به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان، هاشم امینی، امروز_ پنجشنبه هفدهم خرداد_ در حاشیه مراسم افتتاح بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: از سال ۱۴۰۰ به بعد شرایط ویژهای در منطقه سیستان و زاهدان به وجود آمد که مصادف با شروع کار دولت سیزدهم شد.
وی ادامه داد: در این رابطه برنامهریزی دولت به نحوی بود که بتواند آب پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان تأمین کند تا آنها نگرانی از بابت تأمین آب آشامیدنی نداشته باشند، از طرف دیگر با توجه به اینکه چاه نیمهها را به دلیل تحقق پیدا نکردن حقابه ایران از دست میدادیم و این باعث نگرانی شدید در سیستان و زاهدان شد، بلافاصله مطالعات بهرهمندی از آبهای درون سازمانی در دستور کار قرار گرفت تا شرایط را تغییر دهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: با همکاری مجموعه همکارانمان در سیستان و بلوچستان و جمعبندی و شناسایی منابع آب زیرزمینی در دشتهای حرمک، هامون و شیله کار بسیار فشرده را برای حفر و تجهیز چاهها شروع کردیم، حدود ۷۳ حلقه چاه حفاری و همزمان با آن خطوط برقرسانی، نیرورسانی، خطوط فشار قوی و متوسط در دستورکار قرار گرفت.
وی تاکید کرد: پس از آن به منظور کیفیسازی آب از طریق سامانههای آب شیرین کن اقدام و از تیر سال گذشته مطالعات طرح آب شیرینکن شروع شد تا در بازه هشت ماهه این طرح به همت دستگاههای اجرایی و مهندسی کشور و با استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی، پیمانکاران، مهندسان و مشاوران کشور توانستیم به مرحله اجرا در بیاوریم و این آب شیرینکن را به مردم منطقه سیستان و زاهدان هدیه کنیم.
امینی گفت: با وجود اعتبارات محدود اما با توجه به نگاه ویژه رئیسجمهور شهید که جهادی و شبانه روز پای کار بودند طرح آب شیرینکن به طور مستمر از طریق وزیر نیرو پیگیری و اعتبارات خاص برای تمام طرحهای آبی از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شدکه تنها برای این طرح ۴۰ هزار میلیارد ریال هزینه شد.
وی خاطرنشان کرد: از این میزان اعتبار ۲۸ ۲ هزار میلیارد ریال برای مجموعه آب شیرینکن و ۱۲ هزار میلیارد ریال برای حفر، تجهیز و نیرو رسانی به چاهها در این منطقه هزینه شد.
نظر شما