به گزارش خبرگزاری ایمنا، دو روز ابتدایی هفته با رشد در بازار سهام همراه بود بهطوری که شاخص کل و شاخص هموزن در روز ابتدایی هفته بهترتیب ۴.۲ و ۳.۴۲ درصد رشد کردند.
بورس در شرایطی به استقبال معاملات روز شنبه رفت که روز چهارشنبه شاخص کل بورس تهران برای سومین روز پیاپی رشد کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل رشد ۱۰ هزار و ۳۶۱ واحدی داشت و شاخص کل هموزن هزار و ۹۰۷ واحد بالا آمد.
در نخستین روز هفته در این بازار با پیشفرض انتخاباتی آغاز شد و با واکنش مثبت به معرفی نهمین رئیسجمهور ایران، بورس پس از مدتها شاهد ورود سرمایه جدید بود، بنابراین روز شنبه شاخص کل پس از مدتها کندل سبز قدرتمندی را تجربه کرد که در نتیجه آن، بیشتر از دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بورس تزریق شد.
روز شنبه در بورس شرکت صنایع کاغذسازی کاوه (چکاوه)، شرکت تولیدی کاشی تکسرام (کترام) و شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند.
ادامه خیز در روز دوم
این روند در روز یکشنبه با قدرت کمتری ادامه پیدا کرد و تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را در روز یکشنبه هشت هزار و ۱۱۳ میلیارد تومان، همچنین حجم معاملات را ۱۵.۵ میلیارد برگه سهم نشان داد.
دماسنج اصلی تالار شیشهای در پایان معاملات دومین روز این هفته، با رشد ۱.۷۲ درصدی معادل ۳۷ هزار و ۶۳۰ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۲۶ هزار و ۴۴۳ واحد قرار گرفت.
رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن، بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هموزن با رشد ۱.۶ درصدی (معادل ۱۱ هزار و ۱۷۳ واحد) در پله ۷۰۹ هزار واحدی قرار گرفت.
در جریان معاملات روز هفدهم تیرماه سه سهم خفارس، فولاد و شستا بیشترین ارزش معاملات و سهمهای ذوب، شستا و حفارس بهترتیب بیشترین حجم معاملات را ثبت کردهاند، همچنین سهم فملی نیز بیشترین ارزش بازار را در اختیار گرفت.
بیشترین خالص خرید حقیقی نیز به سهمهای کرومیت، پارسیان و شفام تعلق گرفت همچنین در جریان این معاملات سهمهای قزوین، فخاس و انتخاب ورود پول هوشمند داشتند. در سوی دیگر، فیلترهای بورسی نشان میدهند پول هوشمند از نمادهای سآبیک، وکار و ساروم خارج شده است.
اما جریان ورود پول حقیقیها به بازار سرمایه، بیش از یک روز دوام نیافت، زیرا بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد، شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز یکشنبه بورس از خروج ۳۶۳.۳ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی خبر میدهد.
افت شاخص کل در میانه هفته
در روز دوشنبه رفتهرفته سمت عرضه قدرت گرفت و در پایان معاملات این روز، دماسنج اصلی تالار شیشهای با افت ۰.۲۳ درصدی معادل پنج هزار و ۱۳۴ واحد، در سطح دو میلیون و ۲۲۱ هزار و ۳۰۹ قرار گرفت.
افت ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن، بهعنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی خلاف جهت به ثبت رساند. شاخص هموزن با رشد اندک ۰.۱۱ درصدی (معادل ۸۰۴ واحد) در پله ۷۱۰ هزار واحدی باقی ماند.
بازار سهام در این روز مطابق با انتظارات بورسیها پیش نرفت و در پایان جریان دادوستدهای روز شنبه، تعداد بسیاری از نمادهای بورسی، با صف خرید عرضهنشده به استقبال معاملات دومین روز هفته رفتند با وجود این، در پیش گشایش بازار یکشنبه خبری از این صفهای خرید نبود و در بخشی از نمادها از جمله اهرم، پس از گذشت تنها چند دقیقه از آغاز معاملات رنگ سرخ به خود گرفتند.
کارشناسان معتقدند پایان زودرس جو مثبت بازار بهدلیل توجه بازار به حباب بالای نماد «اهرم» نسبت به nav آن اتفاق افتاد. افزایش عرضهها در صندوقهای اهرمی، بازار را تحت تأثیر قرار داد و روی جو مثبت روز ابتدایی هفته سایه انداخت با این حال، اتفاقی مثبت در بازار رخ داد و ارزش معاملات خرد، در ارتفاع هشت هزار و ۱۱۳ میلیارد تومانی قرار گرفت که برابر با شکست رکورد سال ۱۴۰۳ است.
تابلوی بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم، ص. سهامی) در روز دوشنبه را پنج هزار و ۱۸۵ میلیارد تومان و حجم معاملات روز دوشنبه را ۹.۹ میلیارد برگه سهم نشان داد.
همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد، شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز دوشنبه بورس از خروج ۴۵۲ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی خبر میدهد.
آغاز منفی شدن هر دو نماگر
در روز سهشنبه هر دو نماگر بورس منفی بودند، بهگونهای که شاخص کل ۰.۱۹ درصد و شاخص هموزن ۰.۰۵ درصد افت کردند. کارشناسان بر این باورند که رفتار سهامدار در این روز نشان داد بهسرعت از هیجانات انتخابات عبور کردهاند و به موضوعات عمقی بازار سهام توجه میکنند.
