به گزارش خبرگزاری ایمنا، عید سعید غدیر خم یکی از بزرگترین اعیاد مسلمانان است و بر این اساس یکی از سنتهای حسنه در این عیدالاکبر که روایات عجیبی درباره آن نقل شده اما تا سالهای قبل کمتر مورد توجه قرار میگرفت، موضوع «اطعام» بود؛ امام صادق (ع) در این باره فرمودهاند: غذا دادن به یک مؤمن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در رأس آنها خود ائمه معصومین) و یک میلیون شهید (در رأس آنها حضرت عباس و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد. (بحار ج ۶ ص ۳۰۳).
با توجه به این روز و اهمیت این موضوع، «مهمونی غدیر» به مناسبت عید سعید غدیر خم از چهارراه ولیعصر (عج) تا چهارراه پارک وی تهران در بعدازظهر روز دوشنبه، بیستوهفتم تیر ۱۴۰۱ برگزار شد.
رهبر انقلاب در تاریخ پنجم مرداد سال ۱۴۰۱ در توصیف این حرکت ارزشمند اینگونه بیان کردند: «این جشن غدیر در تهران خیلی چیز عجیبی بود! نمیدانم شما دیدید یا خیر؛ من خودم در تلویزیون نگاه کردم دیدم؛ بعضیها هم که رفته بودند، آمدند برای ما تعریف کردند. دیدید چه جوری در این جشن میلیونی، همه جور آدمی شرکت کردند؟ اینها طرفدار دیناند، اینها دوست دارند دین را.»
حضور حدود ۴ میلیون نفر در مهمانی عید غدیر سال ۱۴۰۲
این توصیف رهبر انقلاب باعث شد که این مراسم باشکوه در سال ۱۴۰۲ در نقاط مختلف کشور بهصورت گستردهتر، باشکوهتر و البته برنامههای جانبی بیشتری برگزار شود و بر این اساس مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر تهران در حد فاصل میدان امام حسین (ع) تا میدان آزادی از ساعت ۱۸ روز جمعه، شانزدهم تیر با فعالیت ۲۳۰۰ موکب، ۶۰ استیج مردمی، دهها شهربازی کوچک، و چهار استیج بزرگ در میدانهای امام حسین (ع)، فردوسی و انقلاب و میدان آزادی برگزار شد و باید گفت که یکی از مهمترین وجوه برگزاری این مراسم، مردمی بودن آنچه در بعد اجرا و چه در بعد حضور بود.
بنا بر اعلام سخنگوی ستاد مردمی برگزاری مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر، اهدای ۱۰۰ هزار اسباببازی از سوی کودکان به پویش هدیه اسباببازی بانی شدن ۴۳۳ هزار نفر از مردم و حضور حدود ۴ میلیون نفر در این مراسم از ابعاد عظمت این مراسم بود.
رئیس سازمان صدا و سیما: تغییری در جداول مناظرهها نخواهیم داشت
امسال نیز با بهرهگیری از تجارب سالهای گذشته برنامههای گستردهتری پیشبینی شده است که طبق آن تاکنون ۲۲۰۰ موکب تنها برای تهران ثبتنام کردند؛ از سویی علاوه بر تهران برگزاری این مراسم در ۳۰ مرکز استان قطعی است.
قرار بر این است که این برنامه مطابق سالهای قبل همزمان با عید غدیر یعنی پنجم تیر از ساعت ۱۶ تا ۲۳ برگزار شود اما یکی از مهمترین نکاتی که در این باره مطرح است، آن است که با اعلام زمان برگزاری مناظرههای انتخابات ریاستجمهوری از سوی صدا و سیما، آخرین مناظره نیز در همین روز برگزار میشود؛ موضوعی که در نشست خبری «مهمونی کیلومتری غدیر» نیز توسط «سخنگوی ستاد مردمی برگزاری مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر» مورد توجه قرار گرفت و در این باره اظهار کرد: «در ابتدای برنامهریزی این جشن نظرسنجی از نهادهای هیئتی داشتیم تا زمان مناسب انتخاب شود که اعلام شد عمده جشن هیئتها شب عید است، برای همین زمان جشن ما عصر غدیر برنامهریزی شد؛ از مسئولان رسانه ملی درخواست کردیم تا زمان مناظره آخر را تغییر دهند؛ پیشنهاد دادیم یا روز مناظره تغییر کند یا ساعت آن به ۱۴ یا ۲۲ تغییر کند.» مطالبهای که پیمان جبلی رئیس سازمان صدا و سیما در پاسخ به آن در حاشیه هیئت دولت پاسخ منفی به آن داد و بر این نکته تاکید داشت که زمان مناظرات تغییری نخواهد داشت.
