به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ کسب ۵ مدال طلا و ۲ جایزه ویژه مسابقات جهانی علوم و اختراعات اندونزی توسط دانشآموزان ایرانی میرویم، در ادامه نیز معافیت سربازان متأهل مطرح شده است، همچنین ورود سامانه بارشی جدید به کشور، تحقق ۵۰ درصد تعهد سال جاری ساخت مسکن مددجویان بهزیستی و گام بلند در راستای بهبود سلامت جامعه با ممنوعیت مازوتسوزی نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
کسب ۵ مدال طلا و ۲ جایزه ویژه مسابقات جهانی علوم و اختراعات اندونزی توسط دانشآموزان ایرانی
مهدی رشیدی جهان، سرپرست تیمهای علمی دانشآموزان ایرانی درباره مسابقات علوم و اختراعات جهانی ۲۰۲۴ اندونزی که از روز پنجم نوامبر (پانزدهم آبان) به مدت شش روز برگزار شد، گفت: این دوره از مسابقات که با حضور ۱۰۹۸ تیم از ۲۴ کشور در هشت رشته فنی و مهندسی، شیمی و نانو، زیست فناوری و محیط زیست، مهندسی انرژی، فیزیک و نجوم، هوش مصنوعی و تکنولوژی، علوم اجتماعی، آموزش و تکنولوژیهای آموزشی برگزار شد، که کشور ایران با سه تیم به صورت حضوری و دو تیم به صورت غیر حضوری در این رقابتها شرکت کرد.
وی با بیان اینکه این دوره از مسابقات در دو بخش حضوری و غیرحضوری برگزار شد، عنوان کرد: ایران، اندونزی، مالزی، رومانی، جمهوری چک، روسیه، ترکمنستان، تایلند، ویتنام، آفریقای جنوبی، امارت متحده عربی، هندوستان، هنگ کنگ و چین از کشورهای حاضر در این دوره از رقابتها بودند، که دانشآموزان مخترع ایرانی ۵ مدال طلا و ۲ جایزه ویژه مسابقات جهانی علوم و اختراعات اندونزی ۲۰۲۴ را کسب کردند.
معافیت سربازی متأهل
سردار تقی مهری، رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا گفت: شرایط خدمت سربازی از گذشته تاکنون تفاوتهای بسیاری دارد و حتیالامکان سربازان تحصیلکرده در رشته خودشان بهکارگیری میشوند، البته سربازان متأهل، کسری از خدمت نیز میگیرند که در مجموع دو ماه برای همسر، سه ماه برای فرزند اول، چهار ماه برای فرزند دوم و پنجم ماه برای فرزند سوم از خدمت سربازی کاسته میشود.
وی ادامه داد: برای نخبگان نیز شرایط ویژهای در نظر گرفته شده است، این افراد تنها پس از یک ماه دوره آموزشی نظامی، میتوانند در تمام دستگاههای خصوصی و دولتی طرحها و پروژههای خود را دنبال کنند، همچنین برخی سربازان در شرکتهای دانشبنیان فعالیت میکنند.
رئیس سازمان وظیفه عمومی فراجا درباره اهمیت تحصیل سربازان گفت: در حال حاضر سربازانی داریم که خدمت نظام وظیفه خود را در دانشگاهها به عنوان استاد و هیئت علمی طی میکنند، همچنین برای بازنماندن سربازان از تحصیلات دانشگاهی، افراد میتوانند خدمت خود را برای تحصیل به تعویق بیندازند.
منتظر ورود سامانه بارشی جدید به کشور باشید
صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور با اشاره به آخرین پیشبینی وضعیت جوی کشور اظهار کرد: دوشنبه با گذر سامانه بارشی از شمال غرب کشور، در مناطقی از شمال غرب و شمال استانهای کرمانشاه، همدان، مرکزی، قزوین و البرز، ابرناکی، گاهی رگبار و رعد و برق و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
وی افزود: از بعدازظهر دوشنبه با نفوذ جریانات شمالی به غرب سواحل دریای خزر، بارش در گیلان و مازندران آغاز میشود، همچنین سهشنبه بارندگی در شمال غرب کاهش پیدا میکند و در بعضی مناطق سواحل دریای خزر و استان خراسان شمالی، ابرناکی، بارش باران، وزش باد و کاهش نسبی دما پیشبینی میشود.
تحقق ۵۰ درصد تعهد سال جاری ساخت مسکن مددجویان بهزیستی
سیدجواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در سال جاری، سازمان بهزیستی تعهد ساخت ۲۶۰۰ واحد مسکن در خوزستان را دارد که تاکنون ۱۷۰۰ واحد از این تعداد معادل ۶۸ درصد محقق شده است، در حالی که در کشور تعهد ساخت ۶۰ هزار واحد را داریم که ۵۰ درصد آن محقق شده است.
وی افزود: در موضوع اشتغال نیز با راهاندازی صندوق فرصتهای شغلی مددجویان بهزیستی با یک هزار میلیارد تومان اعتبار در سال جاری، اقدامات خوبی در این زمینه انجام میشود، همچنین در زمینه پرداخت تسهیلات اشتغال، ۱۶ هزار میلیارد اختصاص داده شده است که این اعتبار به صورت کارفرمایی و شرکت تعاونی اختصاص داده میشود تا منجر به اشتغال پایدار شود.
ممنوعیت مازوتسوزی در سه نیروگاه، گامی بلند در راستای بهبود سلامت جامعه
محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به اینکه استفاده نکردن از سوخت مازوت در نیروگاهها به کاهش آلودگی هوا و بیماریهای ناشی از آن کمک شایانی خواهد کرد، گفت: این حرکت ارزشمند گامی بلند در راستای بهبود کیفیت هوا و ارتقای سطح سلامت جامعه محسوب میشود.
وی ضمن حمایت و قدردانی از تصمیم کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا برای ممنوعیت استفاده از سوخت مازوت و در اولویت قراردادن سلامت مردم افزود: تلاشهای صادقانه رئیس جمهور، رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست و تمام اعضای کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در جهت اتخاذ این تصمیم مهم و شجاعانه به خوبی مسئولیتپذیری دولت را در قبال سلامت مردم و حفاظت از محیطزیست نشان داد.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی لزوم اجرای کامل و موفقیتآمیز این تصمیم را همکاری و همدلی تمام دستگاههای اجرایی و مشارکت فعال مردم دانست و گفت: امید است با تداوم این رویکرد و با اتخاذ راهکارهای فنی پایدار و اجرای برنامههای جامع، شاهد بهبود مستمر شاخصهای سلامت و کیفیت هوای کشور باشیم.
نظر شما