به گزارش خبرگزاری ایمنا، نرجس سلیمانی امروز _یکشنبه بیست و چهارم تیر_ در دویست و چهل و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران ضمن انتقاد از مدیریت شهری اظهار کرد،: پایتخت در سه سال اخیر تغییری نکرده است و در وضعیت مناسبی قرار ندارد.
وی با بیان اینکه در چند هفته آینده شورا انتخابات داخلی سال چهارم را برگزار میکند، افزود: به عنوان یک عضو آغاز سال چهارم شورا را فرصت مناسبی برای مطرح کردن دستیابی به موفقیت و شکست میدانم.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران گفت: از وقتی وارد شورا شدیم شهر تغییر قابل توجهی نداشته است و حملونقل عمومی، جمعآوری پسماند، اختلال در مدیریت امور شهری و ارتباط مردم با شهرداری همچنان وضعیت مناسبی ندارد.
سلیمانی استفاده از حلقه تنگ دوستان را از مسائل شهرداری تهران عنوان کرد و افزود: جهتگیری غلط شهرداری در استفاده از کمیسیونها چون ماده ۵ نیز از دیگر مسائل است و بارها گفتم که این کمیسیون قلک شهرداری نیست و در بعضی موارد بدون وجود امضا و اجماع لازم، مصوبات کمیسیون ماده ۵ را غیرقابل اجرا میکند.
وی ادامه داد: افشای اطلاعات در فضای مجازی به یک عرف در مناطق شهرداری تبدیل شده است.
شهر بدون حضور مدیران ارشد بهتر اداره شد
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: اگر چه دستاورد برای ۲۱ نفر عضو شورای شهران مهم مهم است، اما مشکل اصلی حذف نشدن فرایند اختلافزا و اختلافات جزیرهای سطوح و مقیاسهای خرد و کلان است.
سلیمانی تاکید کرد: حتی در مورد یکی از وعدههای داده شده موفقیت قطعی به دست نیامده که قابل دفاع باشد اگرچه پرسنل شهرداری با تلاش خود کارهای خوبی را رقم زدند و بهتر از زمان حضور مدیران ارشد شهرداری، شهر را اداره کردند اما با یک گل بهار نمیشود.
وی با بیان اینکه مقبولیت و مشروعیت به عنوان دو اصل اساسی در جایگاه شهردار تهران است، گفت: وقتی مقبولیت از بین میرود مشروعیتی باقی نمیماند و اصلاح امروز به نتیجه نخواهد رسید.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: شهر نیازمند عطاری دانا و خاموش است تا در سکوت تلاش کند بدون هیاهو هر دم در هوس جای دیگر نباشد.
در مورد عملکرد شهرداری بی انصافی نکنید
سیدمحمد آقامیری، رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: معادل ۱۰ سال گذشته در سطح شهر آسفالت توزیع شده، چرا کارکرد اعضای شورای اسلامی شهر را زیر سوال میبرید؟ من موضوع را پیگیری میکنم.
وی با بیان اینکه احساس کردم صحبتهای سلیمانی درباره تهران نیست و ایشان عضو شورا نیستند، ادامه داد: اتفاقاتی در شهر افتاده است که حتی اصلاحطلبها هم آن را تحسین میکنند؛ از یاد نبریم که بعضی پروژهها زیر خاک بود و بعضی پروژهها به فنا داده شده بود که در این دوره مورد توجه قرار گرفت.
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر افزود: پروژه شهید بروجردی ۲۰ سال تعطیل شده بود که در این دوره بخشی از آن افتتاح شد و در بخش حملونقل و ترافیک نیز خرید ۱۰۸۱ واگن مترو مگر کمکاری است؟ معادل ۲۴ سال فعالیت مترو، واگن خریداری شد که بهتدریج وارد میشود، چراکه خم رنگرزی نیست که انتظار داشته باشیم سریع عملیاتی شود.
