تلاش وزارت علوم در راستای افزایش ضریب اشتغال‌پذیری دانشجویان است

معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از اهداف مهم مجموعه آموزش عالی کشور، افزایش ضریب اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان دانشگاهی است که در این مسیر طرح ‌های متنوع در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس و به نقل از روابط عمومی دانشگاه شیراز، عبدالحسین کلانتری در آئین افتتاح زیست بوم کسب و کار دانشجویی و مرکز آموزش‌های فرهنگی، هنری مهارتی مهراد دانشگاه شیراز اظهار کرد: یکی از اهداف مهم مجموعه آموزش عالی کشور، افزایش ضریب اشتغال‌پذیری دانش‌آموختگان دانشگاهی است و در این مسیر طرح‌های متنوعی در حوزه‌های آموزش و پژوهش، فناوری، نوآوری و فرهنگی و اجتماعی در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: هدف اصلی افزایش ضریب اشتغال‌پذیری حتی در ورود زودهنگام‌تر دانشجویان به زیست‌بوم اشتغال، نوآوری و فناوری کشور مدنظر است؛ چرا که هرچه زودتر دانشجویان به این عرصه وارد شوند، زودتر با مشکلات حوزه‌ی اشتغال آشنا می‌شوند و آمادگی بیشتری برای حل این مسائل خواهند داشت و پس از پایان تحصیلات موفق‌تر عمل خواهند کرد.

معاون فرهنگی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: به همین دلیل در دانشگاه‌های کشور و به ویژه دانشگاه شیراز که در این عرصه پیشگام بوده، زیست بوم‌های کسب و کار فراهم شده است.

کلانتری خاطر نشان کرد: در این زیست‌بوم دانشجویی، نخست دانشجویان مهارت‌هایی را در حوزه‌های مختلف پیدا می‌کنند و سپس وارد عرصه‌ی تولید محصول و فروش آن می‌شوند.

وی با اشاره به تفاهم وزارت علوم با دیگر نهادها برای آموزش مهارتی دانشجویان، اضافه کرد: در زیست بوم‌های کسب و کار زنجیره‌ای از از مهارت‌آموزی تا فروش محصول تعریف شده که دانشجویان با حضور در آن، ورود به عرصه‌ی اشتغال را در کنار تحصیل فرامی‌گیرند.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه اوقات فراغت دانشجویان بارورسازی می‌شود، اظهار کرد: بخش بزرگی از این فعالیت‌ها در مجموعه خوابگاه‌ها انجام می‌شود و خوابگاه‌ها دیگر تنها فضایی برای استراحت نیست؛ بلکه به محیطی پرنشاط تبدیل شده که دانشجویان در کنار درس و استراحت از فضای فراغتی به نحو بهینه استفاده کنند.

کلانتری افزود: این زیست بوم تمهید شده در مجموعه خوابگاه‌های دانشجویی این امکان را پیش روی دانشجو قرار داده تا در فرصت فراغتی خود هم مهارت‌افزا شوند و هم به تولید و فروش محصول خود بپردازند.

هر دانشجو یک مهارت؛ شعار زیست بوم کسب و کار دانشجویی دانشگاه شیراز

در این مراسم همچنین حامد تقوایی، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز نیز با بیان اینکه زیست بوم کسب‌وکار دانشجویی دانشگاه شیراز با شعار «هر دانشجو یک مهارت» راه‌اندازی شده است، اظهار کرد: این زیست‌بوم با هدف شبکه͏ سازی ظرفیت͏‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی در دانشگاه و سازمان‌های متولی امر آموزش و تولید در خارج از دانشگاه در راستای آموزش تخصصی و مهارت محور دانشجویان، ایجاد بستر ارائه تولید و عرضه محصولات و خدمات دانشجویی و کسب و کار، بسترسازی تشکیل هسته‌های فناور و نوآور و جهت‌دهی هسته‌͏‌ها در راستای تشکیل شرکت‌͏‌های دانش‌بنیان، طی یک برنامه مدون به‌همت معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز تشکیل شده است.

وی از دیگر اهداف راه‌اندازی زیست بوم دانشجویی کسب و کار به ایجاد شور و نشاط میان دانشجویان، کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از بیکاری، افزایش خودباوری و اعتماد به نفس دانشجویان، تقویت خلاقیت، ظهور، پرورش و شکوفایی ایده‌های تولیدی و ایجاد فرصت برای جذب سرمایه‌گذار مطرح کرد.

معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه مهارت‌هایی که بستر آموزش آن در مرحله اول راه‌اندازی دفتر زیست بوم کسب‌وکار دانشجویی و مرکز آموزش‌های فرهنگی، هنری مهارتی مهراد دانشگاه شیراز آماده شده است، تصریح کرد: کارگاه‌های سفال‌گری و سرامیک، کارگاه جواهرسازی و گوهر تراشی، کارگاه فرش و خیاطی، کارگاه‌های هنرهای تجسمی مانند نقاشی، خوشنویسی، گرافیک از جمله این آموزش‌ها است.

تقوایی ادامه داد: آموزش‌های فرهنگی، هنری و مهارتی مرکز مهراد و زیست بوم دانشجویی مختص ایام خاصی نیست و در تمام مدت طول سال برای دانشجویان در تمام مقاطع برگزار خواهد شد.

کد خبر 774911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.