به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، عمران علی محمدی امروز _شنبه بیستوششم خرداد_ در همایش داوری حرفهای در سخنانی با اشاره به جایگاه ویژه روشهای جایگزین قضائی در سند تحول و تعالی قوه قضائیه اظهار کرد: داوری و میانجیگری باعث تسریع در رسیدگی، رفع اطاله دادرسی و کاهش هزینههای دادرسی میشود.
وی افزود: گرچه رسیدگی قضائی تکلیف دستگاه قضائی است، اما طرفین دعوا میتوانند با مراجعه به داوری بدون طی کردن تشریفات زمانبر در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه مطلوب خویش نائل شوند.
رئیسکل دادگستری استان ایلام با بیان ضرورت وجود برخی ویژگیها در افرادی که به عنوان داور انتخاب میشوند، گفت: فردی که به عنوان داور مورد رجوع مردم قرار میگیرد، باید واجد شرایط علمی لازم، تجربه، پختگی و شایستگیهای خاص رسیدگی از جمله تسلط به مواد قانونی آئین دادرسی مدنی باشد.
علی محمدی تصریح کرد: ایجاد نهاد داوری تحول و تعالی در دستگاه قضائی محسوب میشود و توسعه آموزش در داوری به عنوان یک مبحث پایهای به صورت ویژه در سند تحول و تعالی مد نظر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: هدف از ارجاع به داوری و میانجیگری کاهش اطاله دادرسی، توجه به تخصص، حفظ حریم خصوصی افراد و افزایش رضایتمندی مردم است.
رئیس کل دادگستری استان ایلام اضافه کرد: فعالیت داوران و مدیریت کانون داوران باید به درستی مدیریت شده و تلاش کنیم تا نخبگان متعهد در این نهاد به مردم خدمت کنند.
علی محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت ارزیابی مستمر داوران به بیان برخی ویژگیهای آنان پرداخت و گفت: یک داور باید از تخصص، بی طرفی، تجربه، مهارتهای حل و فصل موضوع و مهارتهای ارتباطی برخوردار باشد.
وی با اشاره به وجود کارکنان قضائی و اداری متعهد و پر تلاش در مجموعه دادگستری و شوراهای حل اختلاف استان با بیان برخی از دستاوردهای دادگستری ایلام اظهار کرد: دادگستری استان ایلام در شاخص کمترین تعداد پروندههای معوق و مسن، در شاخص تکریم ارباب رجوع و رضایتمندی مردم، در شاخص اتقان آرا، در شاخص عملکرد اجرای احکام کیفری و در شاخص استفاده از سامانه مدیریت پرونده(CMS) در کل کشور حائز رتبه برتر شده است.
به گزارش ایمنا، در پایان این مراسم تعداد ۱۱ نفر از پذیرفتهشدگان آزمون داوری، پس از انجام سوگند فعالیت خود را آغاز کردند.
نظر شما