به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده امروز -سهشنبه بیستودوم خرداد_ در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان اظهار کرد: میزان بارندگی در استان حدود ۲۶۰ میلیمتر بوده و با وجود افزایش ۲۷ درصدی حجم بارندگی در سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته اما همچنان با کاهش ۱۵ درصدی بارندگی نسبت به متوسط بلندمدت (۵۵ ساله اخیر) روبهرو هستیم.
وی اضافه کرد: میزان تخلیه منابع آب سطحی و زیرزمینی استان سالیانه حدود ۲ میلیارد مترمکعب است که ۷۳ درصد از آن در بخش آب زیرزمینی و ۲۷ درصد نیز در بخش آب سطحی است. از این میزان ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب از سفرهای آب زیرزمینی و نیممیلیون متر مکعب هم از آب سطحی استان قزوین تخلیه میشود. بنابراین
دبیر کارگروه سازگاری با کمآبی استان با بیان اینکه شرکت آب منطقهای قزوین مطالعات جامع آب شرب و صنعت استان تا افق ۱۴۲۵ را انجام داده و بخش عمدهای از این مطالعات وارد فاز اجرایی شده است، گفت: بخش کشاورزی ۸۸ درصد مصرف منابع آبی استان و بخشهای صنعت و شرب به صورت سرجمع ۱۲ درصد مصرف منابع آبی استان قزوین را به خود اختصاص میدهند.
ستوده افزود: از ۲۸ سال پیش تا امروز ۳ میلیارد متر مکعب کسری مخزن در منابع آبی استان روی داده است، افزود: سطح مخازن آبی استان قزوین از ۱۳ به ۱۰ میلیارد متر مکعب کاهش داشته است و آمارها بیانگر این واقعیت است که سطح آب در مخزن دشت قزوین از سال ۱۳۷۵ تاکنون ۴۲ متر فرو رفته است.
وی فرونشست دشت قزوین، خشک شدن چاهها و قنوات را از عوارض مصرف بیش از حد منابع آبی دشت قزوین در چند دهه اخیر دانست و ادامه داد: در حاضر دشت قزوین ۱۷.۵ سانتیمتر در سال فرونشست دارد که نتیجه آن گسترش پهنههای بیابانی است که این موضوع میتواند به خطوط انتقال آب، برق و گاز آسیب جدی بزند.
دبیر شورای حفاظت از منابع آبی استان قزوین در ادامه صحبتهای خود با اشاره به حفر ۵ هزار و ۸۱۷ حلقه مجاز در استان با میزان تخلیه سالیانه ۱.۲ میلیارد متر مکعب گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادلبخشی به مصرف از منابع آبی در استان ۲ هزار و ۸۳۱ حلقه چاه غیرمجاز را پر و مسلوبالمنفعه کردیم که به این واسطه ۳۴۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف آب انجام شده است.
ستوده همچنین از انسداد ۱۰۱۶ حلقه چاه غیرمجاز در استان در طول یکسال اخیر خبر داد و اضافه کرد: روی ۳۸۰۵ حلقه چاه دستگاه کنتور هوشمند نصب کردیم و در ضمن پروانه بهرهبرداری ۵۶۱ حلقه چاه را اصلاح کردیم که منجر به صرفهجویی ۸ میلیون متر مکعبی آب شده است.
وی ایجاد بانک سهم آب استان قزوین و راهاندازی رصدخانه آب را از طرحهای دانشبنیان آبمنطقهای استان برشمرد و ادامه داد: در ضمن در حوزه ساماندهی به بستر، حریم و حاشیه رودخانه برای ۳ هزار و ۶۷۱ هکتار زمین در بستر و حریم رودخانه سند تکبرگ اخذ و ۱۷۱ هکتار زمین در بستر و حریم رودخانه را آزادسازی کردیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین همچنین در بخش دیگری از سخنانش از پیشرفت ۱۳.۵ درصدی طرح انتقال آب از سد طالقان به استان قزوین خبر داد و گفت: برای رساندن آب از طالقان به شهر جدید مهرگان باید ۳۵ کیلومتر خط انتقال آب ایجاد کنیم که ۱۰ کیلومتر آزادسازی زمین صورت گرفته و البته اجرای کامل انتقال آب طالقان به قزوین ۱۱ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.
ستوده همچنین با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۸۵.۵ درصدی ساخت سد بالاخانلو اضافه کرد: هزینه ساخت این سد ۱,۵۰۰ میلیارد تومان به نرخ امروز برآورد شده و این سد با مخزن ۳۹ میلیون متر مکعبی آب آشامیدنی ۵ شهر و ۳۰ روستا را تأمین خواهد کرد. در ضمن ۸۲ کیلومتر طول خط انتقال و شبکه آبرسانی سد بالاخانلو به حساب میآید.
وی همچنین از هزینهکرد ۱,۲۰۰ میلیارد تومانی برای ساختن سد مخزنی نهب خبر داد و گفت: مخزن این سد گنجایش نگهداری ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب را داراست که ۸۰ میلیون متر مکعب آن مختص بخش کشاورزی در شهرستانهای تاکستان و بویینزهرا است. در حال حاضر پیشرفت فیزیکی ساخت این شبکه ۲۶ درصد است و تاکنون ۷ کیلومتر از کانال اصلی آن افتتاح شده است.
نظر شما