به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، شهر کرمانشاه با بیش از یک میلیون نفر جمعیت، عنوان نهمین کلانشهر کشور را یدک میکشد، شهری که با لحاظ کردن مراجعات روزانه شهروندان از شهرستانها و حتی استانهای همجوار میتوان گفت روزانه تا حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را در خود جای میدهد.
ازدحام جمعیت و افزایش ترددها سبب افزایش آمار حوادث رانندگی درونشهری شده است، حجم بالای ترددهای شهری از یک سو و تناسب نداشتن تعداد خودروها با معابر در کنار خاموشی یا ضعیف بودن نور بعضی بلوارهای شهر از سوی دیگر موجب افزایش تصادفات و به تبع آن جان باختن شهروندان در حوادث رانندگی شده است.
اصلاح نقاط حادثهخیز در همه جوامع یکی از مواردی است که مورد تاکید و دغدغه مدیران شهری قرار دارد تا با کاهش آسیبها سبب افزایش تردد خودروها و عبور و مرور شهروندان شود.
این موضوع در کشورمان و استانهای مختلف نیز کم و بیش رعایت میشود، اما طی سالهای اخیر آنگونه که باید به این مهم به ویژه در کرمانشاه پرداخته نشده است و نتیجه کار فوت حدود ۱۰۰ نفر از شهروندان در حوادث ترافیکی سال گذشته و مصدومیت صدها نفر دیگر بود.
وجود چنین شرایطی برای بعضی دستگاهها از جمله پلیس و شهرداری دشوار بود، مراجعه تعداد زیادی از شهروندان به آنها سبب شد تصمیمات جدیدی برای رفع این معضل که شاید کمتر کسی به آن توجه میکرد، اتخاذ شود.
آمار بالای کشته شدهها و مصدومان حوادث ترافیکی مورد توجه رئیس پلیس استان و شهرداری کرمانشاه قرار گرفت و با افزایش تقاضاهای مردمی، رئیس پلیس و شهردار کرمانشاه بر آن شدند تا به عنوان ضابط قانون و نماینده حاکمیت دستگاههای متولی را یک به یک پای کار بیاورند و از آنها بخواهند که به وظایف قانونی خود در قبال شهروندان و رفع نواقص نقاط حادثهخیز اقدام کنند.
طبق گفته مدیران شهری کرمانشاه، ۱۶ نقطه حادثهخیز در مرکز استان وجود دارد و مقرر شد به نوبت هرکدام از آنها مورد بازدید میدانی قرار گیرد و اقدامات لازم برای رفع این نقاط و بهسازی آنها انجام شود
عزم فرمانده و شهردار برای تغییر جزم بود، تغییری که هرچه سریعتر باید اتفاق میافتاد؛ جلسات از پشت میز و صندلیها به دل شهر و نقاط حادثه خیز منتقل شود، کاری که سردار حاجیان آن را انجام داد و جلسه شورای فرهنگ ترافیک و قرارگاه کاهش تصادفات را در کف خیابان و در میان شهروندان برگزار کرد.
با هماهنگی مشترک فرمانده انتظامی استان کرمانشاه و شهردار کرمانشاه مسئولانی همچون مدیرعامل شرکت برق، نمایندههای استانداری و دادستانی و جمعی دیگر از مسئولان و معاونان این دستگاهها حضور پیدا کردند تا تصمیمگیریهای لازم در همان محل مورد بحث، صورت گیرد.
طبق گفته مدیران شهری کرمانشاه، ۱۶ نقطه حادثهخیز در مرکز استان وجود دارد و مقرر شد به نوبت هرکدام از آنها مورد بازدید میدانی قرار گیرد و اقدامات لازم برای رفع این نقاط و بهسازی آنها انجام شود.
یکی از نقاطی که همواره شهروندان کرمانشاهی از مشکلات آن گلایهمند بودند، میدان نیایش بود، یکی از میادین بسیار شلوغ که حضور وانتیهای دورهگرد و دستفروشان در بسیاری ساعات باعث قفل شدن ترافیک و اخلال در تردد میشد.
