نزدیک به ۳ هزارهکتار از اراضی پارک ملی گلستان طعمه حریق شد

سرپرست پارک ملی گلستان گفت: در ۲۰ سال گذشته بیش از دو هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی حاشیه این جاده طعمه آتش شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از گلستان، وحید خیرآبادی صبح امروز _سه‌شنبه بیست‌ودوم خرداد_ در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: طبق بررسی‌های صورت گرفته در ۲۰ سال اخیر حدود دو هزار و ۳۰۰ مورد انواع جانوران از گونه‌های مختلف خرس قهوه‌ای، مرال، شوکا، آهو و گراز و پلنگ، پرندگانی همچون جغد و انواع خزندگان بر اثر برخورد با خودروهای عبوری در این جاده میان گذر تلف شدند.

وی افزود: علاوه‌بر آن در بعضی مواقع بقایای آتش به‌جا مانده از حضور مردم که در حاشیه جاده میان گذر پارک ملی گلستان اتراق می‌کنند با هر وزش باد موجب بروز آتش‌سوزی ناخواسته می‌شود به‌طوری که در ۲۰ سال گذشته بیش از دو هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی حاشیه این جاده طعمه آتش شد.

سرپرست پارک ملی گلستان نصب گاردریل و احداث زیرگذر و روگذر را از دیگر راهکارهای مؤثر در کاهش تلفات حیات‌وحش در جاده میان گذر دانست و تصریح کرد: اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان موظف به تأمین اعتبار از سوی وزارت راه و شهرسازی برای پیگیری نصبت گاردریل شده است.

وی ادامه داد: از مجموع ۲۵ کیلومتر جاده میان گذر عبوری در دل پارک ملی گلستان تاکنون فقط در ۲.۵ کیلومتر آن گاردریل نصب شده است.

خیرآبادی از تجهیز و به‌روزرسانی ماشین‌آلات خاموش‌کردن آتش محیط زیست گلستان از محل تخصیص ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبارات دور نخست سفرهای استانی رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: از سال ۱۳۹۹ با انعقاد تفاهم‌نامه با سپاه نینوا هر ساله از ظرفیت نیروهای بسیج سازندگی برای اجرای آتش‌بان برای مقابله با آتش‌سوزی احتمالی به‌ویژه در فصل گرما استفاده می‌کنیم.

وی ادامه داد: پارک ملی گلستان نخستین پارک ملی در کشور محسوب می‌شود که به‌عنوان ذخیره‌گاه زیست کره در سازمان یونسکو به ثبت رسید و ثبت جهانی جنگل هیرکانی در سال ۲۰۱۹ بر ارزش آن افزوده است.

سرپرست پارک ملی گلستان با اشاره به اهمیت پارک ملی گلستان برای جوامع محلی به‌عنوان ظرفیتی توریستی، تفریحی و در بعضی مواقع فرصتی برای برداشت میوه جنگلی، بیان کرد: این پارک منبع تأمین آب اهالی ۱۳ روستای هم‌جوار خود همچون «کندسکو، تنگراه، قوشه چشمه، زاو بالا و پایین» است و علاوه‌بر آن آب‌رسانی به حدود ۸۰ روستا و شهر فراغی شهرستان کلاله از چشمه زاو پارک ملی گلستان انجام می‌شود.

وی عبور جاده آسفالته میان گذر به طول ۲۵ کیلومتر را از چالش‌های اصلی این ذخیره‌گاه زیست‌کره برشمرد و گفت: این جاده میان گذر ۷۰ هکتار از مساحت پارک را در برگرفته و موجب دسترسی آسان شکارچیان غیرمجاز و از طرف دیگر افزایش تلفات جانوری ناشی از تصادفات جاده‌ای شده است.

کد خبر 762086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.