به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسانرضوی، یکصدوشانزدهمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، _صبح امروز بیستویکم خرداد_ با حضور اکثریت اعضا و با دستور کار سوال از شهردار مشهد پیرامون حوادث سیل اخیر و چهار تذکر از اعضای شورا آغاز شد.
حجتالاسلام حسن منصوریان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد اظهار کرد: یکی از رسالتها و اختیارات قانونی شورای اسلامی شهر، نامگذاری معابر و میادین است، با وجود گذشت یکسال از نامگذاری یکی از معابر شهر، فرمانداری با عنوان «ابهام» مانع از اجرای این مصوبه شده است و در شرایطی که ابهام در قانون معنا و مفهوم خاص خود را دارد، شورای شهر باید از این مصوبه خود دفاع کند و حتی از استاندار پیگیر موضوع شود.
سکوت در قبال اهمال شهرداری جایز نیست
مجید دبیریان رئیس کمیسیون اقتصادی شورای شهر مشهد نیز در این جلسه اظهار کرد: همه متعهد به امانتداری و انجام امورات، به نحو احسن هستیم و ضمن رعایت صرفه و صلاح شهر و شهرداری، در تمام زمینهها، پیوسته باید عدالت و انصاف را مدنظر داشته باشیم، با این وجود باید توجه داشت که سکوت برخی همکاران در قبال اهمال شهردار و بدنه شهرداری جایز نیست.
وی افزود: یکی دیگر از تذکرها به شهردار، مربوط به سیل اخیر است، در این خصوص، طی یک نامه رسمی در نهم خردادماه به شهردار، مقرر شد ظرف ۱۰ روز گزارشی به شورای شهر ارائه شود، اما تاکنون گزارشی وصول نشده است.
دبیریان گفت: تذکر دیگر هم مربوط به شهربازی پارک ملت است، در شرایطی که بهترین زمان برای بهرهبرداری از این مجموعه را درحال پشت سر گذاشتن هستیم، شهربازی هنوز بهرهبرداری نشده است.
حضور در جلسات تخصصی، تکلیف شهردار و مدیران شهری است
سیدحسین علویمقدم رئیس کمیسیون ورزش و جوانان شورای شهر مشهد هم در این جلسه اظهار کرد: یکی از مأموریتها و تکالیف شهردار، معاونان و مدیران شهری، حضور مستمر و مجدانه در جلسات کارشناسی کمیسیونهای تخصصی است؛ متأسفانه بر خلاف نص صریح قانون، شاهد حضور مدیران شهری در جلسه کمیسیون ورزش و جوانان نبودیم که به هیچ وجه قابل قبول نیست.
لزوم تعیین تکلیف مدیران شهری با حکم «سرپرست»
موسیالرضا حاجی بگلو سخنگوی شورای شهر مشهد نیز در سخنانی اظهار کرد: حدود ۱۰ نفر از مدیران ارشد شهرداری مشهد، هماکنون با حکم سرپرستی مشغول فعالیت هستند، سرپرستی برای یک بازه نهایت سه ماهه است، اما با وجود گذشت هشت ماه، همچنان این مدیران تعیینتکلیف نشدهاند که تأثیر بهسزایی روی انگیزه آنها دارد.
سوال از شهردار مشهد پیرامون حوادث سیل اخیر
در ادامه جلسه و به عنوان اولین دستورکار صحن علنی، حجتالاسلام حسن منصوریان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر متن سوال از شهردار را قرائت کرد: «ضمن ابراز تأسف و تأثر از درگذشت همشهریان عزیز در حادثه اخیر وقوع سیل مشهد مقدس و کمال تقدیر و تشکر از همه همکاران محترم شهرداری به ویژه نیروهای خدمات شهری و فنی عمران در مدیریت حوادث به استحضار میرساند به جهت پیشگیری و جلوگیری از وقوع خسارت وارده سیل و همچنین مطابق پیوست دستورالعمل نحوه مقابله با ترک فعل وظایف مدیران و کارمندان و پیشگیری از آن ابلاغیه ۹۹/۷/۳ رئیس محترم قوه قضائیه که مصادیق آن بند ۱۴ ماده ۵۵ میباشد و به استناد بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداریها مبنی بر اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و همچنین هشدارهای ارسالی بابت وقوع سیل، «آیا شهرداری به ریاست شهردار محترم نه جلسات داخلی معاونتها جلسه بحران تشکیل و به معاونتهای ذیربط وظایف و مسئولیتها را ابلاغ نموده و پیگیریهای لازم به عمل آمده است؟ آیا مستند چرایی شیوهنامههای لازم در برابر بحران اعلامی از قبیل تخلیه چاه جذبی مکاتبات با دستگاههای ذیربط و بازدید و استفاده از ناظر دریچههای خروجی موجود میباشد؟»
در ادامه محمدرضا قلندر شریف شهردار مشهد در پاسخ این سوال اظهار کرد: حادثهای اتفاق افتاد و بارانی بارید که براساس نظر رسمی سازمان هواشناسی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان در حضور معاون اول رئیسجمهور و وزیر کشور دوره بازگشت آن ۲۰۰ ساله بود.