در همین راستا سردار حاجیان و شهردار کرمانشاه در اولین بازدیدهای خود به میدان نیایش رفتند و در حالی که مدیران شهرداری، مدیر شرکت برق و جمعی دیگر از مسئولان حضور داشتند، مشکلات آن را شناسایی کردند و مقرر شد دستگاههای متولی بدون فوت وقت اقدام عملی خود را برای رفع معایب را آغاز کنند.
حالا و پس از گذشت چند ماه از بازدیدهای میدانی صورت گرفته توسط پلیس و شهرداری کرمانشاه میدان نیایش تبدیل به نقطهای آرام شده است، آنچه رضایت خاطر شهروندان کرمانشاهی را نیز به دست آورده است.
وضعیت کنونی میدان نیایش قابل مقایسه با گذشته نیست
محمدرضا باباملکی یکی از شهروندان کرمانشاهی است که به گفته خود به دلیل محل سکونتش مجبور است روزانه و حتی روزی چند بار از میدان نیایش تردد کند؛ وی میگوید: قبل از اصلاح میدان و در بیشتر ساعات روز به ویژه هنگام ظهر و ساعاتی از عصر ترافیکهای بسیار سنگینی شکل میگرفت، در آن زمان به خاطر حجم بالای ترددها و بسته شدن راههای تردد شاید هر روز شاهد تصادفات و حتی بعضی مواقع درگیریهای لفظی و فیزیکی بودیم.
این شهروند کرمانشاهی تصریح میکند: پس از اصلاح میدان نیایش شرایط کاملاً متفاوت شده است و دیگر از آن ترافیکهای سنگین و آزار دهنده و تصادفات روزانه خبری نیست.
وی اذعان میکند: میدانستم پلیس و شهرداری کرمانشاه پیگیر رفع مشکلات شهری و کاهش سوانح رانندگی هستند اما فکر نمیکردم به این زودی مشکلات رفع شود که جای تشکر دارد.
قدردانی بانوی کرمانشاهی از پلیس و شهرداری برای رفع مشکلات میدان نیایش
اکرم لطفی، دیگر شهروند کرمانشاهی تاکید میکند: بیش از ۲۰ سال است از میدان نیایش تردد میکنم، وضعیت شلوغی، نابسامانی و ترافیک این میدان روز به روز بدتر میشد تا اینکه سال گذشته یک روز تعدادی از مسئولان از محل بازدید کردند.
وی با بیان اینکه از همسایهها شنیدم افراد بازدید کننده فرمانده انتظامی استان، شهردار و جمعی دیگر از مسئولان بودهاند و قرار است میدان نیایش مورد بازنگری و اصلاح قرار گیرد، میافزاید: خوشحالم که حضور این افراد سبب شد تا مشکلات این میدان رفع شود و امروز شاهد آرامش و رفع ترافیکهای سنگین آن باشیم.
ابوالفضل سرابی، دیگر شهروند کرمانشاهی نیز تاکید دارد: حالا که این اقدام ارزشمند از سوی پلیس و شهرداری آغاز شده خوب است که حمایتهای جدی از این کار صورت گیرد و بقیه دستگاهها نیز با الگو گرفتن از نیروی انتظامی و شهرداری پای کار بیایند و به وظایف خود عمل کنند.
رفع نقاط حادثهخیز کرمانشاه سرعت میگیرد
در همین راستا سردار مهدی حاجیان، فرمانده انتظامی استان کرمانشاه از شناسایی ۱۶ نقطه حادثهخیز در شهر کرمانشاه خبر میدهد و میگوید: رفع این نقاط با حضور و مشارکت دستگاههای متولی سرعت خواهد گرفت.
