به گزارش خبرگزاری ایمنا، وبگاه شبکه خبری الجزیره نوشته است که بررسی یک کمیسیون مستقل سازمان ملل به این نتیجه رسیده است که رژیم صهیونیستی و گروههای مقاومت فلسطینی مرتکب جنایات جنگی شدهاند، علاوه بر این در خصوص رژیم اسرائیل تاکید بر جنایات علیه بشریت به علت تلاش برای هدف قرار دادن مردم غزه و استفاده ابزاری از گرسنگی شده است.
این دو گزارش در مورد اقدامات رژیم صهیونیستی و گروههای فلسطینی اولین تحقیق عمیق سازمان ملل در مورد رویدادها از ۷ اکتبر را تشکیل میدهد. استفاده از عبارت «جنایت علیه بشریت» -مانند آنچه در گزارش علیه اسرائیل به کار رفته- معمولاً برای جدیترین جنایات بینالمللی که آگاهانه به عنوان بخشی از حمله سیستماتیک علیه غیرنظامیان انجام میشود، اختصاص دارد.
به گفته الجزیره، این یافتهها که بر اساس مصاحبه با قربانیان و شاهدان، اسناد ارسالی، تصاویر ماهوارهای، گزارشهای پزشکی و اطلاعات منبع باز به دست آمده به سرعت توسط رژیم اسرائیل محکوم شد که اختلاف بین رژیم صهیونیستی و سازمانهای بینالمللی را گسترش میدهد.
این کمیسیون که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال ۲۰۲۱ ایجاد شد و هفته آینده گزارشها را به شورا ارائه خواهد کرد. این گزارشها از بازه هفتم اکتبر تا پایان سال ۲۰۲۳ را پوشش میدهند زمانی که جنبش مقاومت فلسطینی حماس طی عملیات طوفانالاقصی محاصره غزه را در هم شکست و به پایگاههای نظامی دشمن اشغالگر حمله کرد.
گزارش درباره اقدامات اسرائیل میگوید که این رژیم مرتکب اعمالی از جمله گرسنگی اجباری، قتل یا کشتار عمدی، مجازات دستهجمعی و حملات عمدی به غیرنظامیان شده است. در آن به «حمله گسترده یا سیستماتیک علیه غیرنظامیان غزه» توسط ارتش اسرائیل اشاره شده است.
در بیانیه کمیسیون همچنین آمده است: «تعداد بیشمار تلفات غیرنظامی در غزه و تخریب گسترده اشیا و زیرساختهای غیرنظامی، نتیجه اجتنابناپذیر استراتژی اتخاذ شده با هدف ایجاد حداکثر خسارت، بدون توجه به اصول تمایز، تناسب و اقدامات احتیاطی کافی است.»
در ادامه آن آمده است: «جنایات کشتار علیه بشریت؛ قتل؛ آزار و اذیت جنسیتی مردان و پسران فلسطینی؛ انتقال اجباری؛ و شکنجه و رفتار غیرانسانی و ظالمانه صورت گرفته است.»
این کمیسیون همچنین افزوده است که «فراوانی، شیوع و شدت جنایات جنسی و متبنی بر جنسیت علیه فلسطینیها توسط ارتش اسرائیل در این بازه نشانهای است که برخی از این خشونتها بخشی از رویههای عملیاتی این ارتش هستند.»
بر اساس دادههای ارائه شده توسط وزارت بهداشت در غزه، بیش از ۳۷ هزار فلسطینی در جنگ غزه کشته و حدود ۸۵ هزار نفر دیگر زخمی شدهاند.
در خصوص اتهامات علیه حماس، به روال همیشه یک نکته ظریف وجود دارد، آن هم نبود شواهد در خصوص اتهام تجاوز است. در این گزارش نوشته شده است که ادعاهای مربوط به اتهام تجاوز به صورت مستقل قابل بررسی و تأیید نبودند. حماس بارها این اتهامها به منظور آسیب وارد کردن به وجهه آن و توجیه جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین را رد کرده است.
این گزارش همچنین خاطرنشان کرده است که مقامات رژیم صهیونیستی «تقریباً از همه نظر در محافظت از غیرنظامیان در جنوب اسرائیل ناموفق بودند.»
ناوی پیلای به عنوان رئیس کمیته تحقیقاتی از رژیم صهیونیستی خواسته است که «بلافاصله عملیات نظامی و حملاتش علیه غزه را متوقف کند.» وی همچنین از حماس و سایر گروههای مقاومت فلسطینی خواسته است که حملات راکتی را متوقف کنند و تمامی اسیرها را آزاد کنند زیرا به اسارت گرفتن یک جنایت جنگی است. درون متن گزارش آمده است که «ضروری است همه کسانی که مرتکب جنایت شدهاند پاسخگو باشند.»
الجزیره در پایان نوشته است که اسرائیل که از همکاری با تیم کارشناسان سازمان ملل خودداری کرد، به سرعت این گزارش را محکوم کرد و با رد یافتههای آن، کمیته را به «تبعیض سیستماتیک ضد اسرائیلی» متهم کرد. رژیم صهیونیستی همواره سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل را به تعصبات ضد اسرائیلی و یهودستیزی متهم میکند و این ادعاهای دروغین از آغاز جنگ آن در غزه افزایش یافته است. ماه گذشته نیز، زمانی که دادستان ارشد دیوان کیفری بینالمللی (ICC) درخواست صدور حکم بازداشت علیه مقامات ارشد رژیم اسرائیل و حماس را به اتهام جنایات جنگی صادر کرد، با خشم واکنش نشان داد.
نظر شما