به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پیشبینی بازارهای نوظهور تا ۲۰۷۵ حاکی از آن است که رشد بالقوه جهانی تا این سال به احتمال زیاد کاهش خواهد داشت که دلیل آن بهطور عمده رشد کندتر نیروی کار است. این رشد بهطور متوسط سالانه کمتر از ۳ درصد خواهد بود و به مسیر نزولی ادامه خواهد داد، همچنین انتظار میرود رشد جمعیت جهان که طی پنج دهه گذشته از ۲ درصد در سال به کمتر از یک درصد رسیده است، تا ۲۰۷۵ به صفر برسد.
علاوه بر این پیشبینی میشود بازارهای نوظهور بهویژه در آسیا، تعادل قدرت اقتصادی جهانی را تغییر دهند، آسیا به پیشی گرفتن از بازارهای توسعهیافته امروزی ادامه دهد و تا ۲۰۵۰، پنج اقتصاد بزرگ جهان چین، ایالاتمتحده، هند، اندونزی و آلمان باشند.
در این میان ایالات متحده آمریکا به دلیل رشد بالقوه کمتر در مقایسه با اقتصادهای بزرگ در حال ظهور، بعید است که عملکرد استثنایی داشته باشد و انتظار میرود رشد بالقوه آن بهطور قابلتوجهی کمتر از اقتصادهای بزرگ در حال ظهور همچون چین و هند باقی بماند.
در حال حاضر افزایش ارزش دلار ارزش اقتصاد ایالات متحده را بالا برده است، اما انتظار میرود قدرت دلار طی ۱۰ سال آینده کاهش پیدا کند. از سوی دیگر در صورت اجرای سیاستهای مناسب، نیجریه، پاکستان و مصر نیز میتوانند تا ۲۰۷۵ از بزرگترین اقتصادهای جهان باشند.
برای سالهای ۲۰۷۰ تا ۲۰۷۹، اقتصادهای نوظهور با رشد ۲.۳ درصدی پیشبینی میشوند که با رشد بهرهوری ۱.۱ درصدی، از اقتصادهای توسعهیافته پیشی خواهند گرفت. آسیا با رشد ۲ درصدی سریعترین منطقه در حال رشد باقی خواهد ماند، با این حال پیشبینی میشود که اقتصاد چین شاهد یکی از بالاترین کاهشها را داشته باشد.
پیشبینی میشود که رشد اقتصادهای آمریکای لاتین ۱.۹ درصد باشد که بهتدریج بالاتر میرود و طی ۱۰ سال شتاب میگیرد. رشد در اروپای مرکزی و شرقی، خاورمیانه و آفریقا نیز به دلیل افزایش سهم اقتصادهای آفریقایی روی ۳.۲ درصد ثابت بماند.
بزرگترین اقتصاد جهان تا ۲۰۷۵
طبق پیشبینیها، چین با پیشبینی جمعیت ۱.۰۲ میلیارد نفری، تولید ناخالص داخلی ۶۶.۱۶ تریلیون دلاری و سهم تخمینی ۲۰.۳۹ درصدی در تولید ناخالص داخلی جهانی تا ۲۰۷۵ بزرگترین اقتصاد جهان تا این سال خواهد بود.
تحول اقتصادی چین یکی از برجستهترین داستانهای موفقیت در میان کشورهای با درآمد متوسط است. این کشور تا ۲۰۷۵ به دلیل تولید، صادرات و سرمایهگذاری روی فناوری و زیرساخت، بزرگترین اقتصاد جهان خواهد بود. چین با برابری قدرت خرید (PPP) از ایالات متحده بهعنوان بزرگترین اقتصاد عصر حاضر پیشی گرفته است و انتظار میرود تا ۲۰۷۵ بهطور کامل آن را پشت سر گذارد.
نظر شما