به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه پنجشنبه _هفدهم خرداد_ از نزدیکی خورشید عبور میکند و برای چند روز در تابش خیرهکننده آن محو میشود، حرکت مداری ماه آن را هر چهار هفته یک بار به دور زمین میبرد، در نتیجه هر ۲۹.۵ روز یک بار فازهای آن از ماه نو تا ربع اول، ماه کامل و ربع آخر تغییر میکند.
این حرکت به این معنا است که ماه از یک شب به شب دیگر بیش از ۱۲ درجه در آسمان حرکت میکند و موجب میشود هر روز طلوع و غروب آن تقریباً یک ساعت دیرتر رخ دهد. در پدیده ماه نو، زمین، ماه و خورشید در یک خط تقریباً مستقیم قرار دارند، ماه در وسط واقع شده است و در مقابل تابش خیرهکننده خورشید محو میشود. هنگام ماه نو، زمین، ماه و خورشید همه در یک خط تقریباً مستقیم قرار دارند.
رصد خوشه ستارهای Messier
۶۲ خوشه ستارهای Messier 62 با قدر ۶.۴ در صورت فلکی مارافسای در هفتههای آینده به خوبی در آسمان عصر واقع خواهد شد، پنجشنبه، هفدهم خرداد حدود نیمهشب به وقت محلی به بالاترین نقطه خود در آسمان میرسد و عصرهای بعدی هر روز چهار دقیقه زودتر به اوج خود میرسد.
خوشه ستارهای Messier 62 از اصفهان بین ساعت ۲۲:۱۴ تا ۰۱:۵۵ قابل مشاهده است، بهطوری که حدود ساعت ۲۲:۱۴، زمانی که تا ارتفاع ۲۱ درجه از افق جنوب شرقی شما بالا میرود، قابل مشاهده است، سپس ساعت ۰۰:۰۵ حدود ۲۷ درجه بالاتر از افق جنوبی شما به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهد رسید و حوالی ساعت ۰۱:۵۵ از دسترس خارج میشود.
رصد خوشه ستارهای Messier 62 از زاویه ۳۰ درجه و شش دقیقهای از نیمکره جنوبی آسانتر است، اما از عرضهای جغرافیایی بسیار شمالی قابل رصد نیست، این خوشه ستارهای با قدر ۶.۴ کاملاً کمنور است و با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیست، اما میتوان آن را از طریق یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ رصد کرد.
نظر شما