آقامیری با بیان اینکه به تمام تولیدکنندگان اعلام کردیم که اتوبوس میخریم، یادآور شد: ۱۴۸۰ دستگاه اتوبوس قرار بود تحویل دهند که بدقولی کردند و ۴۸۰ دستگاه اتوبوس دادند. امروز ۳۵۰۰ دستگاه اتوبوس در سطح شهر داریم که با وجود بدقولیها شهرداری اتوبوسهای خارجی خریداری کرد که مافیا به قصد و غرضهای مختلف سعی دارد این اتوبوسها خریداری نشود.
وی افزود: در دوره گذشته به معتادان متجاهر نگاه هم نمیکردند، امروز فیلمهایی که مردم از کلونیها میگرفتند و به شبکههای خارجی میفرستادند، کجاست؟ ۱۰ مرکز یاور شهر فعال است، چرا کارکرد ما را زیر سوال میبرید؟ من موضوع را پیگیری میکنم و ناراحت میشوم وقتی میگویید سه سال کار نکردید؛ یعنی ما زیر کولر باد خوردیم، اینکه چشمان خود را ببندیم و دهان خود را باز کنیم در شأن عضو شورای اسلامی شهر نیست، من نماینده شهردار نیستم و عضو شورا هستم.
مردم بهتر میدانند کار انجام شده است یا نه!
مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: افراد بباید گویند که به چه مادهای و با چه موضوعی تذکر میدهند و تذکر به شهردار و شهرداری است و مواد قانونی باید مطابق مدیریت شهری باشد؛ تذکرات را باید مرقوم کنند تا پاسخ آن را پیگیری کنیم و ارائه دهیم.
وی ادامه داد: مسائلی مطرح شد، مسائلی است که هم ما میدانیم و هم مردم. اینکه بگوییم کار نشده درست نیست و در عین حال این هم که بگوییم کار زیادی شده است هم درست نیست.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران اضافه کرد: دو پل در خاک مدفون بود که در ابتدای این دوره مدیریت شهری مجدد کار شد؛ همه ما با هم هستیم چه منتقد باشیم و چه منتقد نباشیم. ممکن است عدهای شناخت خاصی روی افراد داشته باشند و حساب خاصی باز کنند، اما در واقع همه ما را در یک سطح میبینند.
چمران ادامه داد: باید امور را ارج بنهیم و نقد کنیم، نه باید آنقدر راضی باشیم که دنبال پیشرفت نرویم و نه آنقدر مأیوس باشیم که بگوییم کاری انجام نشده است، اگر نقدی داریم نباید به اصل کار آسیب برسانیم، اگر جایی مشکل دارد باید آن مشکل را رفع کنیم. کارهایی شده است و انجام میشود.
برای کمک به هیئتها نباید از قلم به دستها بترسیم
سیداحمد علوی، رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران گفت: همچون سال گذشته باید تأکید کنم که از تقویت هیئتهای مذهبی و پرمحتواتر برگزار شدن این ایام نباید کوتاهی کنیم و از قلم به دستها که میگویند چرا برای هیئتها هزینه میکنید، نترسیم.
وی با اشاره به فعالیتهای هیئتهای مذهبی، اظهار کرد: باید به خودمان و شهرداری یادآور شویم که هیئتها پایگاههای مذهبی هستند که سالها در خدمت به نظام تشیع خدمت میکنند؛ در این کشور شیعه تمام افراد اصولگرا و اصلاحطلب عاشق امام حسین (ع) هستند و میخواهند پرچم امام حسین (ع) برافراشته شود.
رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما مسلمانها به ویژه شیعیان امتیازی داریم که دیگر ملتها ندارند و آن هم اجتماعات دینی است که چهره به چهره تشکیل میشود و در دیگر ادیان کمتر میتوان آن را پیدا کرد.
