جزئیات تردد زائران اربعین از طریق مرزهای زمینی کشور

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از پیش‌بینی حضور بیش از ۴ میلیون و ۹۰ هزار زائر از طریق مرزهای زمینی در مراسم پیاده‌روی اربعین سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، داریوش امانی اظهار کرد: پیش‌بینی‌ها از حضور بیش از چهار میلیون و ۹۰ هزار زائر از طریق مرزهای زمینی در مراسم باشکوه پیاده‌روی اربعین سال جاری حکایت دارد.

وی افزود: بر اساس مدل‌های پیش‌بینی طبق داده‌های دریافتی از سامانه‌های هوشمند مرکز مدیریت راه‌های کشور، از مجموع این تعداد زائر، سهم تردد از پایانه مرزی مهران ۴۵، شلمچه ۲۶، خسروی ۱۵، چذابه ۹.۵ و باشماق و تمرچین به ترتیب ۲ و ۲.۵ درصد خواهد بود.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با بیان اینکه پیش‌بینی‌ها با فرض بیست‌وچهارساعته بودن مرز خسروی صورت گرفته است، ادامه داد: چنانچه مدت فعالیت مرز خسروی به ۱۲ ساعت کاهش پیدا کند، تمایل زائران به مرز مهران افرایش خواهد یافت.

امانی اوج زمان رفت را پنجشنبه تا شنبه (دهم تا دوازدهم صفر) و روز اوج برگشت را شنبه تا دوشنبه (نوزدهم تا بیست‌ویکم صفر) عنوان کرد و افزود: تعداد ناوگان اتوبوس مورد نیاز برای روز اوج موج رفت برای کل مرزها ۴۰۰۰ دستگاه اتوبوس و برای روز اوج برگشت ۴۹۰۰ دستگاه اتوبوس است که از این تعداد بیش از ۷۰ درصد ناوگان اتوبوس مربوط به مرز مهران و خسروی خواهد بود.

وی در خصوص پیش‌بینی پارکینگ نیز گفت: پارکینگ مورد نیاز در این ایام برای مرز مهران حدود ۱۴۰ هزار وسیله نقلیه، برای مرز شلمچه ۹۷ هزار و برای مرز چذابه ۲۱ هزار وسیله نقلیه پیش‌بینی می‌شود.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای با بیان اینکه با توجه به متوسط ۲.۵ روزه فاصله رفت و برگشت ناوگان اتوبوسی از مرز به مبادی و بالعکس، در سه روز اوج برگشت (اربعین و روز قبل و بعد از آن) حدود ۹۰۰۰ دستگاه اتوبوس فعال برای جابه‌جایی زوار از مرزهای شش‌گانه مورد نیاز است، افزود: انتظار می‌رود در مجموع ۷۲ درصد ناوگان در مرز مهران و خسروی، ۲۱ درصد در شلمچه، ۵ درصد چذابه و باشماق و ۲ درصد در تمرچین مورد نیاز باشد.

امانی اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود ۷۴ درصد کل زوار اربعین سال جاری مربوط به ۱۰ استان تهران، خراسان رضوی، اصفهان، خوزستان، قم، فارس، البرز، آذربایجان‌شرقی، کرمان و مازندران باشند.

وی سهم ۳۷ درصدی دو استان تهران و اصفهان در تقاضای ناوگان اتوبوس را از نکات مهم و قابل توجه در امر مدیریت ناوگان ذکر کرد و افزود: بیشترین سهم زائران ناوگان اتوبوسی در سفرهای برگشت مربوط به استان‌های تهران، اصفهان، خوزستان، قم، خراسان‌رضوی، فارس، آذربایجان‌غربی و آذربایجان‌شرقی است، به‌طوری که هشت استان فوق، ۷۱ درصد از سهم زائران ناوگان اتوبوسی را تشکیل می‌دهد.

رئیس سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: با توجه به تجربه سال‌های قبل در خصوص ورود زائران خروجی از مرزهای شلمچه و چذابه از مرز مهران به دلیل مسافت زیاد و هزینه بالای حمل‌ونقل در کشور عراق، ضروری است تمهیدات لازم برای توزیع مناسب زائران از مرزهای یاد شده و پیشگیری از تجمع زوار انجام شود.

کد خبر 770451

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.