به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، در سپیدهدم عاشورا، گویی خورشید در ماتم ارباب، رخ در نقاب غم فرو برده بود. نسیم، نغمههای حزنانگیزی را با خود به ارمغان میآورد و عطر عود و اسپند، فضای استان کردستان را عطرآگین کرده بود.
غم و اندوه عاشورا در تمام کوچه پس کوچههای کردستان ریشه دوانده بود. اما در دل عاشقان، شور و شعور حسینی همچنان زنده بود و نوای «یا حسین» تا ابد در قلب و جانشان زمزمه میشد.
آزادگان عالم، در خیمههای حسین گرد هم آمده بودند تا درس رشادت، فداکاری و ظلمستیزی را از مراد و مقتدای خود بیاموزند.
عاشورا در شهر سنندج، مرکز استان کردستان، تجلی باشکوهی از عشق و ارادت مردم این دیار به خاندان اهل بیت (ع) و به ویژه امام حسین (ع) است.
از «مهدیه» قلب عزادار شهر، سیل عاشقان امام حسین (ع) به سوی مرکز شهر رهسپار شدند، گویی زمین زیر قدمهایشان میلرزید و آسمان در انعکاس اشکهایشان، همنوا با نالههایشان میگریست.
مردم سنندج با لباسهای مشکی و شالهای عزاداری، در دستههای عزاداری به راه افتاده بودند و با نوحه خوانی و سینه زنی، ارادت خود را به سیدالشهدا (ع) و یاران باوفایش نشان میدادند.
حزن و اندوه در چهرهها موج میزد و اشک ماتم از چشمان عزاداران جاری میشد. پیر و جوان، زن و مرد، همه در این غم عظیم شریک بودند و با نوحه خوانی و مرثیهسرایی، با امام حسین (ع) همدردی میکردند.
گویی هر قدم، نوحهای جانسوز سر میداد و هر سنگفرش، از سوز دل عاشقان حکایت میکرد. بلوار شبلی، خیابان آبیدر، میدان آزادی و پیاده راه فردوسی، هر کدام شاهدی بر حماسه عشق و دلدادگی مردم کردستان بودند.
دستههای عزاداری از نقاط مختلف شهر به سمت حسینیه بزرگ سنندج حرکت کرده و هر دسته با پرچم و علم مخصوص خود و با نوحه خوانی و زنجیرزنی خاص خود عزاداری میکردند.
بالاخره، عاشقان حسین به مقصد رسیدند. حسینیه سنندج، مأمن دلهای عاشق، غرق در ماتم و اندوه بود. رأس ساعت یازده، ناقوس غم به صدا درآمد و نوای سوگ مرثیهخوانی در فضای حسینیه طنین انداز شد.
حسینیه سنندج مملو از عاشقانی بود که آمده بودند تا با ندای «لبیک یا حسین» خود، با آرمانهای والای اباعبدالله الحسین (ع) تجدید بیعت کنند و گویی فرشتگان آسمان نیز در سوگ سرور و سالار شهیدان، به عزاداران پیوستند.
نماز ظهر عاشورا به امامت حجتالاسلام عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در کردستان اقامه خواهد شد.
این حماسه، تا ابد در تاریخ این دیار شهیدپرور ثبت خواهد شد و چراغ راه نسلهای آینده خواهد بود.
به گزارش ایمنا، عزاداری مردم کردستان در روز عاشورا، نمادی از وحدت و همدلی مردم این دیار است. این مراسم هر ساله با شکوه و عظمت بیشتری برگزار میشود و به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای مذهبی در این استان شناخته میشود.
نظر شما