۴۸ هزار و ۶۹۸ یادواره شهدا در دولت سیزدهم برگزار شد

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در دولت سیزدهم ۴۸ هزار و ۶۹۸ یادواره شهدا به‌صورت مردمی برگزار و ۸۵ درصد گلزارهای شهدا با رعایت نظر و نکات خانواده‌های شهدا ساماندهی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی صبح امروز _چهارشنبه سوم مرداد_ در آخرین جلسه هیئت دولت با بیان اینکه بنیاد شهید به اندازه دولت می‌تواند گزارش دهد چرا که به اندازه هر بخش دولت مسئولیت داشته است، اظهار کرد: یکی از برنامه‌های اصلی ما طرح «سپاس» یعنی دیدار با خانواده شاهدان و ایثارگران بود که بر این اساس یک میلیون ۸۸۷ هزار مورد دیدار در این ۳ سال اتفاق اقتاده که نسبت به مدت مشابه دوره قبل ۶۳ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه ۱۰۵۸ حسینیه و خانه شهید در این مدت با هدف مردمی‌سازی فعالیت‌های فرهنگی فعال و ۲۳ هزار ۸۱۶ مراسم توسط خود مراسم برگزار شده است، افزود: ۴۸ هزار و ۶۹۸ یادواره شهدا به‌صورت مردمی برگزار و ۸۵ درصد گلزارهای شهدا با رعایت نظر و نکات خانواده‌های شهدا ساماندهی شد.

رئیس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: مشارکت در تولید ۹ فیلم سینمایی ملی و ۶ سریال و اخذ ۵ سیمرغ بلورین و ۲ جایزه ویژه جشنواره فیلم فجر از دیگر اقداماتی بود که در این دولت رخ داد؛ همچنین در سه سال گذشته ۱۰۲ مستند با افزایش ۳۰۰ درصدی نسبت به مدت مشابه و ۱۰۳ عنوان کتاب تدوین و چاپ شد که نسبت به سه سال گذشته رشد ۲۲۰ درصدی را نشان می‌دهد؛ در این مدت ۷۰ هزار و ۴۵۰ خاطره از والدین شهدا ثبت و ضبط شد که بیش‌تر از هشت سال قبل است.

کاهش نرخ بیکاری ایثارگران

قاضی‌زاده هاشمی اظهار داشت: زمانی که نرخ بیکاری به طور متوسط ۱۳ بوده نرخ بیکاری ایثارگران ۱۹.۶ درصد بود که اکنون به ۷.۴ درصد رسیده است که نشان دهنده توجه ویژه دولت به ایثارگران است.

وی افزود: در این مدت ۳۳ هزار و ۶۱۹ ایثارگر در دستگاه‌های دولتی جذب شدند و برای اولین بار با حمایت دولت تمام فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد که ۳۱ هزار نفر بودند در آزمون استخدامی شرکت کردند و روند جذب آن‌ها در دستگاه‌های مربوطه در حال انجام است؛ ۲۱۹ هزار و ۸۲۵ نفر از ایثارگران تبدیل وضعیت شدند که در دولت‌های قبل نزدیک صفر بوده است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره میزان تسهیلات به ایثارگران نیز گفت: در سه سال اخیر ۳۵ هزار و ۹۲۳ نفر از ایثارگران تسهیلات خوداشتغالی دریافت کردند که رشد ۵۳ درصدی نسبت به مدت مشابه در دولت قبل را نشان می‌دهد؛ همچنین وام قرض‌الحسنه از ۳۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.

قاضی زاده هاشمی همچنین درباره پرداخت شهریه دانشجویان نیز گفت: در دولت سیزدهم دانشجویان شهریه‌پرداز از ۴۱ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافتند و با تمهیداتی که در نظر گرفته شد فرزندان ایثارگران بیشتر در دانشگاه‌های دولتی پذیرفته شدند.

وی درباره میزان سرانه درمان نیز اظهار داشت: سرانه درمان ایثارگران در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷۴ هزار تومان بود که به رقم ۹۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد که رشد ۴۱۷ درصدی را نشان می‌دهد که البته پرداخت‌ها هم به روز شده است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: پرونده سلامت الکترونیک که یک دستورالعمل دائمی بود در دولت‌های گذشته اجرا نشده بود، اما در دولت سیزدهم طی سه سال اخیر برای یک میلیون و ۴۷۴ ایثارگر پرونده الکترونیک ایجاد شد و ۷۲۰ هزار و ۱۱۰ پایش سلامت شدند؛ در سه سال اخیر در حوزه مشاوره ۴۷۸ مشاوره برای ایثارگران انجام شد که رشد ۷۷ درصدی را نسبت به مدت مشابه نشان می‌دهد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه در سه سال اخیر ۳۲۳ هزار نفر از ایثارگران به سفر اعزام شدند که نسبت به مدت مشابه ۶۵ درصد رشد را نشان می‌دهد، گفت: سه هزار و ۵۰۰ ایثارگر با تسهیلات قرض‌الحسنه برای اولین بار به عتبات عالیات اعزام شدند.

