به گزارش ایمنا، افرادی که قصد شرکت در مراسم اربعین و سفر به کربلا یا سایر عتبات و عالیات را دارند باید در سامانه سماح نام نویسی کنند؛ اربعین ۱۴۰۳ یکشنبه چهارم شهریور و بیستوپنج آگوست ۲۰۲۴ است.
- بیشتر بخوانید:
دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳
مدارک لازم برای گذرنامه موقت اربعین + هزینه ثبت نام و تمدید پاسپورت
سامانه سماح samah.haj.ir
سامانه سماح به نشانی اینترنتی samah.haj.ir توسط سازمان حج و زیارت برای ارائه ویزای عراق به زائران مراسم اربعین طراحی شده، هدف آن مشخص کردن تعداد زائران مرد و زن و کنترل تعداد کل زائران برای سفر به شهر کربلا است؛ ثبت نام سفر به عراق در این سامانه فقط در بازه زمانی مشخصی انجام میشود، این سامانه فقط برای ثبت نام سفر اربعین مورد استفاده قرار نمیگیرد و ممکن است در بازههای زمانی مختلف برای ثبت نام در سفرهای زیارتی دیگری هم مورد استفاده قرار گیرد.
راهنمای ورود به سامانه سماح اربعین samah.haj.ir
- ورود و انجام پیش ثبت نام در سامانه سما کربلا به دو صورت گروهی و انفرادی امکانپذیر است. حالت گروهی معمولاً زیر نظر کاروانها صورت گرفته یا برای خانوادهها مورد استفاده است و آن دسته از متقاضیانی که قصد سفر گروهی به اربعین را دارند، باید یک نفر را به عنوان نماینده یا سرگروه انتخاب کنند تا اطلاعات اعضا را در سیستم ثبت کند.
- در ابتدا لازم است تا کاربر سامانه سماح اربعین به آدرس samah.haj.ir را در مرورگر جستجو کند.
- در این مرحله باید صفحه اصلی این سامانه به نمایش درآمده و با کلیک بر روی بخشهای مختلف آن میتوان امور مربوطه را انجام داد.
- ثبت نام در سایت samah.haj.ir تنها در یک بازه زمانی خاص امکان پذیر است و در صورت شروع مهلت این مورد، لینک مربوطه فعال خواهد شد. به همین دلیل لازم است متقاضیان با برنامهریزی و زمان بندی دقیق نسبت به ثبت نام سامانه سماح اقدام کنند. همچنین توصیه میشود که در زمان ورود به سایت ثبت نام سامانه سماح حتماً فیلترشکن سیستم خاموش باشد، در غیر این صورت سامانه باز نخواهد شد.
جزئیات بیمه زائران اربعین
بنا به مصوبه ستاد مرکزی اربعین همه زائران باید تحت پوشش بیمه قرار گیرند و مبلغ ۲۰ هزار تومان هم به منظور جبران هزینههای ارائه خدمات درمانی جمعیت هلال احمر پرداخت کنند، بیمه زائرین در قالب سه بسته متنوع با پوششهای مالی متفاوت در نظر گرفته شده است و حق بیمه هر یک از بستهها با احتساب سرانه مربوط به خدمات درمانی جمعیت هلال احمر با قیمتهای ۸۰ هزار، ۹۰ هزار و ۱۰۰ هزار تومان است که هر یک از زائران باید یکی از پوششهای بیمهای را انتخاب و با پرداخت هزینه مربوطه ثبت نام خود را در سامانه سماح تکمیل کنند.
با توجه به استعلامها و بررسیهای صورت پذیرفته، شرکت بیمه معلم به عنوان بیمهگر زائرین اربعین ۱۴۰۳ انتخاب شده و پوشش تعهدات مالی هر یک از بستهها به شرح ذیل است:
- در بسته اول پوشش غرامت فوت به هر علت ۱۰۰ میلیون تومان و غرامت فوت در اثر حادثه ۷۰۰ میلیون تومان، غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم کلی یا جزئی در اثر حادثه تا سقف ۷۰۰ میلیون تومان، پوشش هزینههای درمان سرپایی تا ۱۰ میلیون تومان و هزینههای درمان جراحی و بستری تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان تعیین شده است.
