سهم ۷۴ درصدی خودرو از بازار بیمه کشور

بر اساس آمار دو ماه نخست سال جاری از بازار بیمه، بخش خودرو سهم ۷۴ درصدی از تعداد بیمه‌نامه‌های صادرشده از کل را دارد و بیمه درمان با ۲۹ هزار میلیارد تومان در جایگاه نخست حق بیمه تولیدی از بازار بیمه طی این مدت قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به‌تازگی آمار دو ماه نخست صنعت بیمه در سال ۱۴۰۳ را منتشر کرده است که بر اساس آن بیمه درمان، شخص ثالث و مازاد، عمر و بدنه اتومبیل در صدر حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی قرار دارد. در این مدت، بیش از ۱۰.۹ میلیون بیمه‌نامه صادر شده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل حدود ۱۰.۳ درصد رشد داشته است، همچنین در این مدت، ۱۲.۷ میلیون فقره خسارت پرداخت شده که رشد آن نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۶.۹ درصد است.

حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی

در فروردین و اردیبهشت سال جاری حجم حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب ۶۲.۲ همت و ۲۷.۳ همت (هزار میلیارد تومان) است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته به ترتیب ۴۷.۷ و ۶۱.۶ درصد افزایش داشته است.

در این مدت حق بیمه تولیدی در چهار رشته بیمه درمان ۴۶.۷ درصد، شخص ثالث و مازاد ۲۲ درصد، زندگی (عمر) ۱۱.۲ درصد و بدنه اتومبیل ۵.۳ درصد بوده است که به ترتیب فوق ۴۷ درصد، ۲۳.۱ درصد، ۱۰ درصد و ۱۰ درصد از خسارت پرداختی را شامل می‌شود، همچنین نسبت خسارت در مدت مورد اشاره ۴۳.۸ درصد است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۳.۸ درصد افزایش داشته است.

سهم بیمه درمان از بازار بیمه در سال ۱۴۰۳

در دو ماه نخست سال جاری سهم حق بیمه تولیدی رشته بیمه درمان ۲۹ همت (هزار میلیارد تومان) است که ۴۶.۷ درصد از سهم کل بازار بیمه را در این دو ماه به خود اختصاص داده و نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۵.۷ درصد رشد داشته است.

در این مدت (فروردین و اردیبهشت سال جاری) ۴۲۰ هزار و ۲۵۱ فقره بیمه‌نامه در حوزه بیمه درمان صادر شده که ۲۵۳ درصد نسبت به مدت مشابه در سال قبل رشد داشته و ۳.۸۶ درصد از سهم کل بازار بیمه را به خود اختصاص داده است.

میزان خسارت پرداختی در بیمه درمان طی دو ماه نخست سال جاری ۱۲.۸ همت است که نسبت به دوره مشابه قبلی ۶۶.۷ درصد رشد داشته و ۷۴ درصد از سهم کل بازار بیمه را در بخش خسارت پرداختی به خود اختصاص داده است، همچنین نسبت خسارت در رشته بیمه درمان طی این مدت ۴۴.۰۹ درصد است.

سهم بیمه شخص ثالث و مازاد از بازار بیمه

بر اساس این گزارش، رشته بیمه شخص ثالث طی دو ماه نخست سال جاری با ۱۳.۶ همت حق بیمه تولیدی، ۴۶.۶ درصد رشد نسبت به مدت مشابه و ۲۱.۹ درصد از سهم کل در جایگاه دوم بازار بیمه طی این مدت قرار گرفته است.

طی این مدت سه میلیون و ۷۲۲ هزار و ۶۵۴ فقره بیمه‌نامه در رشته شخص ثالث صادر شده است که نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۷.۷ درصد رشد داشته و ۳۴.۱ درصد از سهم کل بازار بیمه در حوزه تعداد بیمه‌نامه صادر در این مدت را به خود اختصاص داده است.

میزان خسارت پرداختی در بیمه‌های شخص ثالث در دو ماه نخست سال جاری ۶.۲ همت است که با ۶۳ درصد رشد نسبت به مدت متناظر در سال قبل ۲۳ درصد از سهم کل را در حوزه خسارت پرداختی به خود اختصاص داده است، همچنین نسبت خسارت پرداختی در رشته بیمه شخص ثالث طی این مدت ۴۶ درصد است.