کارشناسان انتظار داشتند هیجان انتخاب رئیسجمهور جدید بیشتر از این در بازار دوام داشته باشد. مسائلی همچون نرخ خوراک، برق صنایع، بهره مالکانه، عوارض صادرات و بورس کالا دغدغههای اصلی سهامدار به شمار میروند و پس از فروکش این هیجان، نقش پررنگتری در جهت دادن به بازار ایفا خواهند کرد.
بازگشت بازار سهام به روند نزولی
روند نزولی بازار در روز پایانی هفته قدرت گرفت و شاخص کل و شاخص هموزن بهترتیب ۰.۳۵ درصد و ۰.۳۹ درصد کاهش پیدا کردند.
معاملات آخرین روز هفته خاطره روند ماههای اخیر بازار سهام را زنده کرد، زیرا در پایان بورس امروز تمام نماگرهای بازار نزولی شدند و حجم و ارزش معاملات خرد نیز به ارقام پایین بازگشت.
در پایان بورس بیستم تیر، شاخص کل با کاهش هفت هزار و ۸۰۹ واحدی که معادل ۰.۳۵ درصد این شاخص است روبهرو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات چهارشنبه در سطح دو میلیون و ۲۰۹ هزار واحدی ایستاد.
قیمت معاملات سهمهای کوچک بازار سهام نیز کاهش پیدا کرد بهطوری که شاخص هموزن بازار در پایان آخرین هفته بورس دو هزار و ۷۹۵ واحد، معادل ۰.۳۹ درصد این شاخص، کاهش ارتفاع داد و به سطح ۷۰۶ هزار واحد رسید.
تابلو بورس اوراق بهادار تهران در این روز، حجم معاملات را ۷.۶ میلیارد برگه سهم و ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) را سه هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان نشان داد، همچنین گروه زغالسنگ و نساجی بیش از سایر رقبا افزایش قیمت داشت.
تراز پول حقیقی در سهام، همچون روز معاملاتی گذشته در این روز منفی بود بهطوری که در پایان بورس امروز حدود ۵۲۱ پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
میانگین ارزش معاملات در حال بهبود
سرخپوش شدن بازار سرمایه در آخرین روز هفته نشان داد که اگرچه که بازدهی شاخص کل بورس مثبت است، اما شاخص کل بازار سرمایه در این هفته پس از دو روز افزایش، سه روز اصلاحی را پشت سر گذاشت و در حال حاضر بازار سرمایه به تحلیل شرایط بازگشته است.
در روزهای سرخ بازار برای کاهش بدبینی ایجاد شده در بازار سرمایه، باید بعضی گروهها سبز شده و بر آن پافشاری کنند. گروه بانکی به رهبری بانک تجارت از گروههایی بود که در روزهای سخت بازار سبزپوش شد و بر آن پافشاری کرد پس از آن گروههایی پتروشیمی و فلزی هم به نوبت سبز شدند و همین موضوع مانع از افزایش فشار فروش در بازار سرمایه شد. با نزدیک شدن به دومین دور انتخابات ریاستجمهوری سبزی برخی گروهها به همه بازار سرایت کرد و در ابتدای هفته همه بازار سبز شد.
شاخص گروه بانکی و شیمیایی از نخستینهای سبزپوشی بودند و نمادهای شاخص گروه خودرو در بازار دیرتر راه افتادند در حالی که شاخص کل بورس در حال اصلاح است بررسی تابلوی بازار تغییراتی را نشان میدهد. گاهی اوقات، زمانی که پول کافی در بازار نیست و بازار سرمایه اصلاح قابل توجهی داشته است، نقدینگی موجود در بازار به صورت هوشمند در گروهها وارد شده و موجب رشد آنها میشود به این شکل اصلاح بیشتر بازار سرمایه متوقف میشود و شرایط بهبود مییابد.
بررسی شاخص بسیاری از گروهها و نمادهای مهم نشان میدهد که میانگین ارزش معاملات در حال بهبود است و نمادها قبل از رسیدن به محدوده حمایتی که از آن برگشتهاند و با تقویت قدرت خریدار روبهرو میشوند.
ناترازی در بازار سرمایه
برخی اعلام میکنند که در بازار سرمایه ناترازی وجود دارد. عقبماندگی شاخص کل هموزن از شاخص کل و افزایش قابل توجه حباب صندوقهای اهرمی از دلایل مطرح شده برای این ناترازی است. دامنه نوسان ۱۰ درصدی صندوقها موجب شده تا هنگام افزایش قیمتها، صندوقها برای سرمایهگذاری جذابتر به نظر برسند.
از نظر تکنیکی شاخص کل بورس حمایت محدوده دو میلیون و ۲۲۰ هزار واحدی را از دست داده است و محدوده دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحدی حمایت بعدی خواهد.
در نهایت، شاخص کل توانست بازدهی هفتگی ۵.۱۷ درصدی را به ثبت برساند و از دو میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به دو میلیون و ۲۰۹ هزار واحد برسد. شاخص هموزن نیز در این مدت موفق به رشد ۴.۷۲ درصدی شد و تراز ۷۰۶ هزار واحدی را ثبت کرد.
بازار سهام در این هفته بهطور میانگین روزانه ۹.۵۸ میلیارد برگه سهم حجم خورد و ارزشی معادل پنج هزار و ۳۵۹ میلیارد تومان را رقم زد. این ارقام نسبت به هفتههای گذشته رشد خوبی پیدا کردهاند.
قابل توجه است حدود ۵۱۴ میلیارد تومان پول حقیقی پس از مدتها به بورس تزریق و بالاخره طلسم خروج پول شکسته شد.
نظر شما