به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پلیس، علی شریفی با اشاره به تغییراتی که برخی رانندگان در خودروهای خود ایجاد میکنند، اظهار کرد: شاهد هستیم که برخی جوانان اقدام به تغییر در مشخصات ظاهری و حتی فنی خودروی خود میکنند، به عنوان مثال عدهای از جوانان ارتفاع خودرو را کاهش یا افزایش میدهند یا اگزوز خودروی خود را تعویض و تصور میکنند با این تغییرات شرایط خودرویشان بهتر میشود، اما در اشتباه هستند، زیرا این مفاهیم در قانون تعریف شده و خارج کردن خودرو از شرایط استاندارد به معنای بهتر کردن خودرو نیست.
وی با اشاره ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی افزود: اگر وسیله نقلیه دارای نقص فنی مؤثر باشد و احتمال خطر را افزایش دهد و باعث بروز تصادفات شود، این خودرو برای رفع نواقص به تعمیرگاه اعزام میشود.
رئیس اداره اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: در صورت تشخیص عیب و نقص فنی مؤثر در وسایل نقلیه، مالکان موظف هستند نسبت به توقیف خودرو اقدام کنند، همچنین پس از اینکه خودرو توقیف و به تعمیرگاه ارسال و تغییرات لازم روی آن اجرا شد، مجدد همکاران پلیس راهور از این وسیله بازدید میکنند و در صورت رفع شدن نواقص، این خودرو مجاز به تردد خواهد بود.
شریفی اضافه کرد: علاوه بر توقیف نیز، در قانون آمده است که اگر خودرو نقص فنی مؤثر داشته باشد، راننده پلاک شخصی سه نمره منفی و راننده پلاک وسایل نقلیه عمومی یا سنگین نیز شش نمره منفی گواهینامه دریافت میکند.
وی گفت: برخی رانندگان، با دستکاری در خودروهای خود باعث ایجاد مزاحمت برای سایر شهروندان میشوند، به عنوان مثال در اگزوز تغییراتی ایجاد و صدای آن را به گونهای تنظیم میکنند که برای سایر افراد صدایی گوشخراش است، همه شهروندان باید به این مسئله دقت کنند که ما در یک جامعه زندگی میکنیم و در هر شرایطی باید منافع جمع را دید، نه منافع و علایق شخص را و چنین تغییراتی نباید انجام شود.
رئیس اداره اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: اگر در تصادفات، کارشناسان راهور یا بیمه متوجه شوند که نقص فنی در پی ایجاد تغییرات در خودرو وجود داشته است، این علت مهمترین علت تصادف شناخته میشود، تغییر در وسیله نقلیه به صورت عمدی و کاهش ایمنی و استاندارد در قانون مجازات نیز به عنوان تشدید مجازات شناخته میشود و هزینههای بیمهای نیز افزایش پیدا میکند.
شریفی تاکید کرد: هرگونه تغییر یا نقصان در خودرو از نظر ظاهری، فنی و استاندار که موجب کاهش ایمنی، آلودگی صوتی و افزایش آلایندههای غیرمجاز شود، باعث توقیف خودرو میشود.
وی با اشاره به سایر عوامل نقص فنی مؤثر افزود: نقص در سامانههای روشنایی، نامیزان بودن چرخهای جلو و فرمان، نقص در سیستم ترمزها، نداشتن آج لاستیکها، نداشتن سامانه گرمایشی و سرمایشی نیز از جمله نقص فنی مؤثر هستند، همچنین نداشتن زنجیر چرخ، دود کردن وسیله نقلیه، آلودگی صدا و نقص در کمربند ایمنی و کیسه هوا نیز از جمله مواردی است که به عنوان نقص فنی مؤثر در قانون به آنها اشاره شده است.
نظر شما