- در بسته دوم پوشش غرامت فوت به هر علت ۱۵۰ میلیون تومان و غرامت فوت در اثر حادثه ۸۵۰ میلیون تومان، غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم کلی یا جزئی در اثر حادثه تا سقف ۸۵۰ میلیون تومان، پوشش هزینههای درمان سرپایی تا ۱۲ میلیون تومان و هزینههای درمان جراحی و بستری تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان تعیین شده است.
- در بسته سوم پوشش غرامت فوت به هر علت ۲۰۰ میلیون تومان و غرامت فوت در اثر حادثه یک میلیارد تومان، غرامت نقص عضو یا از کار افتادگی دائم کلی یا جزئی در اثر حادثه تا سقف یک میلیارد تومان، پوشش هزینههای درمان سرپایی تا ۱۵ میلیون تومان و هزینههای درمان جراحی و بستری تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان تعیین شده است.
شرایط ثبت نام متقاضیان اربعین حسینی (ع) در سال ۱۴۰۳
۱. با توجه به تعداد مشتاقان زیارت اربعین حسینی و برای مکان بهرهمندی سایر زائرین از این فرصت ارزشمند، زائرین برنامه برگشت خود را حداکثر ظرف یک هفته از تاریخ اعزام تعیین و برنامه ریزی کنند.
۲. پس از اتمام ثبت نام، کارت شناسایی چاپ شود و در طول سفر همراه زائرین به خصوص افراد مسن و کودکان باشد. همچنین بارکد (QRcod) تولید شده نیز به تعداد نیاز چاپ و به وسایل همراه چسبانده شود. این اقدامات در امور گمشدگان بسیار راهگشا خواهد بود.
۳. طبق نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مصوبه ستاد مرکزی اربعین و با توجه به شرایط خاص ایام اربعین بیماران زیر از تشرف به عتبات در این ایام منع شدهاند و تاکید میشود از ثبت نام خودداری کنند:
- بیماران دیابتی با زخم و یا عفونت اندام
- بیماران دیابتی که مشکل کلیوی دارند
- بیماران مبتلا به رتینوپاتی پیشرفته
- بیماران دارای عوارض و علائم قلبی و عروقی
- بیمارانی که کنترل نامطلوب قند دارند یا قند ناشتای ۲۵۰ و بالاتر دارند
- بیماران مبتلا به سرطان که در حال درمان هستند
- بیماران مبتلا به سرطان که وضعیت جسمانی نامطلوب دارند
- بیماران مبتلا به آسم و COPD شدید و یا کنترل نشده
- افرادی که بنا به نظر پزشک دارای بیماری واگیر دار هستند. (بالاخص بیماریهای تنفسی، گوارشی و پوستی)
- افرادی که دارای بیماری حاد تب دار میباشند تا حداقل ۴۸ تا ۷۲ ساعت پس از قطع تب بدون استفاده از داروهای تب بر، بالاخص بیماریهای تنفسی و گوارشی و پوستی با انجام معاینه مجدد
افراد مذکور نیز حتیالامکان از ثبت نام و تشرف به زیارت اربعین خودداری کنند:
- زنان باردار
- سالمندان بالای ۶۵ سال
- افراد دارای بیماریهای زمینهای صعبالعلاج
- افراد دارای فشارخون بالای کنترل نشده
- افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده
- افراد چاق با ضریب توده بدنی بیش از ۴۰
- افراد دارای ضعف یا نقص سیستم ایمنی
- افرادی که در حال طی دوران درمان شیمی درمانی هستند.
نظر شما