به گزارش خبرگزاری ایمنا، یکی از مهمترین ویژگیهای دولت سیزدهم و شخص شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی محدود نبودن نگاه وی به پایتخت و حتی فراری بودن از پایتخت بود در واقع دولت سیزدهم برآمده از مردم بود و بر این اساس جای جای این کشور، از نزدیکترین تا دورترین نقاط را وطن خود میدانست و در نهایت در همین مسیر نیز شهید جمهورمان فدا شد؛ در این مسیر یکی از تأکیدات همیشگی دولت در جلسات مختلف از جمله جلسات ثابت با استانداران، تفویض اختیارات بیشتر به استانداران بود و بر این اساس شهید آیتالله رئیسی تمرکز بیش از حد اختیارات در پایتخت را مانع بزرگ حل مسائل استانها میدانست و کارگروهی را مأمور بررسی تمرکززدایی و چگونگی واگذاری برخی اختیارات لازم به استانداران کرده بود.
آنگونه که مشخص و معین است، هر استانی در هر نقطه از کشور دارای ظرفیتهای فراوان فرهنگی، علمی، مذهبی و… است و در این مسیر اصفهان نیز همیشه پایتخت فرهنگ و هنر شناخته میشود اما بر خلاف این امر کم و بیش شاهد بوده و هستیم که در برخی اوقات مورد بیمهری قرار میگیرد اما نگاه شخص شهید آیتالله رئیسی به اصفهان، آن سخنانی بود که در بدو ورود به این شهر در خرداد ۱۴۰۱ بیان کرد: «استان اصفهان استان ایثار و شهادت، علم و فرهنگ و هنر، دینمداری و ولایتمداری است، مهد پرورش فلاسفه و حکماً، سرداران رشید و دلاوران بسیاری است که نه فقط برای استان اصفهان بلکه برای کشور افتخار است؛ استان اصفهان سرزمین استعدادها است، استعدادهای بسیاری در این استان وجود دارد؛ این استان در دفاع مقدس مثالزدنی است، ۲۳ هزار شهید استان اصفهان و قریب به ۵۰ هزار ایثارگر اصفهان، گواه بر این است که استان اصفهان، استان انقلاب و دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی است و این نکته برای همه و مسئولان مسئولیتآفرین است.»؛ مسئولیتی که خود بهدرستی سرلوحه کار قرار دارد و در طول ۳ سال فعالیت اقدامات فراوانی را در حوزههای مختلف از جمله میراث فرهنگی در اصفهان انجام داد.
احیای کارخانه ریسباف پس از ۲۰ سال بلاتکلیفی
حفظ و احیای کارخانه ریسباف اصفهان رؤیای ۲۰ ساله مردم اصفهان و دوستداران میراث فرهنگی، با همبستگی اجزا مختلف دولت احیا شد تا مامنی امن برای ایجاد موزه منطقهای اصفهان و گنجینه آثار صنایع دستی این شهر خلاق صنایع دستی باشد.
مجموعه تاریخی کارخانه ریسباف از جمله آخرین بازماندههای کارخانههای ریسندگی پشم اصفهان است که در مساحتی در حدود ۷۴ هزار متر مربع با زیربنایی در حدود ۵۴ هزار مترم ربع در محور تاریخی چهارباغ بالای اصفهان واقع شده است؛ این بنا که در سال ۸۱ به ثبت آثار ملی ایران رسید، در اختیار بانک ملی قرار داشت و از دوران دولت دهم بنا شد تا مالکیت آن با رعایت قوانین برای ایجاد موزه منطقهای اصفهان به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری منتقل شود اما این اتفاق بهدلیل آنچه که تحت عنوان «تعلق سرمایه مالی کارخانه ریسباف به سهامداران بانک ملی» خوانده میشد، معطل ماند تا اینکه در آذر سال ۱۴۰۲ برای نجات این کارخانه تاریخی، با تلاشهای مدیریت استان و همراه کردن دستگاههای مرتبط، ریسباف بهطور رسمی به اداره کل میراث فرهنگی اصفهان تحویل داده شد.
این بنا برای احیا و نجات بخشی در اختیار شهرداری اصفهان قرار گرفته تا جان دیگری به ریسباف دمیده شود؛ بر اساس تصمیمات مقرر شده یکی از بزرگترین مراکز تولید و عرضه صنایع دستی جهان در این مجموعه ایجاد میشود. در صورت ایجاد موزه در ریسباف، این مجموعه قابل رقابت با بزرگترین موزههای تاریخی جهان همچون لوور در پاریس خواهد بود. میتوان گفت احیای ریسباف بزرگترین طرح احیای میراث فرهنگی کشور پس از انقلاب است.
