به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، دریاچه مهارلو یکی از جاذبههای دیدنی استان فارس و شهر شیراز است که محبوبیت جهانی آن همه ساله گردشگران زیادی را از سرتاسر دنیا به سمت شیراز میکشاند، در جاده شیراز به فسا پس از آنکه ۶۰ کیلومتر از شیراز دور شدید، به روستای مهارلو که بومیان آن را «مهلو» یا «مهلویه» نیز میخوانند، میرسید، در این روستا دریاچه مهارلو واقع شده است که ۶۰۰ کیلومتر مربع وسعت دارد.
دریاچه مهارلو با نام تالاب مهارلو نیز شناخته میشود و در حقیقت یک تالاب فصلی است، بهطور متوسط عمق این دریاچه چیزی حدود نیم متر برآورد میشود اما در فصولی که بارش باران افزایش پیدا کند، ممکن است عمق آن به سه متر هم برسد.
آب رودخانههای خشک شیراز، چناراه و سلطانآباد در پاییز و زمستان به محیط خشک دریاچه مهارلو جان دوباره میدهد.
دریاچه مهارلو بخشی از منطقه شکار ممنوع مهارلو در شیراز است که در فصلهای خاصی از سال میزبان پرندگان مهاجر است و گل سر سبد آنها فلامینگوها هستند، علاوه بر فلامینگوها این دریاچه پناهگاه پرندگان مهاجر دیگری مثل آبچلیک، حواصیل، اردک سبز، کاکایی، گیلانشاه بزرگ و مرغابی است که در صورت مناسب بودن شرایط دریاچه تا اواسط پاییز هر سال مهمان این منطقه خواهند بود.
دریاچه مهارلو شیراز یک دریاچه به رنگ صورتی است که این مسئله آن را از سایر دریاچههای دنیا متمایز میکند، در برخی از فصول سال تماشای تالاب مهارلو که با فلامینگوهای صورتی رنگ زینت داده شدهاند، بسیار چشمنواز است، رنگ خاص این دریاچه سبب شده است تا بسیاری از محلیها و حتی افراد خارجی، مهارلو را دریاچه صورتی بنامند.
آب دریاچه مهارلو نیز به خودی خود صورتی نیست و در حقیقت وجود مرجانهای قرمز رنگ سبب صورتی دیده شدن دریاچه میشود، تبخیر آب در دریاچه مهارلو با شدت بالایی صورت میگیرد و به همین خاطر آب این دریاچه بسیار شور است.
این میزان از شوری سبب شده است که تمام سطح دریاچه تنها با یک نوع خاص از جلبک قرمز به نام «کشند قرمز» پوشیده شود، انعکاس رنگ این جلبکها در آب، باعث صورتی دیده شدن دریاچه مهارلو میشوند، جالب است بدانید که هیچ گیاه و جانور آبزیان در این دریاچه زنده نمیماند، به جز موجودی به نام آرتمیا که در آن زندگی میکند، آرتمیا نوعی میگوی آب شور است که در صنایع مرتبط با پرورش ماهی و صادرات آنها نقش مهمی دارد و میتواند برای این منطقه سودآور باشد.
دریاچه مهارلو شیراز به دلایل مختلفی حائز اهمیت است و یک منطقه بسیار مهم در استان فارس به حساب میآید و این دریاچه از نظر اقتصادی نیز اهمیت زیادی دارد و سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه مربوط به آن است و جذب گردشگر تنها یکی از مواردی است که سبب درآمدزایی برای ساکنان منطقه شده است و از طریق آن کسب درآمد میکنند.
در سومین ماه از فصل بهار این دریاچه میزبان صورتیترین پرندگان دنیا فلامینگو است و تعدادی بسیاری زیادی از این پرندگان با پرواز در این دریاچه، زیبایی منحصربهفردی در این دریاچه ایجاد کردهاند که مشاهده آنها برای هر گردشگری چشمنواز است.
نظر شما