علوی با بیان اینکه باید با قوت و قدرت تلاش کنیم که مراسم با شکوه برگزار شود، تصریح کرد: به شهرداری در خصوص تصویب مصوبات در شورا بهویژه مصوبه احیای بافت تاریخی تذکر میدهم؛ این مصوبه خوبی بود که در ماههای اخیر آنطور که باید اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه کاربریهایی که میراث فرهنگی مجاز کرده است میتواند تغییر کند، گفت: با این حال در زمان تغییر کاربری مقابل ملک، نیوجرسی قرار میدهند که این مصوبه باید در شهرداری مجدد مورد توجه قرار بگیرد.
۱۰۸ نیرو برای حفظ حریم تهران کافی نیست
زهرا شمس احسان، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: حریم تهران به ۴۵۰۰ کیلومتر افزایش یافته و شرکت شهربان حریمبان با ۱۰۸ نفر نیرو برای انجام وظایف خود، مسیر دشواری دارند.
وی در خصوص ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوین و افزایش ظرفیتهای شرکت شهربان و حریمبان اظهار کرد: این شرکت به عنوان متولی اصلی کنترل و نظارت بر حریم پایتخت نقش محوری دارد اما با کمبود نیروی انسانی مواجه است.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: ضروری است راهکارهایی برای ارتقای عملکرد این شرکت و بهرهگیری از رویکردهای نوین در این راستا مورد توجه قرار بگیرد.
شمس احسان گفت: این راهکارها شامل نظارت تصویری و هوشمند و امکان پیگیری بهموقع و تصویربرداری هوایی از محدوده حریم جهت شناسایی بهموقع تخلفات و رصد لحظهای محدوده در اپلیکیشنهای هوشمند در تلفن همراه شهروند، آموزش تخصصی کارشناسان شهربان و حریمبان و توجه به امنیت آنها و تدوین قوانین و مقررات جدید و بازنگری در ضوابط موجود و تسریع در عملیاتی کردن این راهکارهاست و به این ترتیب میتوان انتظار داشت که از تخریب بیرویه عرصههای حریم جلوگیری شود.
اکوپارک فرحزاد بهزودی افتتاح میشود
پرویز سروری، نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: این اختیار دوباره به شهرداری داده شد که با گستردگی بهتر در مقابله با آسیبهای اجتماعی عمل شود.
وی با بیان اینکه این اختیار دوباره به شهرداری داده شد که با گستردگی بهتر در مقابله با آسیبهای اجتماعی عمل شود، اظهار کرد: بیش از ۷۵۰۰ ظرفیت برای ساماندهی معتادان متجاهر اضافه شده و کلونیها جمعآوری شدهاند و به زودی اکوپارک فرحزاد بهرهبرداری میشود؛ این محل تجمع معتادان به فضایی برای تفریح شهروندان تبدیل میشود که این نمایش خواستن و توانستن بوده است.
نایبرئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: همان طور که شهروندان شاهد هستند، با کمک بهزیستی و سایر دستگاههای اجتماعی اقدام خوبی برای ساماندهی ۱۸۰۰ کودک کار انجام شده که آثار آن را در سطح شهر شاهد هستیم که جای تقدیر از معاونت فرهنگی و اجتماعی و معاونت خدمات شهری دارد.
سروری با بیان اینکه ساماندهی منابع آبی از موضوعات مهم است، یادآور شد: در تهران شاهد نشست زمین هستیم و نیاز جنگلها به منابع آبی از معضلات بزرگ شهر به شمار میرود که در این راستا فاز دوم تصفیهخانه خلیجفارس راه اندازی شد که ظرفیت تصفیه پنج هزار متر مکعب اضافه شد و به هفت هزار هکتار رسید، البته چشمانداز ۱۴۰ هزار متر مکعب است و امیدواریم به این رقم برسیم.
وی با بیان اینکه حفظ منابع آب زیر زمینی و جلوگیری از فرونشست در تهران اقدامات مناسب و مؤثر برای تهران بهشمار میرود، گفت: این اقدامات قابل تقدیر است.
نظر شما