مطالبهای به وسعت یک ایران
پس از اعلام موضع رئیس سازمان صدا و سیما، تغییر زمان برگزاری مناظرات تبدیل به یکی از مباحث داغ فضای مجازی شد و کاربران واکنشهای فراوانی داشتند:
کاربری در این باره نوشت:
«مدیران صدا و سیما حواسشون به تقویم نیست؟
امسال قراره انشاءالله شاهد چنین جمعیتی واسه عید غدیر باشیم اما همزمان با این مراسم، آخرین مناظره حساس ریاستجمهوری هم قراره از رسانه ملی پخش بشه؟ من دیگه حرفی برای گفتن ندارم:)»
کاربر دیگری هم با اشاره به تحسین این حرکت از سوی رهبر انقلاب اینطور واکنش نشان داد:
«این عکسا مهمونی غدیر پارساله که توجه جهان اسلامو جلب کرده بود و حضرت آقا هم این حرکت رو تأیید کردن، بهتره صداوسیما هم ساعت مناظره آخرو تغییر بده.»
دیگری هم اینطور واکنش نشان داد:
«گویا روز و ساعت مهمونی ده کیلومتری غدیر و مناظره آخر همزمان شده؛
ای کاش صداوسیما لااقل ساعت مناظره اخر رو عوض کنه.»
مخاطبی دیگر نیز اینطور نوشت:
«مناظره انتخاباتی یا جشن عید غدیر!؟؟
کاش آقای جبلی فکر کنن و مناظره انتخاباتی رو تغییر بدن.
#عید_غدیر»
کاربر دیگر هم خطاب به مردم نوشت:
«مناظره پنجم همزمان شده با جشن مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر که توی این چند سال اخیر با استقبال میلیونی، بزرگترین جشن مذهبی جهان اسلام شده
از مسئولین صداوسیما مطالبه کنید زمان این مناظره رو تغییر بدن که تداخل این دو برنامه باعث کمرنگ شدن این جشن بزرگ نشه.»
دیگری هم اینطور واکنش نشان داد:
«همزمان با شب عیدغدیر، قراره مناظره باشه؛
به نظرشما میشه توی کشور شیعه ایام غدیر جشن نباشه؟
کاش مسئولین صداوسیما فکری به حال این قضیه بکنن!»
کاربری هم نوشت:
«دقیقاً آخرین و مهمترین مناظره انتخاباتی ساعتش با جشن ۱۰ کیلومتری و میلیونی غدیر همزمان شده؛ این طور هم مناظرات آسیب میبینه هم جشن، فکری کنید آقایون.»
دیگری هم با اشاره به پای کار بودن مردم ایران در عرصههای مختلف نوشت:
«مردم ایران هم مذهبی هستن هم سیاسی..
تداخل برنامه مذهبی عید غدیر با مناظره فقط مردم رو آزرده میکنه…
بهتره روزش تغییر کنه جبلی جان!!!»
کاربری هم از زبان یک شهروند اینطور نوشت:
«کاش صداوسیما روز و ساعت مناظره آخرو عوض کنه، حیفه مهمانی ۱۰ کیلومتری غدیر که یکی از بزرگترین رویدادهای باشکوه جهان اسلامه تحت تأثیر قرار بگیره، خدایی یکاریش کنید.
با تشکر یک شهروند.»
آقایان؛ دین و دولت به یکدیگر آمیخته است!
به گزارش ایمنا، در سال ۱۳۸۵ و در جریان دیدار کارگزاران نظام و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر انقلاب در سالروز عید مبعث، ایشان بر این نکته تاکید داشتند که «اگر ما مسلمانیم، دین و دولت به یکدیگر آمیخته است؛ نه مثل دو چیزی که به هم وصل شده باشند. دین و دولت یک چیز است.»؛ بر این اساس و تاکید لازم است که این توجه و همسویی دین و دولت از سادهترین تا کلانترین مسائل خودنمایی کند و مطالبه مردم دیندار ایران زمین در چنین برنامههایی مورد توجه قرار بگیرد.
نظر شما