سهم بیمه زندگی (عمر) از بازار بیمه

حق بیمه تولیدی در رشته بیمه عمر طی دو ماه نخست سال جاری ۶.۲ همت است که با ۳۸.۵ درصد رشد ۱۱.۲ درصد از سهم کل بازار بیمه را در این مدت به خود اختصاص داده است. تعداد بیمه‌نامه‌های صادرشده برای بیمه عمر در این مدت، یک میلیون و ۹۵ هزار و ۹۳ فقره بیمه‌نامه است که با ۴.۸ درصد رشد، ۱۰ درصد از سهم بازار بیمه در حوزه بیمه‌نامه‌های صادرشده را به خود اختصاص داده است.

میزان خسارت پرداختی در این حوزه ۲.۷ همت است که با ۴۱.۲ درصد رشد، ۱۰ درصد از سهم کل در بازار بیمه را به خود اختصاص داده است، همچنین نسبت خسارت پرداختی در بیمه عمر طی دو ماه نخست سال جاری ۳۶.۳ درصد است.

سهم بیمه بدنه اتومبیل از بازار بیمه

بیمه بدنه اتومبیل در دو ماه نخست سال جاری جایگاه چهارم را در حوزه حق بیمه تولیدی با ۳.۲ همت داشته و رشد ۴۰ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل تجربه کرده است که شامل ۵.۲ درصد از سهم کل بازار بیمه در حوزه حق بیمه تولیدی طی این مدت می‌شود.

در حوزه تعداد بیمه‌نامه صادرشده طی این مدت، در رشته بیمه بدنه اتومبیل ۶۹۳ هزار و ۲۴۵ فقره بیمه‌نامه صادر شده است که با ۱۴.۵ درصد رشد، ۶.۳ درصد از سهم که بازار بیمه را در حوزه تعداد بیمه‌نامه به خود اختصاص داده است.

سهم بیمه بدنه اتومبیل در حوزه خسارت پرداختی ۲.۷ همت است که با رشد ۶۵ درصدی ۹.۹ درصد از سهم کل بازار بیمه را در حوزه خسارت پرداختی، شامل می‌شود، همچنین میزان نسبت خسارت در این رشته (بدنه اتوموبیل) ۸۲.۵ درصد است.

سایر رشته‌های بیمه‌ای

در بخش حق بیمه تولیدی، پس از چهار رشته بیمه فوق‌الذکر، به ترتیب بیمه‌های مسئولیت با ۲.۶ همت و سهم ۴.۳ درصدی، حوادث راننده با ۲.۱ همت و سهم ۳.۴ درصدی، آتش‌سوزی با ۱.۵ همت و سهم ۲.۵ درصدی، مهندسی با ۰.۸ همت و سهم ۱.۳ درصدی، همچنین نفت و انرژی با ۰.۶ همت و سهم یک درصدی در جایگاه‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

در بخش تعداد بیمه‌نامه‌های صادرشده طی دو ماه نخست سال جاری رشته بیمه حوادث راننده با ۳.۷ میلیون فقره بیمه‌نامه صادرشده و سهم ۳۴ درصدی از کل در جایگاه نخست قرار دارد. پس از بیمه‌های شخص ثالث و مازاد (سهم ۳۴ درصدی)، زندگی (سهم ۱۰ درصدی)، بدنه اتومبیل (سهم ۶.۳ درصدی) و درمان (سهم ۳.۸ درصدی)، بیمه حوادث با ۴۲۳ هزار فقره بیمه‌نامه و سهم ۳.۸ درصدی، بیمه آتش سوزی با ۳۸۲ هزار فقره بیمه‌نامه و سهم ۳.۵ درصدی و بیمه مسئولیت با ۳۱۱ هزار فقره بیمه‌نامه و سهم ۲.۸ درصدی در جایگاه‌های بعدی این بخش از بازار بیمه قرار دارند.

در حوزه خسارت پرداختی در بازار بیمه طی دو ماه نخست سال جاری، پس از بیمه‌های فوق‌الذکر (درمان، شخص ثالث و مازاد، عمر و بدنه اتومبیل) بیمه‌های آتش‌سوزی با ۰.۹ همت و سهم ۳.۴ درصدی، حوادث راننده با ۰.۸۹ همت و سهم ۳.۲ درصدی و بیمه مسئولیت با ۰.۵ همت و سهم ۱.۸ درصدی در بخش خسارت پرداختی بازار بیمه قرار گرفته‌اند.

در این مدت، سه رشته بیمه شخص ثالث و بدنه اتومبیل و حوادث راننده که به بخش خودرو مربوط می‌شون، در مجموع، ۳۰.۶ درصد از سهم کل حق بیمه تولیدی، ۷۴.۶ درصد از سهم کل تعداد بیمه‌نامه صادرشده، ۳۶.۳ درصد از سهم کل خسارت پرداختی بازار بیمه را به خود اختصاص داده‌اند.

کد خبر 767439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.