به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، هر سال در اول ژوئن روز جهانی کودک International Children’s Day در نقاط مختلف جهان بهعنوان ابتکاری برای رفاه و حقوق کودکان جشن گرفته میشود. این روز بهعنوان بخشی از یک هدف بزرگتر برگزار میشود که حولمحور پایان دادن به کودکآزاری، حذف محرومیت کودکان از حقوق خود و تلاش برای بهبود زندگی آنها در سراسر جهان قرار دارد و با روز جهانی کودک که در ماه نوامبر جشن گرفته میشود، متفاوت است.
تاریخ روز جهانی کودک ۱۴۰۳
روز جهانی کودک هر سال در یکم ژوئن مصادف با دوازدهم خرداد ۱۴۰۳ برگزار میشود. هدف این روز شناخت اهمیت کودکان در زندگی و ارتقای رفاه آنها است.
تاریخچه روز جهانی کودک
روز جهانی کودک، مناسبتی به احترام کودکان در سراسر جهان است که بهعنوان بخشی از اعلامیه سال ۱۹۲۵ ژنو در کنفرانس جهانی رفاه کودکان معرفی شد و در تاریخهای مختلف در نقاط مختلف جهان جشن گرفته میشود.
بسیاری از کشورها در دهه ۱۹۵۰ روز جهانی کودکان مخصوص به خود را جشن گرفتند و در سال ۱۹۵۴، اتحادیه بینالمللی رفاه کودکان، اول ژوئن را بهعنوان روز جهانی اختصاص داده شده به کودکان پیشنهاد کرد. با این حال بعضی از کشورها این روز را در ماه ژوئن و تعدادی در نوامبر جشن میگیرند، اما هدف از این روز همیشه یکسان بوده است.
کودکان بهعنوان آینده بشریت، مهمترین دارایی جهان هستند و روز جهانی کودک اهمیت مراقبت بهتر از جوانترین و آسیبپذیرترین شهروندان را به بزرگسالان یادآوری میکند.
آنها حق دریافت محبت، عشق، تفاهم، غذا، مراقبتهای پزشکی، آموزش و حمایت شدن در برابر هر گونه استثمار را صرف نظر از نژاد، رنگ، جنسیت، مذهب، یا منشأ اجتماعی دارند. با برجسته کردن نیازها و حقوق کودکان در این روز، میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که صدای آنها شنیده میشود و رفاه آنها در همه عرصههای جامعه در اولویت است.
حمایت از کودکان و توجه به رفاه آنها
از زمان انقلاب صنعتی و جنگهای جهانی پس از آن، مشاهده شد که کودکان بهشدت مورد آزار، ستم و محرومیت از حقوق اولیه انسانی قرار گرفتهاند. از آنجا که کودکان ضعیف و شکننده هستند، بهراحتی مورد ظلموستم، فعالیتهای ناعادلانه و حتی غیراخلاقی قرار میگیرند و میلیونها نفر از آنها دچار سوءتغذیه هستند. همه این موارد در طول کنفرانس ژنو برجسته شد، بنابراین رهبران جهان تصمیم گرفتند از کودکان در سراسر جهان محافظت کنند.
در کشورهای توسعهیافته آن زمان، اقدامات فوری برای بهبود شرایط برای کودکان انجام شد و کشورهای در حال توسعه برای رشد اجتماعی مردم و کودکان در این مکانها، بودجه و کمکهایی از سوی سازمانهای اهداکننده دریافت کردند. در این راستا کمپینهای مختلفی نیز سازماندهی و سازمانهای اجتماعی داوطلبانه برای حضور و کمک توسعه داده شد.
مهمترین زمینههایی که در میان این فعالیتها مورد اهمیت قرار داشت، آموزش کودکان، تغذیه، فعالیتهای مبارزه با قاچاق انسان و توقف کار کودکان بود. این ابتکارات با هم ترکیب و در یک روز اختصاصیافته به گسترش آگاهی در مورد حمایت از کودکان و حقوق آنها تضمین شد. بنابراین روز جهانی کودک در سطح بینالمللی جشن گرفته میشود و مورد حمایت قرار دارد.
این روز در کشورهایی مانند ارمنستان، آذربایجان، بلاروس، استونی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، لتونی، لیتوانی، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین و ازبکستان در یکم ژوئن برگزار میشود.
حقایقی در مورد جمعیت کودکان
برآوردها نشان میدهد که سالانه حدود ۱۴۰ میلیون کودک متولد میشوند.
روزانه پنج کودک به دلیل کودکآزاری جان خود را از دست میدهند.
از هر ۱۰ کودک یکی به دلیل شرایط بد اقتصادی درگیر کار کودکان است.
۱۵۵ میلیون کودک در سراسر جهان قربانی کاهش رشد به دلیل سوءتغذیه هستند.
در میان شاخصهای تمام قارهها، آفریقا بدترین شاخص را از نظر رشد و آسیبپذیری کودکان دارد.
نظر شما