به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان شمالی، رضا عطایی ظهر امروز _چهارشنبه بیستوسوم خرداد_ در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ۲۶ شهر خراسان شمالی و ۷۵۰ روستا با جمعیت ۹۰۰ هزار نفر تحت پوشش آبرسانی هستند.
وی با اشاره به پساب تولیدی در شهرهای بجنورد، شیروان، اسفراین و آشخانه، افزود: پساب این شهرها پس از تصفیه به مراحل استفاده باز میگردد.
مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان شمالی افزایش جمعیت و کاهش منابع آبی را تهدیدهای حوزه آبرسانی دانست و خاطرنشان کرد: حفظ تعادل نیازمند اجرای پروژههای جدید آبرسانی است؛ پروژه بزرگ آبرسانی از منابع پلنگ دره در حال حاضر در جریان است که در آن هشت حلقه چاه حفاری شده و دارای ۲۹ کیلومتر خط انتقال است.
عطایی تاکید کرد: بنا است ۴۰۰ لیتر بر ثانیه از این محل به بجنورد آب منتقل شود؛ نباید به آبهای سطحی همچون سد شیرین دره اکتفا کرد، به همین منظور این پروژه تعریف شده است که فاز نخست آن پیشرفت ۶۰ درصدی دارد.
وی با اشاره به تأمین آب شیروان از سد بارزو، اضافه کرد: این سد طی سالیان اخیر کم آب شد؛ بنابراین در جنوب شهر شیروان نیز پروژه حفر هشت حلقه چاه آغاز شد که در حال حاضر چهار حلقه در آستانه استفاده قرار دارد؛ این چهار حلقه نیز ۱۰۵ لیتر بر ثانیه آب شرب تأمین میکند.
مدیرعامل آب و فاضلاب خراسان شمالی از وجود پروژههای آبی در تمام ۲۶ شهرستان خبر داد و تصریح کرد: دو حلقه چاه در اسفراین نیز با هشت کیلومتر خط انتقال در حال اجرا است. ۷۵ روستا در خراسان شمالی با تانکر آبرسانی میشوند، اما این عدد در فصول مختلف متفاوت است بهنحوی که در تابستان به ۳۵ روستا کاهش پیدا میکند.
عطایی با بیان اینکه به بعضی روستاها بیش از نیاز آب تزریق میشود، اما بهدلیل استفاده در امور باغی و کشاورزی، آب شرب با کمبود مواجه میشود، گفت: به صورت میانگین هر لیتر آب شرب تنها یک تومان برای شهروندان هزینه دارد، این امر موجب سوءاستفاده برخیها شده است. اصلاح الگوی مصرف در این راستا ضروری است و ۳۵ درصد مردم بیش از الگوی مصرف آب مصرف میکنند
وی افزود: صنایع بزرگ استان باید طبق قانون از پساب استفاده کنند؛ آب منطقهای متولی اجرای این قانون است و به صنایع تا پایان ۱۴۰۳ مهلت داده است تا تأسیسات استفاده از پساب را تأمین کنند.
عطایی خاطرشان کرد: حدود ۶۰ میلیارد تومان از مشترکان طلب داریم که ۲۴ میلیارد آن مربوط به دستگاههای اجرایی است.
نظر شما