واگذاری بیش از ۱۴ هزار زمین و مسکن به ایثارگران

وی گفت: در دولت سیزدهم ۸۴ هزار و ۸۲ ایثارگر تسهیلات مسکن دریافت کردند، ۱۴ هزار و ۱۰۶ قطعه زمین و مسکن به صورت قطعی به ایثارگران واگذار شده است.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: در حوزه پرداخت‌ها نیز طی سه سال اخیر پرداخت مستمری والدین شهدا ۳۵۵ درصد رشد داشته است. جمع پرداختی جانبازان نخاعی ۳۵۷ درصد، جانبازان ۷۰ درصد ۱۵۰ درصد، حقوق حالت اشتغال ۱۱۰ درصد، مستمری و حالت اشتغال همسران شهدا ۱۳۹ درصد، حق پرستاری ۳۶۷ درصد، حق پرستاری والدین شهدا ۱۷۰ درصد، کمک معیشت ۲۰۰ درصد رشد نسبت به مشابه داشته است.

قاضی‌زاده هاشمی تاکید کرد: برای اولین بار پاداش پایان خدمت جانبازان حالت اشتغال در دولت سیزدهم برای ۲۹ هزار و ۸۵۰ نفر پرداخت شد.

درآمد بنیاد شهید به ۴ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید

وی با بیان اینکه درآمد بخش اقتصادی بنیاد شهید در دولت سیزدهم به چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید، گفت: در حوزه مؤسسات مالی، دو کار بزرگ انجام شد و آن خروج از بنگاه‌داری توسط بنیاد شهید بود که دستور دائمی رهبر معظم انقلاب و دستگاه دولتی بود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: ما صندوق اندوخته شاهد را که متعلق به ۲۰۷ هزار فرزند و همسر شهید بود، در یک فرایند کاملاً قانونی با برگزاری انتخابات به آنان واگذار و تحویل دادیم. سازمان اقتصادی کوثر به عنوان بخش اقتصادی بنیاد شهید، کاملاً به بنیاد مستضعفان واگذار شد، این در حالی است که برای نخستین بار دارایی‌های بنیاد شهید در پایان دوره بیش از ۳۰ درصد به نرخ ثابت یعنی با خروج نرخ تورم افزایش پیدا کرده است یعنی ما نه تنها از نرخ دارایی فروشی کسب درآمد نکردیم بلکه ثروت بنیاد شهید و خانواده‌ها بیش از ابتدای دوره بوده است.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه در حوزه کارآمدسازی، بنگاه‌های اقتصادی واحدها را تجمیع کردیم، ادامه داد: در دولت سیزدهم بیش از ۲۰ اساسنامه اصلاح شد و افزایش بیش از پنج برابری سهم منابع داخلی بنیاد شهید از محل درآمدها بود. به عنوان مثال، فقط درآمدی که بخش اقتصادی بنیاد شهید در سال ۱۴۰۱ تولید کرد معادل هفت سال دولت قبل بود، در ابتدای دوره ۳۵۰ میلیارد تومان درآمد بنیاد شهید بوده است.

وی خاطرنشان کرد: امسال سود عملیاتی از ۳۵۰ میلیارد تومان به چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسیده است؛ ضمن اینکه این‌ها را ما واگذار و به بهره‌وری رساندیم و به بنگاه‌های کاملاً ثروتمند تبدیل کردیم. مجامع برگزار شده و پرداخت حقوق‌ها و دستمزدها را قانونمند و شفاف کردیم.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران  گفت: استقرار کمیته انتصابات و ارزیابی عملکرد در ورودی با فراخوان است و بعضی از سخنانی که این روزها گفته می‌شود، پیش از این در بسیاری از دستگاه‌های دولتی مثل بنیاد شهید اجرا شده است و یک سند قابل ارائه دارد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه ۲۰ هزار مسکن برای ایثارگران در حال ساخت است، گفت: نظام مولدسازی در بنیاد اتفاق افتاده است اکنون سامانه جامع اطلاعات فعال شده و ۳۲ مرکز استیجاری بنیاد ملکی شد.

کد خبر 774664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.