سیدسعید صفوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: یکی از مسائلی که میراث فرهنگی استان به شدت پیگیر آن است، حفظ سلامت بناهای تاریخی است و در این زمینه سالانه از محل اعتبارات استانی و کشوری نسبت به مرمت این آثار اقدام میکند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته ۳۰ بنای تاریخی در استان مرمت شد، اضافه کرد: پایش، مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی یک امر مستمر است، چراکه بناهای تاریخی عمر بیش از هزار سال را دارند که از تخریب آنها باید جلوگیری شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان زنجان با بیان اینکه اعتبارات اختصاص پیدا کرده به بناهای تاریخی قطرهچکانی است، افزود: اختصاص اعتبار به مرمت بناهای تاریخی یک نهضت ملی و عزم ملی را میطلبد، بهطوری که علاوهبر میراث فرهنگی، سایر دستگاهها بهویژه خیرین حوزه میراث فرهنگی نیز در این رابطه باید پای کار باشند.
وی تصریح کرد: این آثار حاوی اطلاعات ارزشمندی از فرهنگ و تمدن بشری در منطقه جغرافیایی استان هستند که استقرار و پیشینه سکونت در استان را نشان میدهد و ثبت آنها در فهرست ملی سبب حمایتهای قانونی و حفاظتی از اثر خواهد شد.
صفوی اظهار داشت: بر اساس قوانین، هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن اثر شود، جرم محسوب میشود و مرتکب آن، مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان زنجان گفت: تلاش میکنیم همه حمامها، قلعهها، پل و بناهای طبیعی و سایر مناطقی از سطح استان که پتانسیل ثبت ملی دارند، به فهرست آثار ملی اضافه شود.
وی با اشاره به اینکه مجمع خیرین میراث فرهنگی کشور سال قبل به ریاست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شکل گرفت، گفت: مجمع خیرین میراث فرهنگی در سایر استانها در حال شکلگیری است و ما هم امیدوار هستیم جزو استانهای پیشرو در این حوزه باشیم.
صفوی اضافه کرد: اعضای شعبه استانی مجمع خیرین در زنجان انتخاب شدهاند و امیدوار هستیم بهزودی شعبه استانی مجموع خیرین میراث فرهنگی در استان تشکیل شود.
نظر شما