ثبت ۸ کاروانسرای تاریخی استان اصفهان در فهرست یونسکو
۲۶ شهریور ۱۴۰۲ طی چهلوپنجمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در شهر ریاض ۵۴ کاروانسرای ایرانی از ۲۴ استان کشور در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدند که از این تعداد ۸ کاروانسرا متعلق به استان اصفهان بوده است که با ثبت آنها فهرست میراث ثبت جهانی استان به ۱۷ مورد رسیده است.
کاروانسرای گز، کاروانسرای امینآباد، کاروانسرای مرنجاب، کاروانسرای نیستانک، کاروانسرای کوهپایه، کاروانسرای گبرآباد، کاروانسرای مهیار و کاروانسرای شیخ علی خان از جمله کاروانسراهایی هستند که در دولت سیزدهم با پیگیریهای مدیریت استان در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدند، در واقع ثبت جهانی این آثار و پراکندگی آنها در شهرستانهای استان، فرصت مناسبی را برای توسعه پایدار گردشگری در مناطق مختلف استان فراهم میسازد.
ثبت جهانی شهر کاشان به عنوان شهر جهانی بافتههای سنتی
پس از ثبت اصفهان بهعنوان شهر جهانی صنایع دستی در سال ۱۳۹۲، شهر کاشان دومین شهر استان اصفهان است که در سال ۱۴۰۲ بهعنوان شهر جهانی بافتههای سنتی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است؛ با توجه به ظرفیتها و پتانسیلهای کاشان در رشته نساجی سنتی، این شهر ابتدا به عنوان شهر ملی ثبت و سپس پرونده جهانی آن بهمنظور ارزیابی به شورای جهانی صنایع دستی ارسال شد، که پس از بازدید متخصصان و کارشناسان این حوزه در سال ۱۴۰۲ و در دولت سیزدهم بهعنوان شهر جهانی نساجی سنتی به ثبت رسید.
فعالیت بیش از ۳۰ کارگاه تولیدی مرتبط با نساجی سنتی و اشتغال مستقیم بیش از ۱۰۰ هنرمند در رشتههای مختلف و مرتبط با نساجی سنتی نشاندهنده دیرینگی این هنر در منطقه کاشان و پویایی شهرستان در این حوزه است.
افزایش تعداد موزههای فعال استان اصفهان به ۴۳ موزه
در دولت سیزدهم با راهاندازی ۵ موزه در سطح استان اصفهان شامل موزه بافتههای داری ورزنه، موزه ابزار کار کشاورزی، موزه باشگاه سپاهان، موزه موسیقی ارامنه جلفا و موزه نگارگری و هنرهای تجسمی نگاه تعداد موزههای استان از ۳۸ موزه به ۴۳ موزه افزایش یافت.
رشد ۳۳۰ درصدی صنعت گردشگری در استان اصفهان
با بسترسازی دولت سیزدهم اقبال گردشگران برای ورود به استان اصفهان ۳۳۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است.
افزایش تعداد مهر اصالت ملی صنایع دستی استان اصفهان به ۶۰۰ مورد
از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تعداد ۱۵۰ قلم صنایع دستی استان اصفهان موفق به کسب مهر اصالت ملی شدهاند که به این ترتیب تعداد صنایع دستی دارای مهر اصالت ملی استان از ۴۵۰ قلم به ۶۰۰ قلم افزایش یافته است.
آغاز عملیات اجرایی ۴۲ پروژه گردشگری استان اصفهان در دولت سیزدهم
در دولت سیزدهم ۴۲ پروژه تأسیسات گردشگری با سرمایهگذاری ۱۱۴ هزار میلیارد ریال آغاز شد که به پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد رسیدهاند و طی سال جاری به بهره برداری خواهند رسید و برای ۱۵۰۰ نفر ایجاد اشتغال میشود.
افزایش ۱۰۰ درصدی اعتبارات مرمت بافتهای تاریخی اصفهان
از محل اعتبارات سفر خرداد ۱۴۰۱ رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی به استان اصفهان، ۲۱۰ کارگاه مرمت در سطح استان اصفهان دایر و ۱۷۰ کارگاه دیگر نیز از همین محل در شرف آغاز فعالیت است.
نظر شما