وی با اشاره به تدوین برنامهای برای بازدید میدانی مدیران دستگاههای اجرایی و مسئولان کرمانشاه از نقاط حادثهخیز شهر، تاکید میکند: امروز با همراهی شهردار، معاون دادستان، مدیرفنی استانداری و تعدادی از مدیران دستگاههای اجرایی به صورت میدانی از بعضی نقاط بازدید صورت گرفت و تصمیمات خوبی برای رفع نواقص و مشکلات آنها اتخاذ شد.
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با اشاره به فوت حدود ۱۰۰ نفر در حوادث ترافیکی درون شهری کرمانشاه سال گذشته، تصریح میکند: نمیتوانستیم بنشینیم و نظارهگر مرگ همشهریان خود باشیم؛ بنابراین تصمیم گرفتیم در بازدیدهای میدانی هرچه سریعتر نسبت به رفع نقاط حادثه خیز اقدام کنیم.
سردار حاجیان با اشاره به شناسایی ۱۶ نقطه حادثه خیز در کرمانشاه، تاکید میکند: در بازدیدهای صورت گرفته مقرر شد شهرداری نسبت به نصب پل عابرپیاده، سرعتکاه و نصب نرده در وسط معابر در نقاطی که لازم است به منظور جلوگیری از تردد عرضی شهروندان و عابران پیاده اقدام کند.
وی تاریکی و کمنور بودن بعضی معابر را از علل اصلی وقوع سوانح رانندگی میداند و اضافه میکند: برای حل این مشکل نیز شرکت توزیع برق استان برای اصلاح این موضوع نیز قول مساعد داد.
فرمانده انتظامی استان کرمانشاه با بیان اینکه پلیس به عنوان خادم مردم و ضابط قانون، مشکلات و مطالبات آنها را به صورت جدی پیگیری خواهد کرد، ادامه میدهد: دستگاههای اجرایی نیز همکاری خوبی دارند و همه متحد و متفقالقول هستند تا کار اصلاح نقاط حادثهخیز هرچه سریعتر انجام گیرد.
سردار حاجیان با بیان اینکه پلیس برای مردم، از مردم و پشتیبان و پناهگاه آنها است، عنوان میکند: من و همه همکارانم قول دادهایم که آسایش خود را فدای امنیت و آرامش مردم کنیم و در این راه مقدس با همه توان ایستادهایم.
آمادگی شهرداری کرمانشاه برای هرگونه تعامل با پلیس و رفع نواقص نقاط حادثهخیز
نادر نوروزی، شهردار کرمانشاه نیز به خبرنگار ایمنا میگوید: اقدامات شهرداری برای اصلاح نقاط حادثهخیز به ویژه در حوزههای رفع معضلات ترافیکی، ایمنسازی معابر و کاهش تصادفات آغاز و اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به ابتکار سردار حاجیان فرمانده انتظامی استان در طرح بازدید میدانی از نقاط حادثه خیز شهر کرمانشاه، تصریح میکند: قرارگاه کاهش تصادفات نیز به میزبانی پلیس تشکیل و تصمیمات خوبی از جمله بازدیدهای میدانی اتخاذ شد.
شهردار کرمانشاه با بیان اینکه تعداد خودروهای کرمانشاه با معابر شهری تناسبی ندارد، اضافه میکند: بر همین اساس معابر جدیدی در حال احداث است و تعدادی نیز مورد بهرهبرداری قرار گرفته است، ضمن اینکه تا هفتههای آینده نیز معبر جدید دیگری احداث خواهد شد.
نوروزی تکیه بر ناوگان حملونقل عمومی و افزایش توان این ناوگان برای ارتقای خدماترسانی به شهروندان را مورد تاکید قرار میدهد و اضافه میکند: لازم است برای تشویق و ترغیب مردم به استفاده از ظرفیت ناوگان حملونقل عمومی فرهنگسازی صورت گیرد.
وی تاریکی معابر و بلوارهای شهر کرمانشاه را از جمله دلایل اصلی وقوع سوانح رانندگی درون شهری عنوان و تصریح میکند: در این راستا نیز با اداره برق در تعامل خواهیم بود تا این مشکل نیز به سرعت رفع شود.
نظر شما