به گزارش خبرگزاری ایمنا از گیلان، اسدالله عباسی امروز _یکشنبه، بیستم خرداد_ در آئین رهاسازی ۴۵۰ میلیون قطعه ماهیان استخوانی، خاویاری، دریایی و میگو که بهطور همزمان در دریای خزر، خلیج فارس، دریای عمان و آبهای داخلی با حضور رئیس سازمان شیلات کشور و ارتباط تصویری با وزیر جهاد کشاورزی انجام شد، اظهار کرد: در دریا انواع ماهیان استخوانی و خاویاری وجود دارد که نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی دارند، از این رو این ذخایر ارزشمند باید حفظ شود.
وی با تأکید بر اهتمام دولت سیزدهم در جلوگیری از انقراض ماهیان خاویاری، افزود: صید بیرویه برخی از کشورها باعث منقرض شده ماهی خاویار شده بود که جلو این امر گرفته شده است.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای دولت سیزدهم و تأکیدات شهید جمهور توسعه مراکز ذخایر ماهیان خاویاری و استخوانی بود و اقدامات خوبی در این خصوص در گیلان انجام شده است.
عباسی بیان اینکه نگاه دولت سیزدهم اعطای تسهیلات به تولیدات همگام با زیست بوم است، تصریح کرد: در اعطای تسهیلات اولویت با تولیدات همگام با زیست بوم استان است، زیرا توجه به این امر منجر به زنجیره تولید و ارزش افزوده میشود.
وی گفت: صید و صیادی یکی از شغلهای آب و اجدادی گیلانیان است که هر ساله درآمد بسیار خوبی را برای افراد ایجاد میکند از این رو باید آن را برای آیندگان به خوبی حفظ کنیم.
استاندار گیلان با اشاره به وجود چهار مرکز تکثیر انواع ماهیان خاویاری و استخوانی در گیلان افزود: اقتصاد دریامحور با معیشت مردم استان گره خورده است، بنابراین صیادان و ساحلنشینان باید به هر طریقی شده تمامی گونههای ماهی را حفظ کنند.
عباسی با بیان اینکه رهاسازی ۴۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی، یک ظرفیت برای استانهای ساحلی کشور و شمالی است، گفت: از مجموع ۴۵۰ میلیون قطعه بچه آبزی که عملیات رهاسازی آنها امروز در این پنج استان آغاز میشود، ۳۰ میلیون قطعه بچه میگو، ۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی دریایی مختص آبهای استان خوزستان و بقیه انواع بچه ماهیان استخوانی و خاویاری است و بیشتر آن در گیلان رهاسازی خواهد شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه بچه ماهی خاویاری در گیلان رهاسازی شده بود، افزود: حجم رهاسازی بچه ماهیان خاویاری حدود سه میلیون قطعه است که عملیات رهاسازی این بچه ماهیان در استان گیلان انجام میشود.
نظر شما