به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، احمد وحیدی، امروز_ پنجشنبه بیستو چهارم خرداد_ در افتتاح هشتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیونهای شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونان شهرسازی و معماری کلان شهرها و مراکز استانها اطهار کرد: یکی از مشکلات همایشهای ما این است که پس از اتمام، همایشها خروجی ندارد و این به عنوان یک آفت است.
وی افزود: پس از اتمام همایش باید ارائه گزارشی صورت گیرد که در خصوص بافت تاریخی و بازآفرینی و احیا، چه اقدام و برنامههای جدیدی اقدام شده است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه تاکنون در وزارت کشور خروجی از این دست برگزاری مجامع نداشتهایم، تصریح کرد: شهرداران کلانشهر کشور ۳۵۰ همت بودجه دارند و این منابع باید به صورت بهینه مصرف کنند و الگوها با مبانی ارزشها همخوانی داشته باشد، چرا که غیر از این باشد شهری بیاصالت و بیهویت ایجاد میشود.
وحیدی اضافه کرد: شهر عبارت از تعدادی ساخت چند خانه مسکونی نیست، بلکه یک الگو میانی دارد که باید بر اساس یک جهان بینی و الگو طراحی شود.
وی به همه حاضرین در این مجمع تاکید کرد: باید دستاوردها در موضوع هویت ایرانی اسلامی اعلام شود.
وزیر کشور ادامه داد: شهر شیراز باید محور توسعه حرم حضرت احمدبنموسی (ع) باشد، چرا که ارزشهای این شهر برآمده از این آستان مقدس است اما در همه این سالها کاری برای آن انجام نشده است.
وحیدی با اشاره به اینکه در هیچ قسمتی هویتسازی در شهر مشاهده نمیشود، خاطرنشان کرد: فضای روانی حاکم بر شهرها بر ساختمانهای شهر تأثیرگذار است، این در حالی است که معماری حاکم بر مهندسی است و یک نگاه کلان و از بالا به پایین است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در خصوص مسائل بازآفرینی و احیای بافتهای تاریخی پیشنهاداتی داده شود، اظهار کرد: سالیان سال است که در خصوص احیا و بازآفرینی بافتهای تاریخی صحبت شده است اما آنچه که باید انجام نشده است، از سوی دیگر بافت تاریخی تبدیل به یک آسیب شده که موجب ایجاد ناهنجاری شده است.
وزیر کشور تاکید کرد: باید نگاه عمومی به فضای بازآفرینی بافتهای تاریخی تغییر کند، از سوی دیگر باید جرایم و ارتفاعات را کاهش داد، چرا که برخی مواقع برای مردم آسیبزا است.
وحیدی افزود: راهکارهای عملی برای احیا و بازآفرینی بافتها بسیار ضرورت دارد.
وزیر کشور در پایان این مجمع تاکید کرد: پس از پایان این نشست گزارشات خروجی ارائه شود.
نظر شما