افزایش جمعیت و فرزندآوری در خراسان جنوبی مورد تأکید است

استاندار خراسان جنوبی ضمن تأکید بر ضرورت افزایش جمعیت و فرزندآوری در خراسان جنوبی گفت: باید طی بازه زمانی دو تا پنج سال آینده تغییرات رشد جمعیتی و تأثیرات این طرح ها در افزایش نرخ جمعیت استان مشهود باشد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان جنوبی، جواد قناعت امروز پنجشنبه هفدهم خرداد در مراسم افتتاح دومین اتاق رصد جمعیت کشور در خراسان جنوبی با بیان اینکه اطلاعات و پژوهش‌های علمی صورت گرفته توسط اتاق رصد جمعیت دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یک کار ارزشمند علمی و دانش بنیان است، اظهار کرد: این اطلاعات و داده‌ها که با پیوست تحلیلی نیز همراه است، باید در اختیار فرمانداران استان برای اطلاع و اقدام قرار گیرد.

وی برگزاری نشستی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و فرمانداران شهرستان‌ها را خواستار شد و افزود: اطلاعات جمعیتی و پژوهش‌های صورت گرفته در این خصوص به همراه تحلیل و بررسی در اختیار فرمانداران قرار گیرد تا آن‌ها نیز بعد از بررسی میدانی موضوع و تطبیق آن با بوم و شرایط منطقه، جهت تصویب نسخه نهایی در کارگروه استانی جمعیت تحویل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری دهند.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این برنامه باید طی بازه زمانی مشخص اجرا شود و شهرستان‌ها نیز موظفند به‌صورت فصلی آمار میزان اجرای طرح را بدهند، اظهار داشت: در راستای تحقق بهتر این طرح، رتبه بندی شهرستان‌ها در اجرای برنامه در دستور کار قرار گیرد تا فضای رقابتی سالمی هم برای شهرستان‌ها شکل بگیرد.

وی با تأکید بر اینکه طرح جوانی جمعیت و افزایش نرخ موالید در استان نباید در حد مقاله و پایان نامه بماند و بلکه باید عملیاتی بشود، گفت: طی دو تا پنج سال آینده تغییرات این طرح‌ها در افزایش نرخ جمعیت استان مشهود باشد.

قناعت ضمن تأکید بر افزایش برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی جهت رشد موالید و نرخ جمعیت در استان، گفت: جمعیت کشور مسلمان ایران اسلامی باید سه برابر کنونی باشد و خراسان جنوبی نیز چون استانی مذهبی است، می‌بایست جمعیت آن بسیار بیشتر می‌بود.

وی با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی تراکم جمعیتی ۵ است در حالی که با وجود وسعت و پهناوری باید بسیار بالاتر باشد، افزود: افزایش موالید به نفع کشور، نظام و اسلام است.

استاندار خراسان جنوبی گفت: گزارش و نتیجه اقدامات صورت گرفته در حوزه تشویق به فرزند آوری باید هر چند ماه یک بار به استاندار نیز ارائه شود.

فهیمه زنگویی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی هم در این جلسه با اشاره به اینکه این اتاق شامل اطلاعات جمعیتی شهرستان‌ها و حتی دهستان‌های استان است، گفت: نقشه‌های جمعیتی ۱۱ شهرستان خراسان جنوبی به تفکیک، با لحاظ شاخصه‌های مؤثر در رشد جمعیت تا سال ۱۴۰۷ در این اتاق برای استان بارگذاری شده است.

وی ادامه داد: در نمودارهای طراحی شده، وضعیت موجود هر یک شاخصه‌های مؤثر در رشد جمعیت برای استان نمایش داده شده است.

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه وضعیت خراسان جنوبی در شاخص میزان باروری کل، مطلوب و خوب است، گفت: با این وجود در بحث میزان ازدواج و طلاق در شاخص‌های رشد ۵ ساله در وضعیت مطلوبی قرار نداریم و باید در این زمینه بیشتر کار شود.

وی با بیان اینکه در خصوص میانگین سن ازدواج اول زنان در استان خراسان جنوبی وضعیت خوبی داریم، اظهار داشت: رشد پنج سالانه ازدواج و طلاق در استان خیلی مطلوب نیست.

زنگویی با اشاره به اینکه در برخی شهرستان‌ها فاصله بین زمان ازدواج و فرزند اول و همچنین فاصله بین فرزند اول با فرزند دوم زیاد است، گفت: خراسان جنوبی در شاخص میزان موالید کلی در کشور رتبه دوم را دارد و وضعیت مثبت است.

کد خبر 760654

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.