نشست وزیران خارجه بریکس با ادای احترام به شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان آغاز به کار کرد

نشست شورای وزیران خارجه کشورهای عضو بریکس امروز در شهر نیژنی نووگورود روسیه با گرفتن عکس دسته‌جمعی وزیران آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس با حضور علی باقری، سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و دیپلمات‌های ارشد ۹ کشور دیگر عضو این گروه امروز _دوشنبه بیست‌ویکم خرداد_ در نیژنی نووگورود روسیه آغاز شد.

در ابتدای این نشست سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به عنوان میزبان، به اعضا خوشامد گفت و درخواست کرد تا اعضای بریکس به احترام شهید آیت‌الله رئیسی و شهید امیرعبداللهیان بایستند.

نشست وزیران خارجه بریکس با ادای احترام به شهیدان رئیسی و امیرعبداللهیان آغاز به کار کرد

با توجه به راهبرد دولت سیزدهم در پیوستن به همگرایی‌های مهم منطقه‌ای، نظیر شانگهای، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و بریکس، شرکت در این نشست به عنوان اولین اجلاس وزیران امور خارجه بریکس که جمهوری اسلامی ایران در سطح یک عضو رسمی در آن شرکت می‌کند، از اهمیت ویژه‌ای برای کشورمان برخوردار است.

به گزارش ایمنا، موضوع عضویت کشورمان در گروه بریکس با جدیت در دولت سیزدهم دنبال شد و پس از اعلام تصمیم جدید کشورهای عضو برای پذیرش اعضای جدید رایزنی برای عضویت در دستور کار نشست‌های مقامات عالی رتبه و مسئولان کشورمان قرار گرفت.

در دوران ریاست چین بر گروه بریکس شاهد تحولات مثبت در گسترش بریکس به‌ویژه توافقات چهاردهمین اجلاس سران بودیم که از آن جمله می‌توان به توافق سران در چهاردهمین اجلاس برای پذیرش اعضای جدید اشاره کرد با توجه به چراغ سبز اعضای گروه بریکس نامه رسمی شهید حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه سابق کشورمان مبنی بر درخواست عضویت در گروه بریکس به همتایان در خرداد ۱۴۰۱ به پنج کشور عضو ارسال شد.

پس از آن نادلی پاندور، وزیر روابط و همکاری بین‌المللی آفریقای جنوبی طی نامه‌ای رسمی از شهید امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه سابق دعوت به عمل آوردند تا در اجلاس وزرای امور خارجه دوستان گروه بریکس ، یازدهم و دوازدهم خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۲۱ ژوئن ۲۰۲۳ در شهر کیپ تاون شرکت و با همتایان خود ملاقات کردند. به دنبال آن نشست مشترک سفرای خارجی کشورهای عضو گروه بریکس به ریاست صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی در تاریخ بیست‌وپنجم اردیبهشت ۱۴۰۲ در وزارت امور خارجه برگزار شد. در این نشست سفرا و کارداران کشورهای عضو بریکس از عضویت کشورمان استقبال کردند، اما به این نکته اشاره کردند که هنوز اعضای گروه در مورد معیارها و شیوه‌نامه پذیرش اعضای جدید به اجماع لازم نرسیده‌اند. همچنین نشست مشترکی به ریاست صفری با سفرای کشورمان در کشورهای عضو بریکس در تاریخ بیست‌وهفتم اردیبهشت برگزار شد.

با توجه به پیشنهاد مطرح شده از سوی شهید امیرعبداللهیان در نشست وزیران خارجه دوستان بریکس در کیپ تاون کنفرانس ایران و بریکس با حضور مسئولان ذی‌صلاح پنج کشور عضو و سفرا و نمایندگان سفارتخانه‌های خارجی و نمایندگانی از وزراتخانه‌ها و نهادهای داخلی روز هفدهم مرداد ۱۴۰۲ در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزرات امور خارجه برگزار شد.

پیگیری‌های متعدد کشورمان برای عضویت در گروه بریکس و تقویت سیاست خارجی کشور در گسترش روابط با شرق موجب گشت تا در جریان برگزاری چهارمین اجلاس به میزبانی چین جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها کشور غرب آسیا جهت شرکت در اجلاس بریکس پلاس دعوت شود و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور فقید شهید در نشست غیر ضوری بریکس پلاس در تاریخ ۲۴ ژوش ۲۰۲۲ سخنرانی کرد. آیت‌الله رئیسی در سخنرانی خود تأکید کردند با توجه با چالش‌های روزافزون جهانی راه‌حلی جز افزایش مشارکت در سطح بین‌المللی نمی‌تواند پیشبرد توسعه جهانی را تضمین کند.

پیرو رایزنی‌های فشرده با مقامات کشورهای عضو بریکس سران کشورهای عضو در پانزدهمین اجلاس خود در تاریخ دوم شهریور ۱۴۰۲ (بیست‌وچهارم آگوست ۲۰۲۳) از عربستان سعودی آرژانتین مصر، امارات متحده عربی، اتیوپی و جمهوری اسلامی ایران برای پیوستن به بریکس دعوت به‌عمل آوردند. آرژانتین دعوت کشورهای عضو بریکس را نپذیرفت. سایر این جمهوری اسلامی ایران از یازدهم دی ۱۴۰۲ (یکم ژانویه ۲۰۲۴) به‌طور رسمی به گروه بریکس پیوست. آیت‌الله رئیسی ، رئیس‌جمهور شهید به دعوت رسمی ماتاملا سیریل رامافوزا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی در این اجلاس شرکت کرد.

کد خبر 761853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.