خودشیفتگی برخی رجل سیاسی زیبنده نبود/ هدف برخی غبارآلود کردن فضای سیاسی کشور است

فعال سیاسی اصولگرا گفت: برخی ثبت نام کنندگان در انتخابات ریاست جمهوری می‌دانند که رد صلاحیت می‌شوند اما هدف آنها غبارآلود کردن فضای سیاسی کشور است؛ آنها برای شکستن آرا در میدان «انا رجل» می‌گویند اما بعد از صحنه فرار می‌کنند.

حسین کنعانی مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به ثبت نام بیش از ۸۰ نفر در رقابت‌های این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، اظهار کرد: شور سیاسی یکی از مواردی است که همیشه در انتخابات‌های ریاست جمهوری با آن مواجهیم؛ در این بین بسیاری از افراد با داشتن حداقل‌های رجل سیاسی احساس تکلیف می‌کنند و در این رقابت‌ها شرکت می‌کنند.

وی افزود: ثبت نام بیش از ۸۰ داوطلب اولین چالشی که ایجاد می‌کند دامن گیر شورای نگهبان خواهد بود، چرا که اکثراً این افراد از مقامات بلندپایه کشور هستند و عدم تأیید صلاحیت هریک چالشی را متوجه شورای نگهبان خواهد کرد؛ بدین نحو که این افراد پس از رد صلاحیت چگونه می‌توانند در دستگاهی که مسئولیت دارند، ادامه کار دهند؛ لذا به نظر می‌رسد که موج سنگینی علیه شورای نگهبان توسط این افراد خواهیم داشت.

هدف برخی غبارآلود کردن فضای سیاسی کشور است

این فعال سیاسی اصولگرا ابراز کرد: مسئله بعدی که در این دوره از انتخابات با آن مواجهیم این است که تعدادی از افراد برای عقده گشایی آمده‌اند و به دنبال این هستند که با نقد دیگران خود را اثبات کنند و بعد با یک مبارزه طلبی اهداف را در صحنه انتخابات دنبال کنند؛ برای این افراد اصولاً شاخصه‌های مورد نیاز برای تصدی ریاست جمهوری مطرح نیست و برای آنها فقط دیده شدن مهم است.

وی تاکید کرد: برخی از افراد هم می‌دانند که رد صلاحیت می‌شوند و هدف آنها غبارآلود کردن فضای سیاسی کشور است؛ آنها برای شکستن آرا در میدان «انا رجل» می‌گویند اما بعد می‌بینیم که از صحنه فرار می‌کنند.

تعداد کاندیداها با قوی شدن احزاب کاهش می‌یابد

کنعانی مقدم یکی از دلایل ثبت نام کردن انبوه افراد را نداشتن فعالیت حزبی در کشور دانست و عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی در کشور ما نداشتن احزاب قوی است که از درون خود دولت سازی کنند؛ اگر احزاب قوی در کشور وجود داشته باشند می‌توانند با برگزاری انتخابات درون حزبی کابینه ریاست جمهوری را مشخص کنند و در ادامه انتخابات را به درون احزاب بکشانند اما در حال حاضر چون احزاب ما این توانایی را ندارند، در ساختار سیاسی کشور هم به نامزدهای حزبی توجه چندانی نمی‌شود و بنابراین همه افراد می‌توانند ثبت نام کرده و این مسائل را ایجاد کنند.

وی تاکید کرد: تعداد کاندیداها با قوی شدن احزاب کاهش می‌یابد؛ همچنین احزاب باید پاسخگوی رفتار نامزدهای خود باشند؛ این در حالی است که رؤسای جمهور در کشور ما پس از اتمام دوران مسئولیت پاسخگو نیستند و کسی نیست که پاسخگوی عملکرد آنها باشد و بعد از هشت سال هم به اپوزوسیون نظام تبدیل می‌شوند.

