به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، در بین مردم و فرهنگ عامه درخت اهمیت خاصی دارد تا آنجا که درختان و نباتاتی که در خانهها هستند، به نوعی عضوی از خانواده بهشمار میروند، در شهر شیراز وجود برخی درختان از جمله نارنج و انار در خانهها جزئی از فرهنگ مردم است و در این شهر درختان را میتوان از دو منظر مورد توجه قرار داد، نخست درختانی که در خانه کاشته میشوند و مردم شیراز ارتباط بسیار نزدیکی با آنها دارند و دوم درختانی که در باغها، معابر و دیگر مکانها کاشته میشود.
در بین اهالی شیراز و فرهنگ عامه غیر از درختانی که در خانهها کاشت میشوند، درختان دیگری نیز وجود دارد که در خارج از خانه و بیشتر در باغ کاشته میشوند که مهمترین آنها درختان نارنج، توت، سرو، انار، خرمالو، چنار، افرا و درخت انجیر است اما بیشترین تعدد درختان که در شهر شیراز از گذشته تا به امروز کاشت میشود دو درخت نارنج و سرو است و وجه تمایز شهر شیراز نیز به عنوان شهر بهار نارنج به دلیل کاشت این درخت است.
از فروردین سالجاری به همت شهرداری شیراز در راستای افزایش سرانه فضای سبز عمومی و جلوگیری از تخریب، قطع و خشک شدن درختان در این کلانشهر به ویژه در باغات، گشت ویژه صیانت از محدوده استحفاظی باغات قصردشت شیراز در دو منطقه ۱ و ۶ آغاز به کار کرد و صیانت از باغات و مدیریت آب به عنوان اولویت اصلی شهرداری شیراز در حوزه فضای سبز در دستور کار قرار گرفت.
از سوی دیگر تلاشهای شهرداری شیراز و به سازمانهای تابعه همچون سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز در سالهای گذشته در حفظ و صیانت از باغات و جلوگیری از هر گونه قطع و خشک کردن درختان بر هیچکس پوشیده نیست، این در حالی است که به علت علاقه وافر شهروندان این شهر به طبیعت و درخت، حتی در بسیاری موارد علاوه بر شهروندان، هنرمندان این شهر نیز روی درختان خشکیده باغات و بوستانهای سطح این کلانشهر هنر خود را به تصویر کشیدند که زیبایی این هنر چشمنواز گردشگران بسیاری است.
یکی از این هنرمندان فاخر شیرازی استاد حمید عمادی است که از سال ۹۴ پروژه تراش درختان و روایت داستان سیمرغ عطار را روی درختان خشکیده بلند قامت باغ جهاننما به تصویر کشید.
استاد عمادی در ابتدای شروع این کار خلاق و هنرمندانه در باغ جهاننما ابتدا روی دو درخت طرح سیمرغ را به تصویر کشید و پس از آن کندهکاری روی چهار درخت دیگر انجام داد و نقوش گل و مرغ و روایتی از منطقالطیر عطار را روی درختان این باغ نقش بست.
در نهایت روی شش درخت طی دو سال به سفارش سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری شیراز در باغ جهاننما هنر دست استاد عمادی به تصویر کشیده شد.
پس از این اقدام خلاق و هنرمندانه، سایر هنرمندان این شهر به درختان خشکیده بوستان و باغات جان دوباره بخشیدند که نقش مشاهیر فارس روی یک درخت در باغ ملی شیراز و اثر هنری چرخ نیلوفری در بلوار دانشجو در مدت ۴۰ روز و با همکاری یک تیم چهار نفره و روزانه ۱۰ ساعت کار از جمله آنهاست.
به گزارش ایمنا، درخت در فرهنگ عامه مردم شیراز و حتی استان فارس همواره کارکرد خاصی داشته است و حفظ، حراست و نگهداری از درختان همواره به عنوان یک فرهنگ در تمام شهرهای این استان مطرح است به گونهای که سال گذشته بنا بر اعلام اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع استان فارس بیش از ۷۰ درخت کهنسال فارس در فهرست آثار ملی ثبت شدند که این موضوع نشان از فرهنگ بالای مردم این استان در نگهداری و صیانت از طبیعت است.
نظر شما