افزایش ۱۷ درصدی حوادث آتش سوزی در رشت/ شهروندان نسبت به بیمه کردن اماکن خود اقدام کنند

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با بیان اینکه حوادث آتش‌سوزی در شهر در بهار امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد افزایش داشته است، گفت: به شهروندان توصیه می‌شود برای جبران زیان‌های ناشی از حوادث احتمالی در اولین فرصت، نسبت به بیمه کردن منزل و مغازه خود اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، شهرام مؤمنی امروز_یکشنبه دهم تیر_ در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی رشت با تعداد ۳۸۰ نیروی آتش‌نشان و ۹۰ دستگاه خودروی سبک، نیمه‌سنگین و سنگین و موتور سیکلت در ۱۵ ایستگاه فعالیت می‌کند.

وی افزود: آتش‌نشانان و تیم‌های عملیاتی این سازمان در سه ماهه نخست امسال به ۱۴۳۶ مورد عملیات اطفای حریق، حادثه و خدمات ایمنی اعزام شدند.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با بیان اینکه آتش‌نشان طی این مدت به ۶۳۴ عملیات اطفای حریق اعزام شدند، که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد افزایش داشته است، اضافه کرد: از این تعداد عملیات، ۱۶۴ مورد آتش سوزی منازل مسکونی، ۴۸ مورد تجاری و ۴۲۲ سایر حریق‌ها بوده است.

مؤمنی خاطرنشان کرد: علت ۲۷ درصد آتش‌سوزی‌ها اتصال در سیستم سیم کشی برق تشخیص داده شد که توجه به ایمنی سیم‌کشی‌های برق اماکن عمومی و به خصوص منازل مسکونی بسیار حائز اهمیت است.

وی بی‌احتیاطی در روشن گذاشتن وسایل گاز سوز و برقی پیش از ترک محل را از مهم‌ترین عوامل بروز حوادث آتش‌سوزی دانست و تصریح کرد: نشتی گاز و رفع نکردن نواقص وسایل گاز سوز خصوصاً گاز پیک نیک و بی‌احتیاطی در قرار دادن اجسام قابل اشتعال و سریع‌الاشتعال در منزل و در مجاورت اجاق گازها، رسیدن شعله‌های ناشی از آتش‌سوزی علفزار و ضایعات به دیوارهای عایق و سربندی‌ها، بی‌احتیاطی در روشن گذاشتن گاز پیک نیکی و لوازم‌برقی در مجاورت پرده و لباس، تجمع معتادین در منازل مخروبه و یا متروکه، رفع نکردن نواقص لوازم برقی و استفاده از یک پریز و سه راهی مشترک برای لوازم پر مصرف و غیره از مهم‌ترین عوامل خطرآفرین و حادثه ساز است.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با بیان اینکه در حوادث آتش‌سوزی سه ماه امسال، تنها ۲۳ درصد منازل مسکونی و ۲۹ درصد مغازه‌ها دارای بیمه آتش سوزی بود، تاکید کرد: به شهروندان توصیه می‌شود برای جبران زیان‌های ناشی از حوادث احتمالی در اولین فرصت، نسبت به بیمه کردن منزل و مغازه خود اقدام کنند.

مؤمنی اظهار کرد: آتش‌نشانان به ۳۹۰ مورد مأموریت حادثه و ۴۱۲ خدمات ایمنی اعزام شدند که شامل ۱۷۷ مورد نجات از آسانسور، ۸۲ محبوس شدن افراد در منزل مسکونی و سایر خدمات بوده است.

وی گفت: محبوس شدن در آسانسور رتبه نخست حوادث را دارد که نسبت مدت مشابه سال گذشته هفت درصد کاهش و محبوس شدن در اماکن مختلف چهار درصد افزایش داشته است؛ به شهروندان توصیه می‌شود نسبت به ایمنی و سرویس تجهیزات مانند آسانسورها، درب‌های خروجی منازل، اتاق خواب‌ها، سرویس‌های بهداشتی اقدام کنند تا به واسطه نقص در تجهیزات شاهد حوادث ناگوار نباشیم.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت اظهار کرد: در میان خدمات ایمنی انجام شده توسط آتش‌نشانان، عملیات بسته‌شدن درب بدون محبوس شدن افراد با تعداد ۱۴۲ مورد و ۱۷ درصد افزایش نسبت مشابه سال گذشته، یکی دیگر از پرترددترین عملیات‌ها بوده است، لذا به شهروندان توصیه می‌شود نسبت به رفع نقص تجهیزات خانگی اقدام کنند.

مؤمنی خاطرنشان کرد: به واسطه غیرقابل پیش‌بینی بودن رخداد حریق و حوادث و در مقابل لزوم عکس‌العمل سریع آتش‌نشانان و تیم‌های امدادی؛ برنامه‌های روزانه مبنی بر انجام تمرینات ورزشی، عملیاتی و آموزش‌های تئوری زیر نظر مسئولین و فرماندهان ایستگاه‌های آتش نشانی انجام می‌شود.

وی با اشاره به ترافیک خودروها در حین اعزام به محل حوادث گفت: در زمان بروز حوادث زمان، یک عامل مهم برای هر امدادگر به خصوص آتش‌نشانان است و همچنان توجه به آژیر خودروهای امدادی و بازگشایی مسیرهای منتهی به محل حادثه نیازمند فرهنگ‌سازی است.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت با اشاره به وجود کوچه‌های تنگ و باریک در برخی از مسیرهای شهر رشت افزود: پارک نامنظم خودروهای شخصی در کوچه‌های تنگ و باریک به خصوص در حوادث نیمه‌های شب، عملیات‌های سخت و نفس‌گیری را بر آتش نشانان تحمیل می‌کند، لذا به شهروندان توصیه می‌شود در کوچه‌های تنگ و باریک در حد امکان در یک مسیر خودروها را پارک کنند.

مؤمنی با اشاره به رعایت نکردن برخی از شهروندان در حفظ حریم ایمنی محل حوادث، افزود: آتش نشانان در تمام حریق‌ها و حوادث، با مشکل تجمع بیش از حد شهروندان برای تماشای حوادث به خصوص تصادفات و آتش سوزی‌ها روبرو هستند که یکی از موانع بسیار جدی در امر امداد رسانی است، از این رو به تمام شهروندان و نهادهای مرتبط با فرهنگ سازی توصیه می‌کنیم در این زمینه بیش از پیش همت داشته باشند.

وی با اشاره به نبود دیوار آتش در خانه‌های ویلایی، آپارتمان‌ها و اماکن تجاری تاکید کرد: یکی از عوامل مؤثر و تأثیر گذار در توقف و پیشگیری از گسترش آتش؛ وجود دیوار آتش بر در پشت بام‌های مملو از سازه‌های چوبی است که با توجه به وجود سقف‌های شیروانی در رشت، دقت لازم در این زمینه توسط سازندگان خانه‌ها و آپارتمان‌ها انجام نمی‌شود.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت تصریح کرد: وجود برخی سیستم‌های سیم کشی تار عنکبوتی، سایبان‌ها و گاری‌های زنجیر شده در بازار رشت یکی دیگر از دغدغه‌ها و مشکلات آتش نشانان در زمان بروز حوادث است لذا به بازاریان از توصیه می‌کنیم به منظور جلوگیری حوادث ناگوار و خسارت به اموال، نسبت به رعایت نکات نکات ایمنی اقدام کنند.

کد خبر 767886

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.