خودشیفتگی برخی کاندیداها برای رجل سیاسی زیبنده نیست

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به رفتار و سخنان نامزدهای ریاست جمهوری در زمان ثبت نام، گفت: در این جشن تکلیف و شور سیاسی برخی آقایان چنان شاد و سرمست بودند و جلوی خبرنگاران رفتار و گفتاری از خود بروز دادند که در شأن آنها نبود؛ آنها سعی داشتند خود را در جایگاه بالاتری نشان دهند که کار درستی نیست؛ به طوری که در تماشای تصاویر لحظات ثبت نام برخی از این افراد خودشیفتگی نمایان است؛ چیزی که برای رجل سیاسی زیبنده نیست.

جبهه اصلاحات جریان سیاسی منسجمی نیست

وی در رابطه با حضور پررنگ جبهه اصلاحات در این دوره از انتخابات، ابراز کرد: جبهه اصلاحات را اصلاً به عنوان جریان سیاسی منسجم نمی‌بینم، این جبهه شاخه شاخه شده است و بسیاری از آنها در تعارض هستند؛ رویکرد رهبر این جبهه یعنی آقای خاتمی در انتخابات قبل تحریم بود که خود رأی نداد و مردم را نیز به عدم مشارکت تشویق کرد؛ با این حال در انتخابات فعلی شروطی گذاشته‌اند که اگر این شروط رعایت شود در انتخابات مشارکت خواهند داشت که این رفتار با کنشگری سیاسی تضاد دارد.

کنعانی مقدم ادامه داد: افرادی که از جبهه اصلاحات به صحنه آمدند باید به این سوال پاسخ دهند که آیا شروط و قواعد بازی سیاسی و قانون اساسی را پذیرفته‌اند یا آمده‌اند که بگویند ما نیستیم چون شروط ما انجام نشده ما هم نیستیم؛ البته که این بداخلاقی سیاسی است.

وی تاکید کرد: به نظر می‌رسد جبهه اصلاحات این کنش‌گری سیاسی را انتخاب کرده‌اند که اگر شروط آنها پذیرفته نشد از رقابت‌ها کنار بکشند و بگویند اصلاً رقابتی وجود ندارد و بعد مشارکت را کاهش دهند و در ادامه رئیس جمهور آینده را رئیس جمهور حداقلی منظور کرده و مقبولیت و مشروعیت نظام را زیر سوال ببرند.

انگیزه‌های کاندیداها برای حضور در میدان انتخابات

این فعال سیاسی اصولگرا یادآور شد: انگیزه‌های مختلفی برای حضور برخی افراد وجود دارد؛ برخی می‌خواهند رقبا را در مناظره‌ها تخریب کنند؛ برخی آمده‌اند از دولت سیزدهم دفاع کنند؛ برخی آمده‌اند خود را مطرح کنند و قدری هم عقده‌های سیاسی گذشته را پاک کنند و چهره جدیدی از خود نشان دهند.

وی در خصوص احتمال رقابت بین نامزدهای نهایی گفت: به نظر می‌رسد در جریان اصولگرایی رقابت بین آقایان جلیلی و قالیباف باشد و دوستان دیگر پوششی و رویشی عمل کنند اما در بین جبهه اصلاحات احتمالاً اگر کسی بماند مورد تأیید اصلاح طلبان نخواهد بود؛ همانطور که آقای همتی در دوره قبل ماند اما اصلاح طلبان هم از او حمایت نکردند.

کنعانی مقدم پیرامون رقابت سایر جریان‌های سیاسی اذعان کرد: افرادی که از جریان سازندگی یا مستقلین یا اعتدالیون آمده‌اند، عمدتاً برای شعار دادن علیه وضعیت موجود در این رقابت‌ها شرکت کرده‌اند تا برای جریان خود بهره برداری سیاسی کنند؛ این افراد می‌دانند که از بین آنها کسی تأیید صلاحیت نمی‌شود.

وی در خصوص تأیید یا رد صلاحیت سایر کاندیداها گفت: به احتمال قوی آقایان لاریجانی، احمدی نژاد، جهانگیری، همتی و شریعتمداری تأیید صلاحیت نخواهند شد اما آقای پزشکیان تأیید خواهد شد؛ احتمالاً رقابت‌ها بین هشت نفر کاندیدا اتفاق بیفتد که ۶ تن از آنها اصولگرا هستند.

کد خبر 760870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.