پوریا عادلی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تفاوت شیمیدرمانی و پرتودرمانی اظهار کرد: شیمیدرمانی و رادیوتراپی یا پرتودرمانی، از مؤثرترین روشهای درمان سرطان محسوب و هر دو برای از بین بردن سلولهای سرطانی به کار برده میشود که پزشک بنا به شرایط بیمار، تشخیص و نوع سرطان، بهترین روش از میان دو روش مذکور را برای درمان انتخاب خواهد کرد.
وی افزود: در شیمیدرمانی داروهای ویژهای برای از بین بردن سلولهای سرطانی در بدن بیمار، استفاده و داروها بهطور معمول از طریق دهان به بیمار داده یا از طریق انفوزیون داخل رگ بیمار تزریق میشود؛ داروهای شیمیدرمانی انواع مختلفی دارند و پزشک متخصص مؤثرترین آنها را برای افراد تجویز خواهد کرد.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران با اشاره به اینکه داروی دریافتی در شیمیدرمانی میتواند عوارض جانبی بسیاری برای افراد به همراه داشته باشد، تصریح کرد: در رادیوتراپی یا پرتودرمانی، به تومورهای سرطانی اشعه با دز بالا تابانده خواهد شد، در واقع پرتودرمانی تاباندن مستقیم مقادیر زیادی از اشعه رادیویی به تومور است که این پرتو آرایش DNA تومور را به هم میریزد و موجب کوچک شدن یا مرگ آن میشود.
عادلی با بیان اینکه پرتودرمانی یا رادیوتراپی عوارض جانبی کمتری نسبت به شیمیدرمانی دارد، ادامه داد: در پرتودرمانی تنها یک بخش از بدن هدف قرار میگیرد، در صورتی که عوارض جانبی شیمیدرمانی بسته به نوع داروی دریافتی، بهطور معمول تمام بدن را درگیر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه شیمیدرمانی و رادیوتراپی هر دو رشد تومورهای سرطانی را کند یا متوقف میکنند و مانع از گسترش سلولهای سرطانی به سایر قسمتهای بدن میشوند، گفت: هر دوی این روشها برای کاهش درد و علائم سرطان کاربرد دارند.
عضو هیئت مدیره انجمن علمی رادیوانکولوژی ایران اضافه کرد: زمانی که یک روش درمانی به تنهایی قادر به از بین بردن سلولهای سرطانی نباشد، ترکیب هر دو روش درمانی مذکور میتواند تأثیر بهتری بر کاهش سرعت پیشرفت سرطان و تسکین درد و علائم ناراحتکننده بگذارد.
نظر شما