیل تبعیض نژادی در نتیجه رژیم آپارتاید از بازیهای المپیک محروم شد.
همچنین در سال ۱۹۷۲، زیمبابوه که در آن زمان رودزیا نامیده میشد، به دلیل فشارهای بینالمللی و اعتراضات علیه سیاستهای تبعیض نژادی این کشور از حضور در بازیهای مونیخ محروم شد.
در سال ۲۰۰۰، افغانستان به دلیل مواضع طالبان در قبال زنان از حضور در بازیهای ملبورن محروم شد. امسال، با بازگشت طالبان به قدرت در کابل، ورزشکاران افغان در المپیک شرکت میکنند - اما نه زیر پرچم طالبان؛ در عوض، آنها زیر پرچم قرمز، سبز و سیاه جمهوری اسلامی افغانستان که طالبان در سال ۲۰۲۱ آن را سرنگون کرد، رقابت خواهند کرد.
کویت نیز در اکتبر ۲۰۱۵ توسط کمیته بینالمللی المپیک به دلیل دخالت دولت در کمیته المپیک این کشور تعلیق شد. در نتیجه ورزشکاران کویتی در المپیک ۲۰۱۶ ریودوژانیرو به عنوان ورزشکاران مستقل المپیک زیر پرچم المپیک شرکت کردند.
در طول بازیهای زمستانی ۲۰۲۲ پکن، کره شمالی به دلیل تصمیمش برای خروج از المپیک ۲۰۲۰ توکیو به دلیل نگرانیهای COVID-۱۹ که منشور المپیک را نقض میکرد، از حضور در المپیک محروم شد.
الجزیره در ادامه مینویسد علیرغم محرومیت کامل از المپیک ۲۰۱۶، بسیاری از ورزشکاران روسی به دلیل دوپینگ دولتی از حضور در مسابقات ریو منع شدند. این همچنین در بازیهای المپیک زمستانی ۲۰۱۸ و المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو نیز ادامه یافت.
کشورهایی که از شرکت در بازیهای ۲۰۲۴ محروم شدهاند
روسیه و بلاروس از بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس به دلیل دخالت در جنگ اوکراین محروم هستند.
طبق آخرین اعداد منتشر شده توسط کمیته بینالمللی المپیک (IOC) در المپیک ۲۰۲۴ تنها ۱۵ ورزشکار از روسیه و ۱۸ ورزشکار از بلاروس قرار است به عنوان «ورزشکاران خنثی انفرادی» یا AIN رقابت کنند.
طبقه بندی AIN چیست؟
به گزارش الجزیره رقابت تحت AIN به این معنی است که پرچم روسیه و بلاروس، سرود ملی و لباس این کشورها در بازیهای پاریس مجاز نخواهد بود.
AIN ها ورزشکارانی با پاسپورت بلاروسی یا روسی هستند که واجد شرایط بودن آنها برای حضور در المپیک تأیید شده و برای شرکت در بازیهای المپیک پاریس ۲۰۲۴ دعوت شدهاند که بر اساس سهمیهها و شرایط واجد شرایط بودن خاص تعیین شده توسط فدراسیونهای بینالمللی (IFs) است.
در سی و سومین دوره بازیهای پاریس که از ۲۶ جولای تا ۱۱ آگوست برگزار میشود، ۳۲۹ رویداد در ۳۲ رشته ورزشی برگزار میشود.
نظر شما