وی افزود: هشدار صادر شده، هشدار نارنجی بود، در حالی که برای بارندگیهای با دوره بازگشت ۲۰۰ ساله باید هشدار قرمز صادر میشد، در روز بیستوششم اردیبهشت بارندگی ۴۰ دقیقهای ۳۸.۵ میلیمتری، بیش از دوره بازگشت ۲۰۰ ساله بود و در روز بیستونهم اردیبهشت نیز ۲۲ میلیمتر بارندگی در ۱۵ دقیقه اتفاق افتاد، براساس قانون مدیریت بحران کشور، مدیریت بحران شهر برعهده فرماندار است و در شرایط اضطراری شهردار و بخشدار باید در ستاد بحران حضور پیدا کنند، دستوراتی که صادر میشود نیز به ریاست فرماندار در ستاد بحران است.
قلندر شریف بیان کرد: براساس قانون سازوکارهای لازم جهت کنترل آبهای سطحی و سیلابها باید توسط آبمنطقهای انجام شود که شهرداری به منظور کمک به آبمنطقهای اقدام به بدنهسازی و بهسازی تمام مسیلهای داخل شهر کرده است، در قانون کل مسیلها و کالها در اختیار آبمنطقهای است، ما در این زمینه اقداماتی را قبل از وقوع سیل و هر ساله انجام میدهیم، از سالیان گذشته با عقد قرارداد با مشاوران ذیصلاح اقداماتی انجام شده است.
شهردار مشهد ادامه داد: ما در مشهد ۱۹۱ کیلومتر مسیل داریم که ۱۵۰ کیلومتر توسط با منابع شهرداری بدنهسازی و بهسازی شده است، ۱۴ کیلومتر در محدوده شهر و در اختیار شهرداری نیست، ۲۷ کیلومتر از مسیلها نیز هنوز بدنهسازی نشده است، براساس ضوابط، مسیلهای شهری باید برای دوره بازگشت ۵۰ ساله طراحی و اجرا و جداول مدت و شدت بارش نیز تهیه شود.
وی خاطرنشان کرد: در سیل اخیر شاهد بودیم غیر از دو نقطه شهر که بحران داشتیم، در هیچ نقطه دیگری بحران نداشتیم و تنها شاهد آبگرفتگی بودیم، معاونت خدمات شهری از آغاز فصل بارشها اقدامات مختلفی را انجام داد و حوزه معاونت و محیط زیست و خدمات شهری نیز برای سیلاب اردیبهشت اقدامات زیادی داشته است، ما حتی به حوزه فرهنگی جهت کنترل زیر پلها و زیرگذرها نیز وظایفی را محول کردیم که بیش از ۵۰ نفر بیخانمان یا کارتنخواب جمعآوری و به خانه سبز منتقل شدند.
قلندر شریف گفت: ما در بیستوششم اردیبهشت در تمام مراحل تنها بودیم اما مدیریت کردیم، در بیستونهم اردیبهشت نیز همان حادثه و بدتر رخ داد اما زودتر مدیریت شد، زیرا همه دستگاهها کمک کردند. در این روز میدان انقلاب ظرف ۱۴، ۱۵ ساعت و در مرحله دوم طرف شش، هفت ساعت جمع شد.
به گزارش ایمنا، حجتالاسلام منصوریان از پاسخ شهردار قانع نشد و قرار شد بعد از اعلام گزارش سیل مشهد، روند استیضاح انجام شود.
نظر شما