به گزارش خبرگزاری ایمنا از هرمزگان، محمد رمضانی، امروز_ شنبه نوزدهم خرداد_ در جریان بازدید از روند آمادهسازی واحدهای نیروگاه بندرعباس برای تأمین برق پایدار در پیک تابستان سالجاری، با تاکید بر اینکه آمادگی کامل نیروگاهها برای تولید برق پایدار هدف اصلی شرکت برق حرارتی است، اظهار کرد: همه ساله پس از عبور از فصل تابستان و شروع مهرماه فصل تعمیراتی نیروگاههای حرارتی آغاز شده و باید تا پیش از آغاز روزهای گرم سال این تمهیدات به پایان برسد، چرا که از خرداد با افزایش مصرف برق کشور باید نیروگاهها آمادگی کاملی برای پاسخگویی به بار مصرف این بازه زمانی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه ۹۴ درصد تولید برق کشور بر عهده نیروگاههای حرارتی است، تاکید کرد: در همین راستا از مهر سال گذشته تاکنون افزونبر ۱۰۳ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی برای تولید برق پایدار در پیک تابستان سالجاری اجرایی شده است که با پایان این اقدامات ضمن ثبت رکورد جدیدی در زمینه تعمیرات واحدهای تولید برق حرارتی، شاهد آمادگی بیشتری نیروگاههای کشور برای تأمین انرژی روزهای گرم سالجاری خواهیم بود.
معاون راهبری تولید شرکت مادر تخصصی برق حرارتی با اشاره به اینکه طی دو سال اخیر ضریب آمادگی تولید برق نیروگاههای حرارتی کشور از مرز ۹۸ درصد عبور کرده است، گفت: دستیابی به این رقم در حالی است که میانگین آمادگی نیروگاههای جهان در حدود ۹۵ درصد است و با تلاش تمام کارکنان نیروگاههای کشور در تلاش هستیم تا این مهم در سالجاری نیز محقق و برق مطمئنی در اختیار مشترکان قرار بگیرد.
رمضانی یادآور شد: در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم از طریق افزایش توان عملی تولید نیروگاههای گازی و رفع محدودیت نیروگاههای بخاری موجود افزونبر دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور افزوده شد و در ادامه برنامهریزی مناسبی نیز برای افزایش این رقم پیشبینی شده است.
وی با قدردانی از اجرای برنامههای تعمیراتی و بهرهبرداری هدفمند در نیروگاه بندرعباس با استفاده از توان داخلی متخصصان این مجموعه، گفت: باتوجه به تأمین ۳۵ درصد برق استان توسط این نیروگاه، توجه به نیروی انسانی و همچنین بهینهسازی تجهیزات جزو اولویت اصلی وزارت نیرو و شرکت برق حرارتی است.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس نیز گفت: این نیروگاه با پایان ۱۰ برنامه تعمیرات اساسی و دورهای و ۸۵۰ هزار نفر ساعت کار تعمیراتی، با تمام توان تولید عملی خود به استقبال روزهای اوج مصرف برق پیک تابستان میرود.
داریوش محمودی یادآور شد: به منظور آمادهسازی نیروگاه بندرعباس برای پیک تابستان سالجاری تعداد ۱۰ مورد عملیات تعمیرات سنگین و فشرده روی واحدهای گازی و بخار نیروگاه انجام شد که ۹۰ درصد آن توسط کارکنان این نیروگاه انجام شده است
وی با اشاره به اینکه سال گذشته تعداد چهار هزار و ۲۰۰ قطعه مورد نیاز نیروگاه توسط متخصصان داخلی ساخته شده است، از نوسازی سیستم کنترل مدیریت مشعلهای بویلر واحد یک بخار (BMS)، برای نخستین بار با صرفهجویی ارزی دو میلیون دلاری خبر داد.
مدیرعامل نیروگاه بندرعباس اظهار کرد: در واحدهای بخار ۳۲۰ مگاواتی نیروگاه بندرعباس، سیستم مدیریت مشعلهای بویلر یا (BMS) وظیفه کنترل عملکرد مشعلها و همچنین حفاظت بویلر را برعهده دارد.
معاون راهبری تولید شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی همچنین از اتاق فرمان و بخشهای فنی و تعمیراتی نیروگاه بازدید و در نشستهای رو در رو با مدیران و معاونان شرکت کرد و در مورد مشکلات و مسائل این واحد نیروگاهی به بحث و تبادل و نظر پرداخت.
به گزارش ایمنا، نیروگاه بندرعباس با چهار واحد بخار و دو واحد گازی با ظرفیت یکهزار و ۳۳۰ مگاوات، به عنوان بزرگترین نیروگاه جنوب شرق کشور، نقش بهسزایی در پایداری شبکه برق سراسری و تأمین برق استان هرمزگان دارد.
نظر شما